Celkově pak 4ku hodnotím velmi, velmi, ale opravdu velmi kladně
St. Antoine 3. šarže
-
master88
Re: St. Antoine 3. šarže
Tak se mi do rukou dostal ranný 4. Antoníček. (Díky Martine) Bohužel 3. Tondu mám v Praze a jelikož jsem doma nemohl jsem zatím kvalitně porovnat jeden s druhým. Pokud však můžu jen neodborně hodnotit, tak barva je nádherně do zelených oliv. Louche efekt je plný a chuťově mi zatím nepřišel nijak moc odlišný od 3ky, ovšem jak říkám neporovnával jsem ho zatím s Tondou 3 přímo, ale jen samostatně. Tak příští týden se budu snažit o další rozšíření mých subjektivních pocitů.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Čtvrtý Antoníček se od třetího liší jen v technických detailech, receptura je stejná. Ale i z těch technických detailů jsou poznat rozdíly a to především ve vůni a lepší komplexnosti. Trochu větší změna bude až v pětce, kdy do receptu přidám jednu bylinu 
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl mezi 4. a 3. šarží mi naopak přijde hodně zřejmý. Zvláště vůní překonává svého předchůdce. Silné aroma nově přidané bylinky (raději pomlčím, co že to je, protože ©) do destilovacího procesu se zřetelně projevilo i v chuti. Je přírodně sladší, v mém vzorku mi přišla až dominující.
...ale nechme to na 12. února.
...ale nechme to na 12. února.
- Moderní absinthe chutná moderně.
-
master88
Já jsem ještě neměl možnost 3. a 4. porovnat najednou, takže jsem vycházel spíše z paměti mých chuťových pohárků. 4. určitě slaďoučká je, myslím, že i pravidelní cukrovači zde kostky nechají v krabici, jelikož doslazení není určitě potřeba.
Jasně pohovoříme 12.2.
Jasně pohovoříme 12.2.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Tak a hotovo, dnes jsem odložil posledních 6 lahví z třetí šarže do archívu a tím jsem trojku uzavřel. Byla to hodně povedená šarže a budu na ni dlouho vzpomínat.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Čtverka je na lepší náladě! Změny jsou následující:
- barva v láhvi je ještě krásně zelená (tedy dnes ještě byla
)
- na přední etiketě chybí údaj o thujonu, kterýžto je stejně totálně jalový a nemá na absintu co dělat
- ve vůni tentokrát dominuje bylinka, kterou jsem v této šarži poprvé destiloval namísto macerování v barvící části, celkově je vůně výraznější a komplexnější
Ve zdraví užijte a dejte vědět vaše dojmy v recenzích či názorech. Díky!
- barva v láhvi je ještě krásně zelená (tedy dnes ještě byla
- na přední etiketě chybí údaj o thujonu, kterýžto je stejně totálně jalový a nemá na absintu co dělat
- ve vůni tentokrát dominuje bylinka, kterou jsem v této šarži poprvé destiloval namísto macerování v barvící části, celkově je vůně výraznější a komplexnější
Ve zdraví užijte a dejte vědět vaše dojmy v recenzích či názorech. Díky!
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Jen drobná technická. Na profilu produktu odkazuješ na louche efekt. Po kliknutí tam naběhne tvoje video z A3, co to video aktualizovat na A4? (Ale to jen moje perfekcionistická povaha se ozvala.
)
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Nové video natočím, pořádek muší bejt
Louche efekt bude ale v podstatě stejný, v tomto ohledu se čtverka od trojky neliší.
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
No, to nevadí. Tady jde spíš o princip a ten pocit, že člověk kouká na video toho produktu, na jehož profil kouká na e-shopu. 
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně hned z kraje příštího týdne začnu destilovat pátou šarži tak, aby se do prodeje dostala kolem července-srpna. Opět dojde k pár změnám, jedna drobná bude v samotné destilaci, přidám už oznámenou novou bylinku a do barvící části přidám yzop z nového zdroje. Zvlášť velkou radost mám právě z toho yzopu, pochází z bioprodukce, ručně sbíraný a tříděný. Má tak úžasné aroma, že jsem si nechal pár deko tady v kanceláři aby mi to provonělo celý den 
Jen ta jedna nová bylinka a nový yzop (5x dražší než obyčejný) mi zvednou náklady na láhev o 14,- ale to je detail, do ceny se to nijak nepromítne. Chci mít ze St. Antoine výstavní kus
Jen ta jedna nová bylinka a nový yzop (5x dražší než obyčejný) mi zvednou náklady na láhev o 14,- ale to je detail, do ceny se to nijak nepromítne. Chci mít ze St. Antoine výstavní kus