Vyrius
-
vyrius
- Zelený pionýr
- Příspěvky: 10
- Registrován: sob 15. úno 2020 10:06:17
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Vyrius
Ahoj,
v co se týče absinthu jsem nováček, holduji spíše whisky a ovocným pálenkám, ale rád ochutnávám a
díky Žufánkům a OMFG jsem se dal do ginu a následně díky tomuto foru ochutnal první pořádný absinth (Justifiée & Ancienne v baru Naproti).
Ve volném čase se bavím výrobou vína, cideru, medovin, likérů a díky pelyňku od PSY3 teď experimentuji s vermutem.
Na zdraví
v co se týče absinthu jsem nováček, holduji spíše whisky a ovocným pálenkám, ale rád ochutnávám a
díky Žufánkům a OMFG jsem se dal do ginu a následně díky tomuto foru ochutnal první pořádný absinth (Justifiée & Ancienne v baru Naproti).
Ve volném čase se bavím výrobou vína, cideru, medovin, likérů a díky pelyňku od PSY3 teď experimentuji s vermutem.
Na zdraví
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyrius
Ahoj! 
Pokud máš pelyněk od PSY3, tak to bude popiči dobrý vermut!
Pokud máš pelyněk od PSY3, tak to bude popiči dobrý vermut!
- Moderní absinthe chutná moderně.
- drahousek
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 508
- Registrován: sob 20. úno 2016 15:55:59
- Oblíbený absinthe: Jade, Žabák, La Semila
- Bydliště: Český Ráj, za Cipískem vlevo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyrius
Vítej alkoholový experimentátore
Takový tu najdou spoustu inspirace

Takový tu najdou spoustu inspirace
- PSY3
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 321
- Registrován: čtv 24. kvě 2012 11:01:30
- Oblíbený absinthe: Sans Frontières
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyrius
Vítej a těším se na to co z toho vznikne! Hodně štěstí
Odesláno z mého F5321 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého F5321 pomocí Tapatalk
Víc je víc 
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 586
- Registrován: úte 20. pro 2011 22:34:44
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyrius
Zdar!
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyrius
Nazdraví a ať se ti v tvé výrobě vše daří.
Není nad ní, vlastní.
Není nad ní, vlastní.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
Re: Vyrius
Ahoj 
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
-
vyrius
- Zelený pionýr
- Příspěvky: 10
- Registrován: sob 15. úno 2020 10:06:17
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyrius
Tak jsem se probral hromadou receptů na vermut na různých webech a dal dohromady recept podle toho co jsem měl doma a
připadalo mi vhodný.
0,5 g šalvěj
0,5 g meduňka
0,5 g máta
1,5 g artemisia pontica
1,5 g skořice
1 g hřebíček
0,5 g badyán
0,1 g muškátový oříšek
několik hrozinek
naložil jsem to na několik dní do žufánkovic kdoulovice (nějak mě sama o sobě úplně neoslovila, ale je to úžasně jemná pálenka a
žádná vínovice či brandy nebyla po ruce)
A výsledek? Mega super, rozhodně to není vychytaný a vyvážený, ale je to dobrej začátek. Většinu jsem zkonzumoval stylem do sklenky vína
ca 1-3 ml macerátu a posledních 20 ml nalil do flašky vína a nechal nějakou dobu zrát.
Je naprosto neuvěřitelný, jak se chuť v čase měnila, třeba na začátku jsem si myslel, že jsem to přehnal s hrozinkama,
ale postupem času skoro zmizely. Jen jednou mi připadalo, že to není dobrý - objevila se lehce nepříjemná chuť trochu podobná chmelu,
asi po 14 dnech jsem ochutnal znova a tahle chuť tam už tam zase vůbec nebyla.
závěrem můžu říct, že absint zatím není moje parketa, moc nemusím ty "hašlerkový" chutě, ale pelyněk je naprosto boží věc

připadalo mi vhodný.
0,5 g šalvěj
0,5 g meduňka
0,5 g máta
1,5 g artemisia pontica
1,5 g skořice
1 g hřebíček
0,5 g badyán
0,1 g muškátový oříšek
několik hrozinek
naložil jsem to na několik dní do žufánkovic kdoulovice (nějak mě sama o sobě úplně neoslovila, ale je to úžasně jemná pálenka a
žádná vínovice či brandy nebyla po ruce)
A výsledek? Mega super, rozhodně to není vychytaný a vyvážený, ale je to dobrej začátek. Většinu jsem zkonzumoval stylem do sklenky vína
ca 1-3 ml macerátu a posledních 20 ml nalil do flašky vína a nechal nějakou dobu zrát.
Je naprosto neuvěřitelný, jak se chuť v čase měnila, třeba na začátku jsem si myslel, že jsem to přehnal s hrozinkama,
ale postupem času skoro zmizely. Jen jednou mi připadalo, že to není dobrý - objevila se lehce nepříjemná chuť trochu podobná chmelu,
asi po 14 dnech jsem ochutnal znova a tahle chuť tam už tam zase vůbec nebyla.
závěrem můžu říct, že absint zatím není moje parketa, moc nemusím ty "hašlerkový" chutě, ale pelyněk je naprosto boží věc
Re: Vyrius
K absintu ( dobrému ) se časem všichni propijí, kdysi jsem ho nemohl ani cítit 
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.