VS

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
VSemi
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Žufánek
Kontaktovat uživatele:

Re: VS

Příspěvek od VSemi »

Habu: Hlásí jen když měří... Klasický mikrovlnný radar vysílá stále...ale laserem si zaměří na auto a "vystřelí"...
Tohle na videu byli LTI Micro Digi-Cam kterých má PČR cca 110ks a narazíš to nejčastěji-na trojnožce stativu.
TruCam nástupce Micro Digi-Camu a je kompaktní a dělá video ale v celé CZ je u PČR jen 12kusu.
Teď nedávno proběhla výběrovka a dodávka 110ks nových LaserCam4 které se nasadí na jaře...

Dworzaaa: ve Švýcarsku to není tak divoké(jezdím tam občas)...ne vše jsou radary atd.
To stejné jako u nás...lidi myslí že každá kamera atd měří a různé databaze v NAVI to taky hlásí ale jsou to nesmysly... Spousta kamer je jen sledování provozu atd. a nejsou vytěžováné policií ;)

BTW: prakticky všechny typy radarů které se používají v CZ a okolí jsou k dispozici pro otestování... :rofl takže není problém kdykoliv,cokoliv předvést atd... Někdo má doma sbírku absinthů a někdo zas radary :rofl :rofl
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

VSemi píše: Dworzaaa: ve Švýcarsku to není tak divoké(jezdím tam občas)...ne vše jsou radary atd.
To stejné jako u nás...lidi myslí že každá kamera atd měří a různé databaze v NAVI to taky hlásí ale jsou to nesmysly... Spousta kamer je jen sledování provozu atd. a nejsou vytěžováné policií ;)
Ehm..muzu te ujistit, ze vim, o cem mluvim..za pul roku jsem nechal na pokutach ve Svycarsku zhruba 100 000 CZK :tmi Ty fotopasti jsou ve velkych mestech fakt skoro na kazdy krizovatce a i v kde jaky vsi nekde na jih od prdele se obcas objevi...

Tolerance 4km/h, kdyz prekrocis tuhle toleranci byt jen o kousek (treba ja jsem ji jednou prekrocil o 2km/h), tak je to za 40CHF, coz je litr... nad 10km/h uz to zacina docela bolet...nejvic jsem tu za rychlost platil asi 15 000 CZK, kdyz jsem nejakou prdeli prolitnul pres 70km/h :shake Pak mi zacaly postupne chodit ty pokuty a od ty doby uz nenadavam typkum ve ferrari, ze jezdi jak stary baby, ale pekne dodrzujou na dalnici max. povolenych 120km/h :D

Stejne tak staci nedobrzdit a o pul metru u krizovatky prejet caru, za kterou muzou jen cyklisti. Hned ti to blejskne do ksichtu a do mesice dostanes dopis, zes vjel do krizovatky x sekund po cerveny...a to bejva minimalne za bura :finger
Omnia mea mecum porto.
VSemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSemi »

Nějak nechápu proč někdo nechá 100tis za půl roku za pokuty a nekoupil si místo toho zařízení za např čtvrtinu ceny které by ho na ty represivní systémy upozornilo a byl pak dlouhodobě v klidu a suchu...

BTW: vjet do křižovatky na červenou se nemá...to berou kamery na červenou i v CZ :D
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

VSemi píše:Nějak nechápu proč někdo nechá 100tis za půl roku za pokuty a nekoupil si místo toho zařízení za např čtvrtinu ceny které by ho na ty represivní systémy upozornilo a byl pak dlouhodobě v klidu a suchu...
Treba proto, ze to neni legalni a kdyz by mi na to prisli, tak bych dostal pokutu, ze se z toho zeseru? :think Vzhledem k mymu ksichtu a tomu, v jakym aute a s ceskou SPZkou jezdim, jsem oblibenej cil policajtu a kdykoliv jedu pres hranice, tak si muzu bejt skoro na 100% jistej, ze mi cely auto prevrati naruby a budou hledat kokain nebo dalsi veci. Je to otrava, ale nenadelam nic. Celnici tu muzou vsechno a kdyz chcou, tak se ti muzou v aute prehrabovat jak chcou nebo ho nechat rozebrat do posledniho sroubku :nech
VSemi píše: BTW: vjet do křižovatky na červenou se nemá...to berou kamery na červenou i v CZ :D
Abych to upresnil - on je tu treba 2 metry pred krizovatkou zlutej pruh a za ten smi jen cyklisti..a pak az je u samaforu dalsi pruh, kterej oznacuje samotnou krizovatku...ale staci jen trosku prejet ten zlutej pruh a uz se to bere, jako kdyz clovek vjede do krizovatky :wring Takze to neni, ze bych tu jak pirat projizdel krizovatky na cervenou :rofl
Omnia mea mecum porto.
Rafael
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

Zajímavé, velmi zajímavé - pěkně jsem si početl. Dík.
Škoda jen, že "vlak s elektronikou" apod. mi už dávno ujel a nejsem schopen to blíž, technicky, prakticky, pochopit.
*
Tak si jen, jako celoživotní rebel, myslím, že je moc dobře, že ještě i v dnešní době existují možnosti jak se proti stále sotistifikovanějším způsobům státní buzerace aspoň částečně bránit. A to je stále těžší protože takoví šmejdi jsou hodně chytří a vynálezaví. Zvlášť když jim to zaručuje lehké a parazitické živobytí...
*
Tím samozřejmě nechci obhajovat skutečné piráty silnic nebezpečné svému okolí. Ale ti se stejně obhájit umí sami nebo na to mají své právníky...
A ani opilce, feťáky apod., kteří v konečném důsledku škody které způsobili stejně nikdy splatit nemůžou a já je ze svých daní budu roky částečně živit...
*
A tak trochu mně napadla otázka, protože by to tady díky obsahu fora patřilo víc - orientační alkoholtestery:
Jak se proti ním bránit, nebo lépe napsáno, jak jejích pozitivní měření do cca 1-3 ‰ eliminovat když tady máme, nebo ještě, tu nulovou toleranci...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
VSemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSemi »

Legálnost není vůbec žádný problém...jedzdi tam s tím spousta lidí...
V CZ to je sice free úplně oproti tomu švajcu ale i na to se při vývoji myslelo...
1) zařízení je nezjistitelné RDD detektorem oproti jinym levným hráčkám
2) zařízení je "neviditelné" jak z exteriéru tak interiéru vozu-vše je řešeno hlasem
3) zařízení je homologováno pro celou EU jako "kniha jízd" a tuto funkci i plní...
Při jakémkoliv náznaku problémů stačí zablokovat jednoduše detekční funkce a je s toho jen ta kniha jízd....

Na vše je myšleno protože se to dodává všude možně ve světě a majitele s tím nechtějí mít starost natož aby řešili konflikt s policií.
Navíc po tom prakticky nikde ve světě nejdou..
Zákaz je např i v SK a potkám tak spousty lidí s přenosnou uprostřed okna.
Navíc i přímo info od policie je takové že to neřeší protože by to bylo složité a drahé a úspěšnost nulová(nejsou hloupí a znají to a sam znám např. spoustu policistů v CZ a SK kteří to taky používají) a než řešit toto tak je snazší si změřit nekoho jiného a mít vyděláno...
Není problém dohledat i přímo nějaké videa ze Švýcarska atd...
Fakt nevím o státě kde by se AR neprodávali a nepoužívali.

Rafael: alkohol za volantem neřešim a osobně jsem pro tu nulovou toleranci....
Jinak do 0.2promile tě nikdo ani řešit nebude...prostě se to odloží...
Znám policistů dost, normální kluci... Řídí se helsem jak kdo k nám,tak my k němu...
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

Taky se zpožděním, vítej a čauky mňauky :chuckle
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Rafael
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

VSemi,
alkohol za volantem taky neřeším, nemám důvod, opilý nejezdím.
Ale co řešit musím, to je nulová tolerance v práci. Tzn., že i třeba ty 2 ‰ jsou důvodem k propuštění nebo v lepším případě k větším problémům.
A to na mém pracovišti byla 0,5 ‰ úplně běžná hodnota a tolerovaná byla většinou, mimo jeřábníků, až do 1 ‰.
(Čepovalo se tam kdysi jako ochranný a energetický nápoj pivo).
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
VSemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSemi »

Zajímavé zaměstnání jsi měl když se tam lilo v praci...
Přijít mě do firmy někdo pod vlivem jednoho promile popř i s 0.5 atd tak letí okamžitě...
Pít si může ve volném čase ale v práci ani zbytkáč nechci vidět...
Adigal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adigal »

Vítám tě na zelené louce a snad se tě to tu o absintu naučí, jako ty nás o AR :)
Odpovědět