Gin

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Tornado
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Re: Gin

Příspěvek od Tornado »

OMFG2016 mám taky navíc a za Dubied vyměním bez přemýšlení :lol:
Milan
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: La Grenouille
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Já teď ujíždím na japonským ginu.
Naposledy upravil(a) Milan dne úte 14. kvě 2019 14:19:06, celkem upraveno 1 x.
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Milan píše:Já teď ujíždím na japonským ginu, konkrétně od Kyoto Distillery, ten mi chutná moc. Navíc Japonci se svým precizním přístupem a pedantstvím stran výroby sbírají jednu cenu za druhou. U nás toho moc k zakoupení není, takže si to přivážím ze svých cest po světě. Mají i svoji speciální edici ginu Ki Noh Bi, který zraje v sudech po whisky, např. osmá řada tohoto ginu zraje v původních sudech vyhlášené palírny Karuizawa po sherry. K mání vesměs v Japonsku, kde se stala sběratelskou záležitostí, čemuž odpovídají ceny (cca od dvanácti tisíc korun za láhev a výše, naposledy v Singapuru na letišti za 440 €).

https://kyotodistillery.jp/en-GB/productsen/" onclick="window.open(this.href);return false;
To bys mohl dotáhnout nějaké shoju, to jsem chtěl vždycky ochutnat, ale u nás se to narozdíl od japonské whisky nebo saké nesežene.
Milan
Aktivní pijan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

U nás to skutečně k mání není, ale za našimi hranicemi v Německu nebo Francii ano.
Naposledy upravil(a) Milan dne úte 14. kvě 2019 14:19:33, celkem upraveno 1 x.
kamamura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Díky za vyčerpávající info, měl jsem skučně na mysli "shōchū", vyslovováno "sho:chu", japonsky neumím, znám jen pár nahodilých termínů. S tím pitím jsem se setkal ve výborné počítačové hře Yakuza ;-) a pak ve videích lidí, co cestovali po Japonsku (nevím, jestli znáš kanál "Abroad in Japan" na Youtube), tak to vzbudilo mojí zvědavost. Dík za linky, možná to skutečně objednám.
Milan
Aktivní pijan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Rádo se stalo.
Naposledy upravil(a) Milan dne úte 14. kvě 2019 14:19:54, celkem upraveno 1 x.
kamamura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Milan píše:Rádo se stalo, shōchū určitě zkus, nejedná se o nikterak drahé pití. Z japonských shōchū doporučuji Iichiko, Satsuma, Yosaku, Jinkoo, Shiro, Ikkomon a Torikai, ty patří dle mne k tomu nejlepšímu, co je na trhu k mání. Takový běžný průměr je pak Kuro Kirishima, Aka Kirishama, Funaguchi Kikusui, Tominohouzan, Satsuma Musou nebo Mitake.

Já při poslední návštěvě Japonska popíjel sedmiletou shōchū Toyonaga Okukuma Sherry Cask 40% a bylo to výborné pití :yes
Tyjo, to ti teda závidím, vždycky jsem obdivoval lidi, co se v Japonsku nějak chytli a místní je pak napájeli takovými dobrotami. Skutečné wagyu se dá taky ochutnat jen v Japonsku.
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

OMFG 2019 kdy? Zase gin fest?
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
kamamura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Milan píše:Já teď ujíždím na japonským ginu, konkrétně od Kyoto Distillery, ten mi chutná moc. Navíc Japonci se svým precizním přístupem a pedantstvím stran výroby sbírají jednu cenu za druhou. U nás toho moc k zakoupení není, takže si to přivážím ze svých cest po světě. Mají i svoji speciální edici ginu Ki Noh Bi, který zraje v sudech po whisky, např. osmá řada tohoto ginu zraje v původních sudech vyhlášené palírny Karuizawa po sherry. K mání vesměs v Japonsku, kde se stala sběratelskou záležitostí, čemuž odpovídají ceny (cca od dvanácti tisíc korun za láhev a výše, naposledy v Singapuru na letišti za 440 €).

https://kyotodistillery.jp/en-GB/productsen/" onclick="window.open(this.href);return false;
Co se japonského ginu týče, objevil jsem v českém obchodě japonský gin jménem Etsu:

https://www.global-wines.cz/etsu-japanese-gin-0-7-l" onclick="window.open(this.href);return false;

Je to k pití, nebo není? Díky.
Milan
Aktivní pijan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Jj, tento japonský gin jsem pil.
Naposledy upravil(a) Milan dne úte 14. kvě 2019 14:20:20, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět