Ufff. Tak to bylo něco.
Jak jste si asi stihli všimnout, byli jsme dva dny kompletně dole. Ale popořadě.
Toto nejlepší absintové fórum na světě a přilehlých planetách vzniklo v roce 2009 na tehdy výkřiku technologie php 5.3. V roce 20018 proběhla poslední aktualizace jádra a od té doby nic. Dnes je rok 2025, php běží ve verzi 8.4 a tak jsem se rozhodl pro aktualizaci hlavně z důvodů bezpečnosti a celkového pocitu, že jedeme na posledních technologiích.
Takže jsem první aktualizoval server na php 8.4. Pak nainstaloval aktuální build php fóra, dal aktualizovat db a bum, desítky chyb v sql tabulkách. Panika. Nic nefungovalo. Nová instalace fóra. V defaultním režimu vše funguje. Po obnově databáze bác, nefunguje nic. Jenže fungující fórum bez databáze, tj. všech příspěvků a členů, je zbytečné.
V největší panice jsem obnovil zálohu, protože jakožto zkušený geek mám zálohu, žejo. Jenže po obnově zálohy do původního stavu nic nefungovalo! Nic!
Jednu chvíli jsem vytvořil index.html s textem, že toto je dočasná smrt Mafie.
Dnes jsem po dalším pokusu o obnovu původní zálohy provedl i downgrade php z 8.4 na 5.4 a bác ho, fórum jede!
Ale co to znamená.
Jsme technologicky locked down. Není možný upgrade na nové technologie. Nepřibude žádná nová funkce. Nic. Možná to ale bude dobře.
Stejně jako je absint nápoj z minulých století, bude i toto fórum taková památka z minulosti.
Technické informace o běhu fóra
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Technické informace o běhu fóra
Tak jo.
Fórum jede na poslední verzi phpbb a php samotném! Byl to oser, ale stálo to za to.
Není bohužel kompatibilní naše stará šablona, kterou jsem kdysi dávno obarvoval. Nemám už původní Photoshop soubor. Ale to nevadí. Hlavní je, že jedeme na nejnovějším engine a že šablona je plně responzivní! Není tedy nutné využívat Tapatalk, který už také patří do minulosti.
Zkusil jsem optimalizovat co šlo, zrychlil databázi, a to celkem znatelně, takže výsledkem by mělo být co nejpohodlnější prohlížení, psaní, vyhledávání, všechno.
Enjoy!
Fórum jede na poslední verzi phpbb a php samotném! Byl to oser, ale stálo to za to.
Není bohužel kompatibilní naše stará šablona, kterou jsem kdysi dávno obarvoval. Nemám už původní Photoshop soubor. Ale to nevadí. Hlavní je, že jedeme na nejnovějším engine a že šablona je plně responzivní! Není tedy nutné využívat Tapatalk, který už také patří do minulosti.
Zkusil jsem optimalizovat co šlo, zrychlil databázi, a to celkem znatelně, takže výsledkem by mělo být co nejpohodlnější prohlížení, psaní, vyhledávání, všechno.
Enjoy!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Nemám v pálenici kromě destilování co dělat a tak jsem dnes opět potunil fórum. Výhoda toho, že jsme aktualizovaní na poslední technologie znamená i to, že jsem nahodil i Web Push Notifications.
Takže.
Nejenže je aktuální šablona plně responzivní na mobilu a nepotřebujete Tapatalk, ale nově si můžete zapnout upozornění v podobě Web Push oznámení. O nic tedy nepřijdete. Stačí si to zapnout v menu Upozornění.
Takže.
Nejenže je aktuální šablona plně responzivní na mobilu a nepotřebujete Tapatalk, ale nově si můžete zapnout upozornění v podobě Web Push oznámení. O nic tedy nepřijdete. Stačí si to zapnout v menu Upozornění.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Poslední dobou se tu registrovalo plno ruských kurvobotů a tak jsem nasadil namísto dávno překonané textové Captcha gůglí ReCaptcha v.3
Nikdo by v podstatě neměl mít žádný problém.
Ale pokud byste ho někdo měli, jak s registrací, tak s příspěvkama, tak mi dejte prosím vědět. Jde poštelovat tvrdost a skóre.
Nikdo by v podstatě neměl mít žádný problém.
Ale pokud byste ho někdo měli, jak s registrací, tak s příspěvkama, tak mi dejte prosím vědět. Jde poštelovat tvrdost a skóre.