Recenzent
Tuvy
Datum
23.9.2009
Absinthe
St. Antoine
Verze
Verte
Typ
Destilát
Šarže
1.
Barva
7 /10
Komentář
Šarže 1 má krásnou hnědozlatou barvu něco mezi koňakem a becherovkou.
Louche
0 /10
Komentář
Šarže 1 – nic, nula, ne.
Poznámka k barvě
Světlá hnědá, docela příjemná, jakkoliv divně vypadá čirá. Ale jako absinthe po zředění to teda nevypadá.
Aroma
5 /20
Komentář
Lékařská, jako léky proti kašli – před zředěním i po něm je cítit anýz a nějaká další bylina, o zbylých vůních radši nemyslet, nepříjemné lékárenské vůně a nějaký kořen s hlínou.
Hutnost
2 /10
Komentář
Těžko se zde lze oddělit od chuti, ale při dodržení jde o velmi nevýrazný dojem.
Chuť
5 /20
Komentář
Bylinkové pití, ale absinthe nepřipomíná. Anýz nechytám, zato dominuje pelyněk a nějaká další bylina (asi stejná jako to, co je poznat v šarži 2).
Celkový dojem
2 /10
Komentář
Nevyvážený likér, který má své místo v historii českého absinthe, ale buďme rádi, že je již historií. Kdyby nebylo k dispozici nic jiného, byl bych za něj rád, ale v tuto chvíli si druhou lahvičku nechám opravdu jen jako zvláštnost.
Celkové skóre na základě hodnocení: 27,1 %
Recenzent
Alchymista
Datum
28.10.2009
Absinthe
St. Antoine (1. šarže)
Verze
Verte
Typ
Destilát
Šarže
1. šarže
Barva
5 /10
Komentář
Temná barva přezrálých oliv, vypadá spíš už jako whisky.
Louche
1 /10
Komentář
Velmi slabý louche efekt, je zapotřebí hodně studená voda a stejně není efekt moc znatelný.
Poznámka k barvě
Vodnatá zelená barva.
Aroma
10 /20
Komentář
Aroma je zvláštní, takové skoro dřevnaté. Žádná stopa po anýzu.
Hutnost
3 /10
Komentář
První šarže je bohužel poměrně dost \"vodnatá\", po krémovitosti ani stopa.
Chuť
10 /20
Komentář
První šarži se nedá upřít pionýrství a novátorství na českém absintovém poli. Ve své době to bylo něco nového a nepoznaného. Vedle druhé a hlavně třetí šarže už to ale taková sláva není.
Celkový dojem
5 /10
Komentář
I přes nedostatky hodnotím průměrnou známkou, především za snahu vůbec něco podobného udělat!
Celkové skóre na základě hodnocení: 41,4 %
Recenzent
Repry
Datum
26.11.2009
Absinthe
St..Antoine
Verze
Verte
Typ
Destilát
Šarže
1.
Barva
8 /10
Komentář
Pěkná hnědozelená barva vyzrálých oliv.
Louche
2 /10
Komentář
Louche se prakticky nedostavuje, sice drobný náznak pozoruji, ale nic oku lahodícího to není.
Poznámka k barvě
Lehce naředěná zelená.
Aroma
7 /20
Komentář
Anýz bohužel vůbec necítím, nejvíce mi utkvěl pelyněk, ale o vyváženosti aroma nemůže být řeči.
Hutnost
4 /10
Komentář
Hutnost nenalézám, ale hořkost a nepříjemný pocit také ne.
Chuť
12 /20
Komentář
Tady mě první šarže docela potěšila. Opravdu je to autentický absinthe a sklenka se mi pila náramně dobře.
Celkový dojem
6 /10
Komentář
Vynikající počin zejména jako průkopnický kousek. Ale celkově to není špatné pití, i když do dokonalosti to má daleko. Ale na prakticky experimentální výrobek musím hodnotit velmi dobře. Čekal jsem daleko horší produkt!
Celkové skóre na základě hodnocení: 47,1 %