Gin
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gin
To bys mohl dotáhnout nějaké shoju, to jsem chtěl vždycky ochutnat, ale u nás se to narozdíl od japonské whisky nebo saké nesežene.Milan píše:Já teď ujíždím na japonským ginu, konkrétně od Kyoto Distillery, ten mi chutná moc. Navíc Japonci se svým precizním přístupem a pedantstvím stran výroby sbírají jednu cenu za druhou. U nás toho moc k zakoupení není, takže si to přivážím ze svých cest po světě. Mají i svoji speciální edici ginu Ki Noh Bi, který zraje v sudech po whisky, např. osmá řada tohoto ginu zraje v původních sudech vyhlášené palírny Karuizawa po sherry. K mání vesměs v Japonsku, kde se stala sběratelskou záležitostí, čemuž odpovídají ceny (cca od dvanácti tisíc korun za láhev a výše, naposledy v Singapuru na letišti za 440 €).
https://kyotodistillery.jp/en-GB/productsen/" onclick="window.open(this.href);return false;
- kamamura
- Kontaktovat uživatele:
Díky za vyčerpávající info, měl jsem skučně na mysli "shōchū", vyslovováno "sho:chu", japonsky neumím, znám jen pár nahodilých termínů. S tím pitím jsem se setkal ve výborné počítačové hře Yakuza
a pak ve videích lidí, co cestovali po Japonsku (nevím, jestli znáš kanál "Abroad in Japan" na Youtube), tak to vzbudilo mojí zvědavost. Dík za linky, možná to skutečně objednám.
- kamamura
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo, to ti teda závidím, vždycky jsem obdivoval lidi, co se v Japonsku nějak chytli a místní je pak napájeli takovými dobrotami. Skutečné wagyu se dá taky ochutnat jen v Japonsku.Milan píše:Rádo se stalo, shōchū určitě zkus, nejedná se o nikterak drahé pití. Z japonských shōchū doporučuji Iichiko, Satsuma, Yosaku, Jinkoo, Shiro, Ikkomon a Torikai, ty patří dle mne k tomu nejlepšímu, co je na trhu k mání. Takový běžný průměr je pak Kuro Kirishima, Aka Kirishama, Funaguchi Kikusui, Tominohouzan, Satsuma Musou nebo Mitake.
Já při poslední návštěvě Japonska popíjel sedmiletou shōchū Toyonaga Okukuma Sherry Cask 40% a bylo to výborné pití
OMFG 2019 kdy? Zase gin fest?
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
- kamamura
- Kontaktovat uživatele:
Co se japonského ginu týče, objevil jsem v českém obchodě japonský gin jménem Etsu:Milan píše:Já teď ujíždím na japonským ginu, konkrétně od Kyoto Distillery, ten mi chutná moc. Navíc Japonci se svým precizním přístupem a pedantstvím stran výroby sbírají jednu cenu za druhou. U nás toho moc k zakoupení není, takže si to přivážím ze svých cest po světě. Mají i svoji speciální edici ginu Ki Noh Bi, který zraje v sudech po whisky, např. osmá řada tohoto ginu zraje v původních sudech vyhlášené palírny Karuizawa po sherry. K mání vesměs v Japonsku, kde se stala sběratelskou záležitostí, čemuž odpovídají ceny (cca od dvanácti tisíc korun za láhev a výše, naposledy v Singapuru na letišti za 440 €).
https://kyotodistillery.jp/en-GB/productsen/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.global-wines.cz/etsu-japanese-gin-0-7-l" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to k pití, nebo není? Díky.