Vino

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Habu
fuckin' amateur
Příspěvky: 4078
Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Vino

Příspěvek od Habu »

Během třetího dne nekonečného srkání absintů z okolí Pontalieru a údolí Val-de-Travers jsme se v neděli 03.10.2021 zastavili u Patricka Granda, abychom poklábosili a, jak jinak, ochutnali pár absintů. Vedle klasik i výtečného No. 5 nám dal Patrick ochutnat cosi z již takřka poloprázdného demižonu. A z toho, co mi přistálo ve sklenici a následně v mých útrobách, jsem začal na místě točit přemety vzad! Tento experiment se nazývá Vino a jde o verte absint na vínovicové bázi - jenže ta vínovice je tak kulervoucí, že to ani nelze popsat. Z fleku by to mohl být jeden z mých TOP5 absintů. Průser je, že zdroj oné vínovice jaksi vyschl a je těžké ji sehnat.

Orchestrátor brněnského Naproti ukořistil alespoň jeden malý vzoreček na doma! :twisted:

Budu Patricka sem tam bombardovat všetečnými otázkami, jestli se tento zázrak někdy vrátí, jelikož z okolí Val-de-Travers jde o absolutní topovku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Uživatelský avatar
Tornado
* Zkušený piják *
Příspěvky: 765
Registrován: ned 27. bře 2016 18:06:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Vino

Příspěvek od Tornado »

Habu píše: na vínovicové bázi - jenže ta vínovice je tak kulervoucí, že to ani nelze popsat. Z fleku by to mohl být jeden z mých TOP5 absintů. Průser je, že zdroj oné vínovice jaksi vyschl a je těžké ji sehnat.
To mi neděj, psát takovýhle věci :cry
Dalo by se zjistit, z jaké konkrétní odrůdy ta vínovice je? Případně další detaily? Pak by snad neměl být až tak velký problém to zreplikovat :bandit
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Vino

Příspěvek od Martin »

To bych moc rád ochutnal. Jinak v minulém roce jsem vydestiloval docela dost vínovice, takže taky něco dalšího udělám. Trochu oser je to, že vínovice potřebuje násobně více času, než líh. Ideálně dva roky zrání finálního absintu.
Uživatelský avatar
PSY3
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 321
Registrován: čtv 24. kvě 2012 11:01:30
Oblíbený absinthe: Sans Frontières
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vino

Příspěvek od PSY3 »

Martin píše:To bych moc rád ochutnal. Jinak v minulém roce jsem vydestiloval docela dost vínovice, takže taky něco dalšího udělám. Trochu oser je to, že vínovice potřebuje násobně více času, než líh. Ideálně dva roky zrání finálního absintu.
ti to klidně dovezu na to drhnutí pelyňku :D

Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
Víc je víc :)
Odpovědět