Minimálně ze Švejka zná kontušovku každý. Kontušovka je likér (40 - 60+%) vyráběný mixováním lihu s bylinnými oleji (anýz, fenykl, jalovčinka, máta peprná, koriandr, pelyněk). Zajímalo by mě, jestli se kontušovka i dnes někde vyrábí. Je škoda, že právě tyto staré nápoje, kdysi k mání v každé české hospodě, nenávratně zmizely z nabídky i paměti lidí.
Kontušovka
-
ildzi
Kontušovka
Rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka... a vanilková! 
Minimálně ze Švejka zná kontušovku každý. Kontušovka je likér (40 - 60+%) vyráběný mixováním lihu s bylinnými oleji (anýz, fenykl, jalovčinka, máta peprná, koriandr, pelyněk). Zajímalo by mě, jestli se kontušovka i dnes někde vyrábí. Je škoda, že právě tyto staré nápoje, kdysi k mání v každé české hospodě, nenávratně zmizely z nabídky i paměti lidí.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
Kontušovka se někde ještě určitě vyrábí. Kolegové z práce před cca. 2 lety byli na služebce v Olomouci a pěkně se po ní zmastili. Další info k tomu nemám.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
http://www.tech-info.cz/druhy.htmlV současné době (2009) již tento likér pravděpodobně nevyrábí žádná česká likérka.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Objevil jsem jednu in-house vyráběnou kontušovku ve Švejkově restaurantu! Netuším kdo ji vyrábí, ale bude nejspíš dělaná exkluzivně pro tuto restauraci.
Kontušovka je ale na mém to-do listu, pár testovacích litrů si určitě udělám. Pokud se chytí, zařadím ji do sortimentu.
Kontušovka je ale na mém to-do listu, pár testovacích litrů si určitě udělám. Pokud se chytí, zařadím ji do sortimentu.
- tombik
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Super Martine 
Nejsem si jist zda to bude nápoj pro mou hubu. Každopádně je dobré oživit i tyhle "tradiční" nápoje
Nejsem si jist zda to bude nápoj pro mou hubu. Každopádně je dobré oživit i tyhle "tradiční" nápoje
- Jenda
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Hospodu (dáli se to tak nazvat kvůli cenám) Švejk- u Karla znám, absinthe tam mívali Hill skoro za kilo.
Ohledně kontušovky, nikdy jsem to neměl, ale asi okusím
Pokud bude na náladě, tak stopro!
Ohledně kontušovky, nikdy jsem to neměl, ale asi okusím
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Zapište do análů, dnes je den, kdy jsem do destilátu z tříleté medoviny naložil 8 druhů bylin a koření abych vytvořil legendární kontušovku! První testovací várku dám do oběhu za 4 měsíce. Kdo ví, v který den a měsíc jsem se narodil zná i datum premiéry 
- Repry
- Mistr archivář
- Oblíbený absinthe: Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Že by, Martine, 11. března?
(Jaká je cena pro vítěze uhodnutého data?
)
Už se na Tvojí kontušovku moc těším, po dřívější zkušeností s Tvou báječnou Ořechovkou to bude určitě další povedený kousek!
Už se na Tvojí kontušovku moc těším, po dřívější zkušeností s Tvou báječnou Ořechovkou to bude určitě další povedený kousek!
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že Kontušovku bude milovat každý milovník absintu, používají se v ní totiž podobné byliny.
Původní kontušovka se vyráběla z aromatických olejů a byla velice levným hospodským pitím. Já z ní udělám 100% přírodní bylinný likér, který budu doslazovat pouze medem.
Původní kontušovka se vyráběla z aromatických olejů a byla velice levným hospodským pitím. Já z ní udělám 100% přírodní bylinný likér, který budu doslazovat pouze medem.
- Repry
- Mistr archivář
- Oblíbený absinthe: Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nářez, Martine! Nevím, kolik plánuješ vyrobit lahví, ale tímto si hned tři kousky ZAMLOUVÁM 
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/