Elizabeth Hadley Richardson

Recenze pravých destilovaných absintů, bylinných macerátů snažících se býti absintem a bohužel i chemických sloučenin nemajících se jménem absint nic společného.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Recenze
Recenze
Příspěvky: 382
Registrován: pon 26. říj 2009 22:40:53
Oblíbený absinthe: Preban

Elizabeth Hadley Richardson

Příspěvek od Recenze »

Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2020-03-11

Absinthe
       Elizabeth Hadley Richardson

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        0

Barva
        10 /10
Komentář
        Zlatavě měděně hnědá s nepatrným zeleným náznakem. Čistá, průzračná, což je v případě sudového absintu rarita. Respekt!

Louche
        7 /10
Komentář
        Bombardér styl louche efektu - po delším nástupu se dopadající kapky vody proměňují na mléčně zakalené bomby, které kopírují stěnu celého rezervoáru. V polovině louche se navíc silně projevuje ten zpočátku skrytý zelený odstín. Olejová vrstva taktéž přítomna, nicméně finální zákal je spíše slabší.vx
Poznámka k barvě
        Zelenožluté silně odstředěné mléko.

Aroma
        15 /20
Komentář
        Jde každopádně o ten typ absintu, který lze charakterizovat jako tekuté, resp. zkapalněné bylinky. Zakalený absint disponuje silným a intenzivním, byť jednoduchým aromatem. Každopádně jde o naprostou klasiku z Boršic. Vliv St. Antoine tento kousek rozhodně nezapře, ačkoliv "Liz" je o něco svěžejší. Škoda, že se marně snažím dopátrat výraznějšího pelyňku.

Hutnost
        9 /10
Komentář
        Hutné ano, ale...

Chuť
        17 /20
Komentář
        Přes poměrně silné bylinkové aroma jsou první okamžiky s tímto absintem převelice jemné! Jemnost a lahodnost hrají prim několik prvních sekund, načež převezme otěže mírně svírající anýzovo-fenyklová trpkost. Druhý doušek kopíruje první jak dle kopíráku. Ale vedle jemnosti se dostavuje i delikátní ovocnost z vínovicového základu. Jemnost a ovocnost vínovice se dále rozvíjí s dalším douškem. Toto je ten typ absintu, který je s každým dalším douškem lepší a lepší. Navíc disponuje zvláštním typem dojezdu, jakoby se ocas držel pouze v přední části ústní dutiny... a že se dlouho drží. Čtvrtý doušek a skoro bych si troufal tvrdit, že jde o naprosto jiný absint, než to, co bylo v prvním doušku. Učiněná měňavka! K lepšímu.

Celkový dojem
        8 /10
Komentář
        Nadstandardní 3. šarže limitek pro Hemingway bar byla nějakou dobu stařená v sudu (nepoužitý sud z bílého dubu) a dovoluji si tvrdit, že jde zatím o nejlepší kousek z této řady. Velice mě baví ten pozitivní vývoj během pití jediné sklenky. Přesně ten typ absintu, u kterého máte dojem, že absint ve sklence je rozdělen do na sobě nezávislých vrstev. A s každým dalším douškem se provrtáváte do lepších a lepších pater. Na druhou stranu nutno poznamenat, že se nejedná absint pro začátečníky. Paní Richardson je enigma, která nezkušeného pijáka, případně absintového začátečníka, nechá v rozpacích. Long drink na dlouhý večer, u něhož se velice snadno člověk přistihne, že nevydrží a srká další patro tohoto bylinkového bludiště.


Celkové skóre na základě hodnocení: 81.2 %

<< x >>

Naposledy upravil(a) Recenze dne ned 14. led 2024 21:24:25, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Wagi
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: Elizabeth Hadley Richardson

Příspěvek od Wagi »

Hmmm to vyrazim ochutnat, abych podporil tu ekonomiku po te..... :mrgreen:
Uživatelský avatar
malý_princ
Zelený pionýr
Příspěvky: 39
Registrován: ned 16. čer 2019 22:22:24
Oblíbený absinthe: zatím Amave blanche
Kontaktovat uživatele:

Re: Elizabeth Hadley Richardson

Příspěvek od malý_princ »

Možná jsem divný ale mě přijde že je v tom absinthu cítit vůně sušených švestek. :-D :drink
Odpovědět