L’Ancienne 2011, otevřená lahev

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Blbost0
Zelenáč
Příspěvky: 1
Registrován: ned 09. úno 2020 10:08:14
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

L’Ancienne 2011, otevřená lahev

Příspěvek od Blbost0 »

Dobrý den, Chci se zeptat.

mám doma jednu lahev absinthu L’Ancienne ročník 2011. Bohužel není plná a neotevřená. Absinthu je v lahvi něco pod půlku. Celou dobu taky byla skladovaná sice v suchu a relativním šeru, ale ve stoje. Ztratil absinth tímto skladováním nějak extrémně svoji výjimečnost a kvalitu?
A jak jej skladovat dál? Přelévají se absinthy po čase, nebo vůbec?
Děkuji za odpověd.
Uživatelský avatar
Wagi
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: L’Ancienne 2011, otevřená lahev

Příspěvek od Wagi »

Je tu vlakno co se venuje skladovani a peci o otevreny absinth.
Uživatelský avatar
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 426
Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: L’Ancienne 2011, otevřená lahev

Příspěvek od kamamura »

Stručně řečeno, jestli je v láhvi pod půlku a je z roku 2011, tak určitě obsah na síle podstatně ztratil. Záleží hodně na tom, jak často se láhev otevírá, jestli je tmavá nebo světlá a jestli je na sluníčku nebo ve tmě, či v chladu nebo v teple, a pak samozřejmě na kvalitě uzávěru. Kvalitní alkohol je vždy dobré přelévat tak, aby byla láhev co nejplnější, uzávěr co nejhermetičtější a skladovat v chladu a tmě, čímž se degradace zpomalí, ale nikdy úplně nezastaví.
Odpovědět