Kontušovka
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
Lahví bude pár, z testovací šarže nebude víc jak 100 kusů. Udělám pak i vzorky ze kterých budu potřebovat vaši reakci. Kontušovku totiž už sakra dlouho nikdo nepil.
- Repry
- Mistr archivář
- Příspěvky: 299
- Registrován: čtv 14. kvě 2009 7:43:11
- Oblíbený absinthe: Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
Testovací vzorek si určitě pořídím a svůj skromný názor Ti rád pošlu. Třeba se tím zúčastním něčeho velkého (jako je obrození Kontušovky v ČR
)
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Příspěvky: 1318
- Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
tak na tom sem velmi zvědavý jelikož newím do čeho jdu 
- tombik
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 405
- Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
taky vůbec netuším a hlásím se do budoucna o vzorek 
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 757
- Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
Vzoreček si určitě také vezmu. Držím palce, byť ta pálenka z medoviny jako základ mě trochu děsí, protože už samotnou medovinu máš dost kořeněnou. Byť marketingově to vypadá báječně - "Osm bylin louhovaných v pálence z tříleté (archivní) "královské" medoviny" (tradiční označení pro 12ti letou medovinu ze snad 60% roztoku medu či co, legální termín není). 
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
Destilát z medoviny je právě cítit jen po medu. Je to hodně specifická a jemná vůně. A jelikož bude kontušovka čistě bylinného původu nebude to nijak na škodu.
Jinak medovinu jsme dělali poměrně kořeněnou (takzvaná staročeská) protože odběratel, který od nás bere 80% produkce to tak požadoval. Ale třeba medovina, kterou prodáváme asi poslední dva měsíce je z drtivé většiny jen z medu a bylinky tam nejsou téměř cítit.
U staročeské medoviny jsme používali skořici (té bylo víc), hřebíček, pomerančovou kůru, muškátový oříšek a třeba i drcené vanilkové lusky. Běžně se používá vanilkový cukr, ale my dáváme přírodní vanilku.
Jinak medovinu jsme dělali poměrně kořeněnou (takzvaná staročeská) protože odběratel, který od nás bere 80% produkce to tak požadoval. Ale třeba medovina, kterou prodáváme asi poslední dva měsíce je z drtivé většiny jen z medu a bylinky tam nejsou téměř cítit.
U staročeské medoviny jsme používali skořici (té bylo víc), hřebíček, pomerančovou kůru, muškátový oříšek a třeba i drcené vanilkové lusky. Běžně se používá vanilkový cukr, ale my dáváme přírodní vanilku.
- dEffect
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 213
- Registrován: úte 22. zář 2009 18:40:43
- Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
- Bydliště: Bratislava - SLOVENSKA REPUBLIKA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
Toto je presne ten pristup, ktory sa mne osobne velmi paci. Ked uz nieco robim, tak to robim poriadne a neuspokojim sa s nahradami. Velmi sa mi paci vase rodinne zapalenie pre vecMartin píše:U staročeské medoviny jsme používali skořici (té bylo víc), hřebíček, pomerančovou kůru, muškátový oříšek a třeba i drcené vanilkové lusky. Běžně se používá vanilkový cukr, ale my dáváme přírodní vanilku (asi 8.000,- Kč za kilo nebo asi 80,- Kč za jeden lusk!)
**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
- tombik
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 405
- Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
No tu medovinku asi objednám, přece jen se blíží vánoce, tak ať mám něco pro babičku 
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
Kontušovka je v podstatě hotová! Dnes jsem ji naředil na 45% (před filtrací možná o něco stáhnu) a dosladil medem. Teď ji nechám do března poležet a pak udělám vzorky. Ale i teď, čerstvě stočená z bylin mi chutná, moc chutná!
- tombik
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 405
- Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontušovka
No tak to jsem zvědav. Vůbec netušim jak by to mělo chutnat....už se moc těším 