Dubový sud
- pecplum
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 144
- Registrován: sob 13. bře 2021 13:26:06
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dubový sud
Má 5l a druhé plnění, dal jsem ho zatím garáže, aby plíseň uschla, opráším ji a kouknu jak to vypadá uvnitř
- Navlan
- Zelený pionýr
- Příspěvky: 27
- Registrován: čtv 27. kvě 2021 9:47:28
- Oblíbený absinthe: Jade nouvelle orleáns
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dubový sud
Teoreticky by to obsahu ublížit nemělo, plísně nemají tendence pronikat hluboko do dřeva, většinou se živí živočišnými zbytky. Nejspíš na soudku zplesnivěl prachpecplum píše:Má 5l a druhé plnění, dal jsem ho zatím garáže, aby plíseň uschla, opráším ji a kouknu jak to vypadá uvnitř
- Navlan
- Zelený pionýr
- Příspěvky: 27
- Registrován: čtv 27. kvě 2021 9:47:28
- Oblíbený absinthe: Jade nouvelle orleáns
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dubový sud
Mám tady vlákno kde sem experimentoval s různými druhy dřeva přesně pro tyto účely a u dobu sem porovnával dva výpaly.davar píše:Zajimave by bylo velmi jemne osmahnout hobliny plyn. horakem...
Osobně si myslím že by se k absintu hodily jiné dřeviny ale teď sháním pár exotik na vyzkoušení a experimenty.
http://www.absinthemafia.com/viewtopic.php?t=1090
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dubový sud
A co tak oxidaci v "dýchacím" soudku "nahradit" akvaristickým bublátkem?
Zkoušel jsem to kdysi s ovocnými destiláty a bylinnými likéry, ale nepřišlo mi to nějak zvlášť přínosné.
Lepší bylo zahřát ke staření vhodnou lihovinu těsně pod bod varu a nechat pod zpětným chladičem nebo pod špunty pozvolna vychladnout.
Zkoušel jsem to kdysi s ovocnými destiláty a bylinnými likéry, ale nepřišlo mi to nějak zvlášť přínosné.
Lepší bylo zahřát ke staření vhodnou lihovinu těsně pod bod varu a nechat pod zpětným chladičem nebo pod špunty pozvolna vychladnout.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.