Recenzent
Habu
Datum
2019-03-16
Absinthe
La Loulette
Verze
Blanche
Typ
destilát
Šarže
81117
Barva
7 /10
Komentář
Byť ve sklence se La Loulette jeví čistě a bez známky barvy, v láhvi je patrné, že o 100% průzračnost zde bohužel nejde. Není to sice takový hermafrodit jako Sans Frontieres, ale na plný počet nemůže tento blanche ani pomyslet.
Louche
7 /10
Komentář
Louche začíná neurčitě, mlhavě v rezervoáru, z čeho se postupně tvoří olejová vrstva, která ale dosti rychle zmizí. Finální zákal taktéž není nic extra.
Poznámka k barvě
Silně odstředěné americké (skim) mléko.
Aroma
16 /20
Komentář
Jemné aroma pelyňkových listů je sice dominantní už v nezakaleném absintu a anýz hraje sice druhé housle, ale hraje! Zakalená La Loulette rozvine pelyňkové aroma, které je příjemně zabalené do neurčité sladké vůně. Chybí sice intenzita a rozmanitost, ale přesto jde o velmi příjemné aromatické očichávání.
Hutnost
10 /10
Komentář
Překvapivě maximálně smetanové.
Chuť
16 /20
Komentář
Zajímavé! Vůbec první zásah letí překvapivě a nečekaně od anýzu! Pelyněk se sice dostaví záhy, ale bohužel postrádá tu charakteristickou jemnost patrnou v aromatu. Zajímavé je, že u dalších doušků první anýz není, tam už kompletně dominuje pelyněk. A jde bohužel o poměrně drsný, surový (byť kvalitní) pelyněk. Mezitím postupně usrkávám a anýz se na počátku střídavě vrací a mizí.
Celkový dojem
7 /10
Komentář
Zvláštní kousek. Pelyňková bomba s nepříliš jemným pelyňkem (který ale klame tělem, resp. vůní). Ani nevím, komu bych La Loulette měl doporučit. Začátečníkům ne, neboť nejde o nejlepší pelyněk a hlavně nejde o vyvážený absint. Těm, co nemají rádi anýz, taky ne. Tak že by do míchaných nápojů?
Celkové skóre na základě hodnocení: 79.1 %
Recenzent
psy3
Datum
2022-04-20
Absinthe
La Loulette 55%
Verze
Blanche
Typ
destilát
Šarže
Sample z abs kalendáře 2021
Barva
10 /10
Komentář
Průzračný Blanche, bez závad. Čistý jak voda sama.
Louche
5 /10
Komentář
Ředím fontánou. Rozjel jsem to a ... nástup louche je velmi pomalý, je vidět že poměr anýzových silic bude slabý. Oddělení hladin velmi stylové na první pohled, ale nevydrží od sebe dlouho a hned se promísí do velmi slabého louche.Kapu do mnou optimálního poměru a stejně nehoustne.... nevím co se děje, jsem zmatený, trochu mě to mrzí, myslel jsem že zhoustne, ale není tomu tak. Hmm hmmm
Poznámka k barvě
slabý zákal, je zkrze sklenici vidět :/
Aroma
17 /20
Komentář
Aroma je parádní, už po otevření vzorku sem se těšil na skvělou chuť, kterou mi aroma přislíbilo. Při ředění se krásně linulo velmi silně do celého okolí a já se těšil co Semilla nového nabízí. Louche mě ale vyděsil.
Hutnost
7 /10
Komentář
Hmm Hmm
Chuť
15 /20
Komentář
Chutná jako Frontieres, taková jeho méně alkoholová verze. Pelyňkem se nešetřilo, to je cítit celou dobu, sladkost je minimální, to potvrdil už louche a vůně, že anýzu nebylo moc... Frontieres je ale mnohem lepší v chuti.
Celkový dojem
6 /10
Komentář
Velmi zajímavé, pro pelyňkové závisláky ideální, ale nic extra povedeného jako celek.
Celkové skóre na základě hodnocení: 77.6 %