St. Antoine
- ummagumma
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Předně přeji vše nejlepší k svátku. Chtěl jsem zeptat, jestli aktuálně prodávaná šarže na náladě je už z nových destilačních kolon, a jestli je ten rozdíl znát?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Ano, už je to z nových kolon. Stejně jako OMG a OMFG. Rozdíl je, ale to je vždycky u každého ročníku. Největší rozdíly jsou totiž v kvalitě bylin. Nové kolony se ale u ginu projevily až neskutečně, podařilo se jim zachytit aromatické spektrum, které v ginu dřív nebylo.
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se včera procházel Prahou a na tohle jsem tam narazil. Na láhvi bohužel nebyla samolepka s datem, takže netuším ze kdy to je. Barva je znatelně jiná, medově hnědá a u dna se tvoří nepříliš vábný zákal. Ta cena je mimo, ale možná jako sběratelskou raritu bych to koupil.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle honby za svatým absintovým grálem ve stylu Indiana Jonese jsem v Praze také prováděl. A budu si muset udělat jeden den zase volno, abych se po večerkách prošel.
Btw. vítej ve skupině Absintisté.
Edit: Vlákno na jednotlivé šarže St. Antoine.
Jestli budeš mít možnost, koukni na dno. Měla by tam být malá etiketa s číslem. Pokud není, tak se identifikace bude dělat o něco hůře. Ale jestli má na dně výrazný sediment, půjde s největší pravděpodobností o 2. šarži. Je na hlavní etiketě informace o thujonu? Pokud ne, tak jde o výrazně novější šarži. A co korek? Je to poctivý klasický korek, nebo nějaká pozdější náhražka?Tornado píše:Tak jsem se včera procházel Prahou a na tohle jsem tam narazil. Na láhvi bohužel nebyla samolepka s datem, takže netuším ze kdy to je. Barva je znatelně jiná, medově hnědá a u dna se tvoří nepříliš vábný zákal. Ta cena je mimo, ale možná jako sběratelskou raritu bych to koupil.
Btw. vítej ve skupině Absintisté.
Edit: Vlákno na jednotlivé šarže St. Antoine.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo, tak to může být klidně 8 roků stará šarže!
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Díky za přivítání
Na lahvi žádná etiketa s datem nebyla, fotil jsem to mobilem. Příští týden bych se tam ještě jednou mohl stavit a zkontrolovat korek a zadní etiketu. Mimochodem chtějí za ní asi 1200Kč. Stále jsem na pochybách, zda zakoupit. Tak co myslíte, má to tu sběratelskou hodnotu?
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by to byla první šarže (což podle mě není), tak určitě a je třeba to koupit bez váhání! 
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Nene, nema... navic za 1200? Meh...Tornado píše:Tak co myslíte, má to tu sběratelskou hodnotu?
Ehm..kde ze to maj?
Omnia mea mecum porto.
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
Vypada na to ze to zralo na slunicku 
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Ten starý Toník mi nějak nedal spát. Představa, že to koupí někdo neznalý, ochutná a znechuceně si řekne „tohle má být špička mezi českými absint?“ Takovou ostudu přece nelze dopustit. Obětoval jsem tedy těžce vydělané a ještě tíž ušetřené peníze a lahev zakoupit. Jak tak na ní koukám, napadlo mě, zda by se šarže nedala odvodit z kódu kolku. Podle všeho byl vytištěný 20. 11. 2009. Z toho co jsem zde na fóru vyčetl, bych tedy mohl mít přelomovou 3. šarži. Nakonec to možná bude i zajímavá koupě. Sediment až tak hrozně nevypadá. Nemáte někdo 3. šarži v archivu pro porovnání?