Vyrius
-
vyrius
- Zelený pionýr
- Kontaktovat uživatele:
Vyrius
Ahoj,
v co se týče absinthu jsem nováček, holduji spíše whisky a ovocným pálenkám, ale rád ochutnávám a
díky Žufánkům a OMFG jsem se dal do ginu a následně díky tomuto foru ochutnal první pořádný absinth (Justifiée & Ancienne v baru Naproti).
Ve volném čase se bavím výrobou vína, cideru, medovin, likérů a díky pelyňku od PSY3 teď experimentuji s vermutem.
Na zdraví
v co se týče absinthu jsem nováček, holduji spíše whisky a ovocným pálenkám, ale rád ochutnávám a
díky Žufánkům a OMFG jsem se dal do ginu a následně díky tomuto foru ochutnal první pořádný absinth (Justifiée & Ancienne v baru Naproti).
Ve volném čase se bavím výrobou vína, cideru, medovin, likérů a díky pelyňku od PSY3 teď experimentuji s vermutem.
Na zdraví
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyrius
Ahoj! 
Pokud máš pelyněk od PSY3, tak to bude popiči dobrý vermut!
Pokud máš pelyněk od PSY3, tak to bude popiči dobrý vermut!
- Moderní absinthe chutná moderně.
- drahousek
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade, Žabák, La Semila
- Kontaktovat uživatele:
Vítej alkoholový experimentátore
Takový tu najdou spoustu inspirace

Takový tu najdou spoustu inspirace
- PSY3
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Sans Frontières
- Kontaktovat uživatele:
Vítej a těším se na to co z toho vznikne! Hodně štěstí
Odesláno z mého F5321 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého F5321 pomocí Tapatalk
Víc je víc 
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Zdar!
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Nazdraví a ať se ti v tvé výrobě vše daří.
Není nad ní, vlastní.
Není nad ní, vlastní.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
Ahoj 
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
-
vyrius
- Zelený pionýr
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se probral hromadou receptů na vermut na různých webech a dal dohromady recept podle toho co jsem měl doma a
připadalo mi vhodný.
0,5 g šalvěj
0,5 g meduňka
0,5 g máta
1,5 g artemisia pontica
1,5 g skořice
1 g hřebíček
0,5 g badyán
0,1 g muškátový oříšek
několik hrozinek
naložil jsem to na několik dní do žufánkovic kdoulovice (nějak mě sama o sobě úplně neoslovila, ale je to úžasně jemná pálenka a
žádná vínovice či brandy nebyla po ruce)
A výsledek? Mega super, rozhodně to není vychytaný a vyvážený, ale je to dobrej začátek. Většinu jsem zkonzumoval stylem do sklenky vína
ca 1-3 ml macerátu a posledních 20 ml nalil do flašky vína a nechal nějakou dobu zrát.
Je naprosto neuvěřitelný, jak se chuť v čase měnila, třeba na začátku jsem si myslel, že jsem to přehnal s hrozinkama,
ale postupem času skoro zmizely. Jen jednou mi připadalo, že to není dobrý - objevila se lehce nepříjemná chuť trochu podobná chmelu,
asi po 14 dnech jsem ochutnal znova a tahle chuť tam už tam zase vůbec nebyla.
závěrem můžu říct, že absint zatím není moje parketa, moc nemusím ty "hašlerkový" chutě, ale pelyněk je naprosto boží věc

připadalo mi vhodný.
0,5 g šalvěj
0,5 g meduňka
0,5 g máta
1,5 g artemisia pontica
1,5 g skořice
1 g hřebíček
0,5 g badyán
0,1 g muškátový oříšek
několik hrozinek
naložil jsem to na několik dní do žufánkovic kdoulovice (nějak mě sama o sobě úplně neoslovila, ale je to úžasně jemná pálenka a
žádná vínovice či brandy nebyla po ruce)
A výsledek? Mega super, rozhodně to není vychytaný a vyvážený, ale je to dobrej začátek. Většinu jsem zkonzumoval stylem do sklenky vína
ca 1-3 ml macerátu a posledních 20 ml nalil do flašky vína a nechal nějakou dobu zrát.
Je naprosto neuvěřitelný, jak se chuť v čase měnila, třeba na začátku jsem si myslel, že jsem to přehnal s hrozinkama,
ale postupem času skoro zmizely. Jen jednou mi připadalo, že to není dobrý - objevila se lehce nepříjemná chuť trochu podobná chmelu,
asi po 14 dnech jsem ochutnal znova a tahle chuť tam už tam zase vůbec nebyla.
závěrem můžu říct, že absint zatím není moje parketa, moc nemusím ty "hašlerkový" chutě, ale pelyněk je naprosto boží věc
K absintu ( dobrému ) se časem všichni propijí, kdysi jsem ho nemohl ani cítit 
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.