Massha

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
massha

Massha

Příspěvek od massha »

Zdravíčko vespolek,
Zatím jsem si tu jen četla, ale i tak, příjde mi vhodné se představit.
Absinthe jsem začala pít v osumnácti , a považuju to pro sebe za jeden z nejpříjemnějších a efektivních způsobů,jak si vyvolat filosofickotvořivou náladu, potěšit sebe, či vybranou návštěvu a tak vůbec. Přiznám se,že jsem téměř závislá na tom mít doma alespoň jednu láhev, pro případ chutě a potřeby.Vydrží mi tam ale vcelku dlouho..::)
Co se týče humbuku kolem thujonu, samozřejmě jsem proti těm komerčním lžím, nevěřím na přehnané účinky pelyňku,ale nesouhlasím ani s názorem že absinthe je jen ,,další" kvalitní destilát. Považji jej za velice osobitý a nestandartní nápoj a to z několika důvodů:
Absinthe je jiskřivý, a vyvolává jiskru v lidech kteří ho pijí. Je vyjímečný i tím, že neopíjí do težka,ale do lehka, a ráno po něm téměř nenastává kocovina. Absinthe je schopen jemně prozářit vnímání reality člověka, který ho pije, ovšem tento účinek je částečně vázán na to, že ho člověk očekává a podporuje. Pití absithu je tak či onak velice intimní záležitostí. Nebývá to jen doplněk k prožitku z příjemné konverzace, je prožtkem sám o sobě, ke kterému může být jako doplněk, příjemná konverzace. A nakonec, je, přiznejme si to,lehce psychicky návykový,právě díky výše jmenovaným vlastnostem.

Začínala jsem s absithem díky kamarádům v Hradci na Bittru od Šebora, který dodnes považuji za velice příjemný a nápoj i když se nejedná o pravý absinthe.Následovaly experimenty s czechsinty,které mě samozřejmě povětšinou odradily. Tou dobou jsem začala jezdit občas do Francie a tam jsem se dostala ke kvalitnějším značkám a těch se držím dodnes. Musím se přiznat,že mám všeobecně ráda anýzovější věci s karamelovým podtónem tedy mě Žufánek svým výrobkem příliš neoslovil, ovšem fandím mu v tom co dělá. Poslední dobou jsem se víceméně ustálila na jedné lahvince Clandestine za čtvrt roku, což je maximum na co mé finance chudého studenta stačí, ale vždy ráda ochutnám něco nového. Zatím jsem potkala dva podomácku pálené absithy ukrajinské výroby, v jednom případě se jednalo o strašlivou po vodce chutnající břečku, v druhém však o nečekaně příjemný zážitek.Je vidět,že i na východ se šíří osvěta. Celkově doufám, že v čechách přibyde více kvalitního, a cenově dostupného absinthu.
A tak.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Massha

Příspěvek od Martin »

Vítej mezi námi a díky za představení.

Souhlasím s tvojí charakteristikou absintu, velice dobře napsáno! Absinthe je opravu specifický a jedinečný destilát. Jsem zároveň velice rád za tvoji preferenci anýzovitější chuti, většinou to bývá naopak :(
První šarže St. Antoine byla právě kvůli předsudkům českých konzumentů skoro anise-free, druhá ho měla o trochu víc, ale pořád to nebylo ono. Až třetí šarže má anýzu přesně tolik, kolik by měl absint typu Pontarlier (St. Antoine je ve francouzkém stylu) mít. Švýcaři dávají anýzu víc a proto je Clandestine to pravé pro tvoje chutě ;)
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

Zdravim damo,

vo svojom predstaveni si velmi pekne vystihla caro absinthe, dufam ze sa ukazes aj na nejakom stretnuti :)
Nejake konkretne francuzske znacky doporucujes?
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Vítej! 8-)

Zkušeností s absinthem, koukám, máš dost, což je v kombinaci s něžným pohlavím docela raritka, takže vítej zde přímo dvojnásob! ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
Nihilium

Příspěvek od Nihilium »

Tvoji charakteristiku absintu se snad naučim zpaměti!!! Velmi výstižné!
Absinthe Review Ben

Příspěvek od Absinthe Review Ben »

Agreed! You certainly have a strong passion for it after reading that lengthy description. :D

Welcome!
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Vítej mezi námi! Tvé představení je opravdu pěkně napsáno ;)
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
tombik
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombik »

Krása číst, především od slečny (ach jak trapně opakuji slova kolegů)

Inu vhodnější bude prostě Vítej :)
massha

Příspěvek od massha »

Dekuji vsem za prekvapive mile reakce...Asi ted nebude na miste kazit dojem a poznamenat, ze nevlastnim fontanku, vetsinou se (krome u bittru)nezabyvam slazenim pres lzici, a misto absinthove sklenice (kterou jsem rozbila a nejak nemam na dalsi) jsem schopna pouzivat sklenici na vino,...Ale radeji to preci jen udelam,tak,aby jste nemeli iluze::D

Martin: V tom pripade dam dalsi varce urcite sanci::D

K te Francii: zatim jsem toho neochutnala moc, ono ja jezdim do Bretane a tam ma clovek chut spis na ty mistni ch'istre
Z toho co jsem pila;
Absente - takove huste,mlecne,nijake, nedoporucuju
La bonne Mere / je dobre, velice zvlastne anyzove, s prijemne specifickou chuti dozvuku na patre.
La Coquette - moc dobre, prijemne slunecne.Vyrazne spektrum bylinkove chuti.
Libertine - jsem mela jenom sklenku, pan rikal ze vyhralo nejakou prestizni cenu. Nechapu proc. Bylo to chutove velice prijemne,ale s takovym tim jemnym dozvukem lihu,ktery cloveku zkazi pozitek. Nebo mi mozna nalil neco jineho. U namorniku clovek nikdy nevi.
tombik
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombik »

Myslím že to nás zas tak moc nerozhodí :D Byli tu už větší nováčci (například já)...Můžeme se čekat na zástupkyni něžného pohlaví na srazu??
Odpovědět