Moje první zkušenost s pravým absinthem se datuje do r. 2017, kdy jsem zjistil, že v mé oblíbené čajovně v Českých Budějovicích začal majitel prodávat i absint a domluvil jsem tedy degustaci, společně se spolužačkou z VŠ a paní profesorkou, se kterou jsme se spřátelili právě během rozličných degustací v předmětu zbožíznalství
V té době jsem ani nevěděl, že se absinth ředí vodou a jak se vlastně pije. Je škoda, že už si plně nepamatuju, co vše jsme tenkrát ochutnávali, ale bylo to myslím 5 vzorků a pamatuji si La Grenouille od Žufánka a také Jade 1901. Tato první zkušenost pro mě byla pozitivní (ne pro všechny přítomné
Asi rok poté jsem si objednal se záměrem investice první lahev, a to La Grenouille (když šly do prodeje poslední lahve v r. 2018). Od té doby jsem však absinth ochutnal jen příležitostně a nijak zvlášt se o něj nezajímal. Můj původní investiční záměr jednou lahev prodat s pěkným ziskem se však změnil a raději ji plánuji vypít.
Až nyní se něco ve mně vzbudilo (možná i snaha dát večerům nový rozměr a neochutnávat jen pivo
Jinak mne zaujala i zmínka o soukromých degustacích se zdejšími matadory, takže pokud by to někdy vyšlo se připojit, byl by to fajn zážitek
Díky a mějte se