Dobrý den, Chci se zeptat.
mám doma jednu lahev absinthu L’Ancienne ročník 2011. Bohužel není plná a neotevřená. Absinthu je v lahvi něco pod půlku. Celou dobu taky byla skladovaná sice v suchu a relativním šeru, ale ve stoje. Ztratil absinth tímto skladováním nějak extrémně svoji výjimečnost a kvalitu?
A jak jej skladovat dál? Přelévají se absinthy po čase, nebo vůbec?
Děkuji za odpověd.
L’Ancienne 2011, otevřená lahev
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Příspěvky: 1318
- Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Re: L’Ancienne 2011, otevřená lahev
Je tu vlakno co se venuje skladovani a peci o otevreny absinth.
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 426
- Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: L’Ancienne 2011, otevřená lahev
Stručně řečeno, jestli je v láhvi pod půlku a je z roku 2011, tak určitě obsah na síle podstatně ztratil. Záleží hodně na tom, jak často se láhev otevírá, jestli je tmavá nebo světlá a jestli je na sluníčku nebo ve tmě, či v chladu nebo v teple, a pak samozřejmě na kvalitě uzávěru. Kvalitní alkohol je vždy dobré přelévat tak, aby byla láhev co nejplnější, uzávěr co nejhermetičtější a skladovat v chladu a tmě, čímž se degradace zpomalí, ale nikdy úplně nezastaví.