Habu píše:Ja ja, taky jedu do Pontarlieru s podobným záměrem!Martin píše:Potřebuju na to Pontarlier pelyněk
L'Ancienne
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 226
- Registrován: pon 26. led 2015 17:44:45
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 226
- Registrován: pon 26. led 2015 17:44:45
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
No tak...na plnohodnotnou recenzí zatím mám příliš málo ochutnano...ale tyjo.
Bylo to překvapení
Dostál jsem od jednoho mafiana vzorek L'Ancienne 14(right?) a zatím ochutnal jenom 25miliku.
Nebylo to zlý, vinovice je cítit od začátku a je fakt výborná, pěkný aniz, ale Arnika?
To jsem prostě v absintu ne čekal, ne že bych neměl jí rád, ale na tolik silnou bylinku v pití... 
Po Arnice už jsem ne cítil nic, ta je pro mě příliš aromatická...
Jsem frustrovaný...
Bylo to překvapení
Dostál jsem od jednoho mafiana vzorek L'Ancienne 14(right?) a zatím ochutnal jenom 25miliku.
Nebylo to zlý, vinovice je cítit od začátku a je fakt výborná, pěkný aniz, ale Arnika?
Po Arnice už jsem ne cítil nic, ta je pro mě příliš aromatická...
Jsem frustrovaný...
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
Arnika? Wut? Nikdy jsem arniku v ničem nepoužil a ani upřímně nevím, jak voní či chutná. Recept na L'Ancienne není zas tak tajný, v destilační části jsou jen tři byliny. Všechno samé tradiční kusy. Největší roli na chuť a vůni má stařená vínovice, už čistý destilát z kotle bez barvení chutná a voní z 90 % jako L'Ancienne.
V barvící části jsou také jen tradiční byliny, žádná velká exotika. To, co cítíš a chutnáš, je právě ten vintage feel z preban absintů. Až někdy budeš mít možnost ochutnat preban absint, tak tě to trkne.
Takže L'Ancienne je pouze moje nejlepší vínovice, zatraceně kvalitní pelyněk pravý, fenykl, anýz a dubový sud. Těch zbylých 10 % těch předchozích 90 % moc neovlivňuje.
V barvící části jsou také jen tradiční byliny, žádná velká exotika. To, co cítíš a chutnáš, je právě ten vintage feel z preban absintů. Až někdy budeš mít možnost ochutnat preban absint, tak tě to trkne.
Takže L'Ancienne je pouze moje nejlepší vínovice, zatraceně kvalitní pelyněk pravý, fenykl, anýz a dubový sud. Těch zbylých 10 % těch předchozích 90 % moc neovlivňuje.
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 226
- Registrován: pon 26. led 2015 17:44:45
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
Frustrace jak ona je
U.P.D.: no ale tyjo...kolík jsem za život různé vinovici měl, nedokážu představit jak tam ta vůně prhy vzniklá(ale tu fakt poznam), teda prostě nějaký život měnící expirience
Když ta chutnají prebany tak prostě nevím jak žít dál
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
Fakt, žádná arnika. Budu si muset někde nějakou sehnat, abych věděl o čem mluvíš. A to že je L'Ancienne "scarily similar to pre-ban" psal Brian na WS. A Brian je člověk, který má prebanu napito určitě nejvíc, ze všech US absintových fandů.
Prebany chutnají zcela jinak, než dnešní moderní absinty. A zcela jinak, než Bucovinei. Omlouvám se, pokud ti to změnilo pohled na původní podobu absintu. Původní Pernod FIls je dokonalá vínovice, 6 perfektních bylin a dvouleté staření v dubovém sudu. Nic víc.
Prebany chutnají zcela jinak, než dnešní moderní absinty. A zcela jinak, než Bucovinei. Omlouvám se, pokud ti to změnilo pohled na původní podobu absintu. Původní Pernod FIls je dokonalá vínovice, 6 perfektních bylin a dvouleté staření v dubovém sudu. Nic víc.
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 226
- Registrován: pon 26. led 2015 17:44:45
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
To samozřejmě ano,a samozřejmě četl jsem i Burianův post...jen že prebany viděl jsem jen na obrazovceMartin píše:Fakt..
Prebany chutnají zcela jinak, než dnešní moderní absinty.
Měl jsem hodně vintage alkoholů, whiskey, cognacy, rumy, vína bohužel žádné absinty...
Vinovici v L'Ancinne poznávám ještě z lahví, ten božský aniz z prvních kapek vody ale pák se rozjíždí ten "vintage feel" který mí vůni po arnice a už ne cítím nic
A to že původní absint byl mnohém jednoduší, nic divného, perfection in simplicity
P.S.: Bucovinei vznikal v izolací a proto je vůbec zázrakem že chutná podobně jako absinthe.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
Nějaký nízkoalkoholický bitter?Martin píše:Tak je to jisté, letos se L'Ancienne destilovat nebude, takže opět jeden rok přeskočíme. Další snad kolem září 2016.
Namísto něj vypálím na podzim jeden experiment. Uvidíme. Potřebuju na to Pontarlier pelyněk, bez něj a bez vínovice by to nešlo.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Deda
- Aktivní pijan
- Příspěvky: 65
- Registrován: úte 16. dub 2013 14:36:07
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašsko
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
Jak to vypadá s tím experimentem už pálíš? Nebo ses zaměřil spíše na rozšiřování lihovaruMartin píše:Tak je to jisté, letos se L'Ancienne destilovat nebude, takže opět jeden rok přeskočíme. Další snad kolem září 2016.
Namísto něj vypálím na podzim jeden experiment. Uvidíme. Potřebuju na to Pontarlier pelyněk, bez něj a bez vínovice by to nešlo.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
Právě na to zítra v Pontarlier kupuju ten pelyněk 