Pastis

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Hektor
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Re: Pastis

Příspěvek od Hektor »

Zajímavé, díky že jsi to sem napsal ;)
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Gify

Příspěvek od Gify »

Můj šéf byl před dvěma roky ve francii a přivezl mi pastis jako pozornost,to jsem ho ochutnal poprvé. Jednou tak jdu v lidlu a zahlédl jsem onen pastis,koupil jsem ho ale už jsi nepamatuji výrobce,pastis po prvním výkendu zmizl a nikdo si nestěžoval. Vým jen že právě povědomý vzhled láhve mě přiměl přečíst název.
Tornado
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornado »

Dnes jsem v brněnském obchodu WineLife narazil na výprodej miniatur pastisu Ricard a Pernod 0,02 za 20Kč. Docela hezký suvenýr, pár jich tam ještě zůstalo:
pastis.jpg
Dále měli anýzovku Mastis 0,7l 40% za 140Kč. Nikde zde na fóru jsem o ní nic nenašel, tak jsem vzal 1ks na vyzkoušení. Pak tam bylo ještě pár brandy, sherry a portských. Jako sběratelskou raritu jsem si vzal 1 poslední láhev Jelínkova fernetu 0,75l z roku 1998 - to je už skoro vintage! Otevírat to samozřejmě nebudu :puke
No a to nejlepší nakonec. Jakýsi likér Sibiř švestka 0,7l za neuvěřitelných 10Kč! Tak todlentonc bude mít čestné místo v mojí sbírce v kategorii bizzarre hned vedle ovocného krabičáku z Tesca za 8,97Kč. :yes
Cheep crap.jpg
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

Tornado: Ty si blázen :chuckle Samozřejmě v tom dobrém :blush
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
VSemi
Oblíbený absinthe: Žufánek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSemi »

:rofl Tak ta Sibiř mě dostala....10kč je pěkná cena... :D
Jakou to má voltáž? To tam muselo být asi hodně dlouho když to dali za takovou cenu..
Tornado
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornado »

VSemi píše:Jakou to má voltáž?
Celých 16% a tvoří se v tom velmi nevábný zákal. Pokud se o tom doslechnou místní bezdomovci, bude tam hodně veselo :drink :party
VSemi
Oblíbený absinthe: Žufánek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSemi »

Přesně to s těma bezdomovcema mě taky napadlo...ale ti do takového krámku nechodí...
pecplum
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecplum »

Obrázek
Narazil jsem na tenhle v Lidlu, nemáte někdo zkušenost? [emoji3] stojí 269,- není to moc, ale nechci to pak zbytečně vylívat [emoji3]
pecplum
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecplum »

Obrázek
Říkal jsem si, že cena je nějako hodně nízká, tak jsem se tam dneska zastavil, že kouknu na složení. Pěkná šmakuláda [emoji3]
Odpovědět