Amave absinthe

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Uživatelský avatar
stego
* Zkušený piják *
Příspěvky: 690
Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od stego »

Tak náš recept je asi stratený. Kamoš ho nenašiel ani v Prahe ani na Slovensku
Uživatelský avatar
Wagi
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od Wagi »

No ale potřebujeme ho, je to sice paráda - přišla z Reichu Clandestinka - vzpomínka na časy, kdy to Martin ještě vozil osobně dodávkou a pár sem jich dovezl :lol: 8-)

To už je nějakej pátek co Martine?

Jinak je to pořád bomba, ale ten kapitalismus 20E / 0,5l + doprava atd........ to je peklo pánové s tím se musí něco udělat.... ideálně vymyslet vlastní pitelnou alternativu,,,,co se týče absintů do toho to bude asi pokus omyl včetně voltáže, ale ten recept na vaječnák přece nebudu nad naše síly!!!! Jen ať tam prosím Vás nelejem Salko :oops:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Wagi
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od Wagi »

Hosi nejak jsme se zasekly s tema receptama ;)
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od Rafael »

Já takové věci nepiju a ani jsem je nikdy nevyráběl, tak jen pár slov, copy, z knihy Výroba lihovin:
(Snad mi to OCR moc nezmršilo...).
*
*
Výchozími surovinami pro výrobu emulzních lihovin jsou čerstvé žloutky, cukr, jemný líh, vinný destilát, třešňovice a někdy i mléko, kakao, káva a další. Při výrobě těchto likérů je nejdůležitější, aby se vytvořila jemná a stálá emulze žloutků s cukrem a s lihem. Krémové konzistence a žádané hustoty se dosáhne použitím 10 až 16 žloutků na 1l likéru.

Při výrobě se nejčastěji postupuje tak, že se žloutky s přídavkem bílků rozšlehají s určitým vypočteným množstvím vody a pak se přecedí přes husté síto do emulzního přístroje, aby se ze žloutků odstranila všechna vlákna. Podle zkušeností se doporučuje použít na 100l likéru 2 až 3l bílků, aby se zabránilo dodatečnému vysrážení cenného žloutkového oleje. Za stálého míchání se přidává cukr rozpuštěný jako normální sirup a obsah se začne zahřívat až do 70°C. Potom se emulgovaná směs ochladí asi na 35°C a pomalu se přidávají za stálého míchání jemný líh, vinný destilát, třešňovice a další složky podle příslušné THN spotřeby materiálu. Likér se míchá ještě jednu až dvě hodiny, pak se ochladí a přetočí do kameninových nádob. Z těchto nádob se odeberou vzorky k chemickému rozboru a podle výsledků rozboru se může upravit obsah alkoholu i cukru na předepsané množství. Skladováním lihoviny v kameninových nádobách po dobu určenou normou jakosti se sleduje scelení jednotlivých složek.


Vaječný likér (100l) — 20% obj. alkoholu, 35 % cukru
18l žloutků (tj. 1 000 kusů),
31 bílků,
35l normálního cukerného roztoku,
4l vinného destilátu 50% obj. alkoholu, tj. 2,0l a.a.,
1,5l třešňovice 60 % , tj. 0,8l a.a.,
18l jemného lihu 96% obj. alkoholu, tj. 7,2l a.a.,
5 g vanilínu rozpuštěného v lihu.
Doplní se destilovanou nebo změkčenou vodou na 100l (asi 20,5l).
Při použití mléka se postupuje takto:
Mléko se smíchá v emulzním přístroji s odváženým množstvím cukru a za stálého míchání se uvede do varu; potom se zchladí asi na 30°C. Do zchlazeného roztoku se přidají předem emulgované vaječné žloutky, směs se zahřívá za stálého míchání podle povahy použitých vajec až na 75°C. Po dosažení této teploty se homogenizovaná směs ochladí na 25°C a za stálého míchání se zvolna přidává po menších dávkách jemný líh a lihové přísady. Po důkladném rozmíchání se lihovina přečerpá přes husté síto do skladovacích kameninových nádob. Dále se postupuje stejně, jak je popsáno výše.

Vaječný likér (100l) — 20 % obj. alkoholu, 35% cukru (s použitím mléka)
18l žloutků,
42,83l mléka,
30kg cukru,
0,25kg vanilkové tresti,
0,10kg rumové tresti,
0,002kg hořkomandlové silice,
14,9l a.a. ve formě jemného lihu,
5,0l a.a. vinného destilátu.
Doplní se na 100l destilovanou nebo změkčenou vodou. Použije-li se slazené kondenzované mléko, přidává se místo 42,83l mléka 15,6l kondenzovaného mléka a dávka cukru se sníží na 23,5kg.

Čokoládový koktajl, který se též řadí k emulzním lihovinám, se vyrábí v emulzním přístroji takto:
Na 100l výrobku se použije 20kg cukru rozpuštěného za horka ve 14l mléka. Potom se přidá 10 až 14 kg čokolády v horkém roztoku. Za stálého míchání se přidá vaječná melanž (žloutky a bílky) ze 300 vajec, vypočtené množství jemného lihu (tak, aby hotový výrobek obsahoval 20% obj. alkoholu),
1l třešňovice, malé množství macerátu z citrónové kůry a několik gramů vanilínu rozpuštěného v lihu. Směs se za stálého zahřívání míchá, dokud nevznikne dokonalá emulze; pak se ochladí na normální teplotu a doplní vodou na požadovaný objem.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Uživatelský avatar
stego
* Zkušený piják *
Příspěvky: 690
Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od stego »

Nové takmer komerčné pokusy Obrázek
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od Martin »

Kdo jste přihlášení k našemu newsletteru, tak už víte. Plánuju nové AMAVE.

Tak jako jsem změnil v roce 2018 recepturu na St. Antoine, tak měním recepturu AMAVE. Ale z gruntu.

AMAVE bude nově postaveno na kombinaci vínovice (stejné, jakou má PR 2020 a J&A 2020) a melasového lihu. Receptura bude víc bylinkovější, spíš destilované verte než la bleue. Bude tam i víc pelyňku. Pokud vše dobře půjde, tak se bude prodávat od července.
Uživatelský avatar
stego
* Zkušený piják *
Příspěvky: 690
Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od stego »

Tak toto znie hodne dobre...

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Uživatelský avatar
Slovi
Vymývač
Příspěvky: 1237
Registrován: úte 14. dub 2009 16:32:07
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Bydliště: czech republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od Slovi »

...nemuzu se dockat!
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
HNS
* Zkušený piják *
Příspěvky: 557
Registrován: pát 22. črc 2016 23:11:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od HNS »

Mňam do pi... :)
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Uživatelský avatar
Tornado
* Zkušený piják *
Příspěvky: 765
Registrován: ned 27. bře 2016 18:06:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Amave absinthe

Příspěvek od Tornado »

Že bych konečně začal pít i blanche :shock:
Odpovědět