Extrait D'absinthe Dubied
- Korpiklani
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: l'ancienne, justifiée ancienne
- Kontaktovat uživatele:
Extrait D'absinthe Dubied
Pratele mafiani, neodolas jsem a po nabidce Wolfganga mi prijde postou Simple z druhe lahve ktera se nasla. Sice jen 30ml ale tesim se jako nikdy.
Apropos, onjednaval jste jeste nekdo?
Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk
Apropos, onjednaval jste jeste nekdo?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Extrait D'absinthe Dubied
No jasně, já dva kusy 
- Korpiklani
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
Na dva le kvuli stehovani a danim nezbylo kuva drat,,, ale jsem stastnej aspon za jeden [emoji3]Martin píše:No jasně, já dva kusy
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Extrait D'absinthe Dubied.
Láhev pohází ze samotného úsvitu absintových dějin. Z doby, kdy svět dosud neobjevil Antarktidu, kdy španělé prodávali Floridu Spojeným státům, kdy ve Francii vládl král Karel X., v Českém království František I. a kdy zbývalo ještě přes 30 let do narození slavných chlastometrů Henri de Toulouse-Lautreca a nebo Vincenta van Gogha.
První nalezená láhev skončila v absintovém muzeu ve švýcarském Motiers, kde se z ní stala absintová Mona Lisa.
Jenže láhve byly dvě. Ta druhá byla otevřena a vzorky z ní byly nabídnuty nejvýznamnějším moderním chlastometrům, mezi kterými jsem nemohl chybět.
Dnes, v příjemné pondělní odpoledne jsem exnul jeden vzorek ze dvou co mám.
Už jen fakt, že člověk pije 200 let starý alkohol, který z původních cca 70 % klesnul na 50 % je zážitek sám o sobě. Barva (tmavě oranžová s růžovým nádechem), vůně a chuť mě okamžitě zarazila a neskutečně potěšila. Je totiž téměř identická s absintem od Fritze Duvala, který byl následovník Majora Dubieda a který se k tomu na etiketě hrdě hlásil. A proč potěšila? Fritz Duval mám doma celou originální litrovou láhev z roku 1880. Muhehe.
Ve vůni je Dubied cukrovinkový, něco jako ovocná cukrová vata na pouti. Hutnost v ústech neskutečná, koncentrace aromatických a chuťových látek na maximálním levelu. Prim hraje máta, kterou v dochovaném původním receptu nešetřili. A na druhém místě puškvorec. Anýz, fenykl a pelyněk za těch 200 let vytvořil jednu celkovou chuť a vůni, ze které jednotlivé složky nerozeznáte. Naprosto jedinečná a nepopsatelná nově vytvořená esence. Něco, co vám vytvoří pouze čas. Zatraceně dlouhý čas.
Láhev pohází ze samotného úsvitu absintových dějin. Z doby, kdy svět dosud neobjevil Antarktidu, kdy španělé prodávali Floridu Spojeným státům, kdy ve Francii vládl král Karel X., v Českém království František I. a kdy zbývalo ještě přes 30 let do narození slavných chlastometrů Henri de Toulouse-Lautreca a nebo Vincenta van Gogha.
První nalezená láhev skončila v absintovém muzeu ve švýcarském Motiers, kde se z ní stala absintová Mona Lisa.
Jenže láhve byly dvě. Ta druhá byla otevřena a vzorky z ní byly nabídnuty nejvýznamnějším moderním chlastometrům, mezi kterými jsem nemohl chybět.
Dnes, v příjemné pondělní odpoledne jsem exnul jeden vzorek ze dvou co mám.
Už jen fakt, že člověk pije 200 let starý alkohol, který z původních cca 70 % klesnul na 50 % je zážitek sám o sobě. Barva (tmavě oranžová s růžovým nádechem), vůně a chuť mě okamžitě zarazila a neskutečně potěšila. Je totiž téměř identická s absintem od Fritze Duvala, který byl následovník Majora Dubieda a který se k tomu na etiketě hrdě hlásil. A proč potěšila? Fritz Duval mám doma celou originální litrovou láhev z roku 1880. Muhehe.
Ve vůni je Dubied cukrovinkový, něco jako ovocná cukrová vata na pouti. Hutnost v ústech neskutečná, koncentrace aromatických a chuťových látek na maximálním levelu. Prim hraje máta, kterou v dochovaném původním receptu nešetřili. A na druhém místě puškvorec. Anýz, fenykl a pelyněk za těch 200 let vytvořil jednu celkovou chuť a vůni, ze které jednotlivé složky nerozeznáte. Naprosto jedinečná a nepopsatelná nově vytvořená esence. Něco, co vám vytvoří pouze čas. Zatraceně dlouhý čas.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Korpiklani
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
[emoji23] taky tak nejak, uz se nemuzu dockat [emoji8][emoji8][emoji8]Habu píše:Udělal jsem se.
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Na to, jaká je to rarita a one-of-kind, tak to bylo sakra levné. 30 ml, tj. jedna sklenice, za 190 €
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
To snese porovnání s prodejem mnohem pozdějších a dostupnějších absintů, to mě velmi překvapilo