Recenzent
Habu
Datum
2025-02-27
Absinthe
Hommage
Verze
Verte
Typ
destilát
Šarže
L.01
Barva
9 /10
Komentář
Olivově zelená se žlutým nádechem. On vlastně ale ten žlutý nádech je v podstatě dominantní, takže spíše taková nazlátlá s olivově zeleným nádechem.
Louche
9 /10
Komentář
Takřka tabulkový nástup, byť se louche netvoří zcela ode dna. Sledoval ale následně se tvořící silnou olejovou vrstvu na povrchu je jedna radost. Škoda, že mizí poměrně brzy. Finální hutnost je ale dostatečná, takže pěkných 9/10.
Poznámka k barvě
Hutně zelené absintové mléko s nádechem žlutého sena.
Aroma
14 /20
Komentář
A je to tady! Konečně pelyňková bomba od Stefana Rossoniho! Zvláště tedy z nezakaleného Hommage. Jééénže... po přidání vody se aroma pravda rozvine a mimochodem nejde o extra intenzivní aromatickou záležitost, kterou známe z tvorby tohoto italského paliče, ale zároveň se do aromatu zaplete cosi... co už jsem u několika málo absintů cítil a nijak nadšený jsem z toho nebyl. Abych ještě zůstal u pozitivity, tak během přidávání vody jako bych cítil zlomky La Montagneuse. Jenže plně připravený drink... no prostě potní žlázy.
Hutnost
10 /10
Komentář
Plný počet.
Chuť
14 /20
Komentář
Chuť začíná nadějně jemně, až sametově jemně, když v tom... NASTY BOYS FINISHING MOVE (google that shit!
Celkový dojem
6 /10
Komentář
Teda... při čichání k láhvi jsem se vnitřně těšil, že půjde o nejlepší, nebo alespoň o jeden z těch lepších absintů od Stefana Rossoniho. A ono jde zatím o to nejhorší.
Celkové skóre na základě hodnocení: 73.8 %