nejsem žádný estébák, jen moje jméno svádí k téhle zkratce, ve skutečnosti jsem (mj.) antikomunista. jo, a jsem z největšího města v české republice, tedy z brna, (praha je kraj, jak říká náš bývalý nejvíc nejlepší primátor).
do absinthu se propojím pomalu, teprve zhruba rok, předtím mám docela napito a nakoštováno v pivech (malé zdejší pivovary), něco mále ve víně (pár kamarádů má sklípky, měl jsem dvě větší vinařské poslečnosti za klienty), dost v domácích pálenkách úplně všech kvalit ze slovácka a valašska.
absinthy si zatím oťukávám postupně ze zdrojů vlastních nákupů nebo na baru v naproti či jinde.
řízením osudu jsem pár lahví nejen koupil, ale už i prodal. zde se naskýtá tedy téma investičního alkoholu, ale nemíním to nijak ambiciozně a pouze čistě obchodně, zatím jsem rozhodně (jako úplný pijan-začátečník) mnohem více vypil, než prodal. Nicméně kolem sebe eviduji o toto téma zájem, kamarád-novinář o tom hodlá napsat článek, další kamarád-ekonom mě nutí do vedení statistik veřejně známých prodejů a jejich cen, spoustě lidem se líbí moje absinthové večírky...
dobrý absinth je jedna z těch věcí, ke které se nečekaně - jako člověk po čtyřicítce - dostávám. takže tak.