Koktejly jsou to, co návštěvám nejvíc chutná, takže je dobré být připraven, a mít nějaká překvapení v zásobě. Receptů je dost, ale udivuje mě ochota s jakou barmani strouhají citrusovou kůru do drinků všeho druhu. Podle mě kůra musí být nasáklá nahořklými pesticidy, IMO je to úplně nepoužitelné, pokud tedy nekoupíte "organic".
Jaký je váš názor na bezpečnost použití citrusové kůry?
Citrónová a pomerančová kůra v koktejlech
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Citrónová a pomerančová kůra v koktejlech
Proto si vždy vybírám jiný garnish v koktejlu. Třeba do G&T vždy raději čersvou bazalku, než kůru. Ty běžně dostupné citrusy jsou chemickým koktejlem, ketrý v drinku nechceš. Proto nakupuju ty sicilské bio citrony a mandarinky, protože pracuju jen s kůrou.
- drahousek
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 508
- Registrován: sob 20. úno 2016 15:55:59
- Oblíbený absinthe: Jade, Žabák, La Semila
- Bydliště: Český Ráj, za Cipískem vlevo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Citrónová a pomerančová kůra v koktejlech
Vyhýbám se tomu jak čert kříži. a když se nelze vyhnout, tak se aspoň chlácholím myšlenkou, že to přece barman v rámci přípravy vydrhne kartáčkem a teplou vodou
...což úplně nepomůže, ale není nad falešnej pocit klidu
....
Re: Citrónová a pomerančová kůra v koktejlech
Vše už bylo řečené...pokud to nechceš louhovat, můžeš si pouze zastříknout silicemi v kůře ( potřebuješ ovonět ), avšak..buď bio ( není zárukou ) nebo drhnout ( což asi taky úplně nepomůže )...takže...bud vůbec nebo se nezamýšlej 
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.