A. Junod reborn

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

A. Junod reborn

Příspěvek od Martin »

A. Junod byl vzkříšen!

A. Junod patřil mezi poměrně oblíbené výrobce absintu v 19. století a někteří z nás měli to štěstí mít původní láhev a vypít ji. Junod patřil mezi ty výrobce, kteří po zákazu ukončili činnost a nikdy nic dalšího nevyrobili. Fast forward do roku 2017 a hele ho, A. Junod je znovu na scéně.

Mě neznámí lidé koupili značku a právo k užívání jména Auguste Junod. Snažím se dopátrat více informací, ale zatím je to poměrně záhadné. Jediné co se ví je to, že noví majitelé nemají vlastní lihovar a ani šajnu o tom, jak se absint vyrábí.

Oslovili proto (a teď přijde ten největší průser) námi známý Emile Pernot aby to pro ně vydestiloval. Vznikla tak první várka blanche (!) absintu, který chce navázat na toto historické jméno a vydělat nějakou kačku.

Zatím se jim daří v tom, jak udělali etiketu. Za ní stojí slavný Randy Mora z Bogoty, Kolumbie. Je hodně psychedelická a ukazuje, jakým směrem se bude ubírat marketing. Nemůžou totiž chybět houbičky a žáby.

Podle 750 ml objemu je asi jasné, že absint cílí na USA.

Jsem zvědav.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Re: A. Junod reborn

Příspěvek od Martin »

Moje láhev původního Junodu vypadá trochu jinak ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

:shock:

Fíha! Tohle jsem naprosto propásl! Díky za echo. Jen se obávám, že pokud to proleze palírnou Emile Pernot - stejným paličem, kterému je už všechno u prdele - tak to bude promarněná příležitost. :roll:

Kde ses k tomu dopátral?
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Našel jsem to poprvé na Behance, sleduju tam spoustu grafiků. Nu a pátek mi přišel nový Barlife a tam o tom kupodivu psali také, ale jen kvůli designu.
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Tak ho prej davali v US&A na Oscarech jako darek v baliccich, rikal bratranec. :)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Jojo, bylo tou součástí balíčku pro všechny nominované. Takže dobrý marketingový impakt.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Slovi píše:Tak ho prej davali v US&A na Oscarech jako darek v baliccich, rikal bratranec. :)
Teda, to je zase WTF moment. :-/

Ale díky za připomenutí. Dočista jsem na to zapomněl. A dle jejich nových stránek to vypadá, že to je beztak směřováno na rok 2019: https://www.ajunod.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Moderní absinthe chutná moderně.
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Habu píše:
Slovi píše:Tak ho prej davali v US&A na Oscarech jako darek v baliccich, rikal bratranec. :)
Teda, to je zase WTF moment. :-/

Ale díky za připomenutí. Dočista jsem na to zapomněl. A dle jejich nových stránek to vypadá, že to je beztak směřováno na rok 2019: https://www.ajunod.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Snad to bude alespoň chutnat moderně. :mrgreen:
PSY3
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Sans Frontières
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PSY3 »

Zrovna objednáváme z Pernot a protože se to ke mě dostalo na fb, tak jsem jim hned psal o pár lahví, protože o první šarži bych určitě měl zájem, kor když se to váže k jejich vstupu na americký trh a Oskarum. Každopádně prý nemají, zkouším domluvit alespoň vzorek a když pošlou, tak donesu na sraz. Každopádně budou prý pálit další várku a dají mi včas echo. Tak snad mi ho od nich někdo doveze do freiburgu.

Odesláno z mého F5321 pomocí Tapatalk
Víc je víc :)
Odpovědět