Moj oblubeny ritual pitia absitnhu je s pouzitim Brouille (lievik), lad, podla druhu absinthu bud s kockou cukru alebo bez, pomerne krasne sa da vdaka 'lieviku' sledovat louche efekt. Efektna nazorna ukazka z Alandie
Avsak rad by som si zadovazil fontanku, nakolko si myslim ze vdaka kohutiku je mozne dosiahnut este pomalsi priebeh zakalovania (louche), a samozrejme je to praktickejsie pri spolocensklom popijani viacerych osob
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Taky piju absinthe s pomocí brouille. Nejdřív ale ten otvor zaplním malým množstvím sypaného třtinového cukru, pak do dám do brouille dvě kostky ledu a zaliju vodou. Cukr propouští vodu jen po kapkách (viz moje staré video na youtube a já se můžu kochat.
Absintové fontány tu mám taky, ale moc je nepoužívám. Kdybych ale seděl s nějakým absintovým společníkem, tak je fontána určitě lepší
Brouille používám jen když piju sám a zároveň plánuji jen jednu sklenku. Pro absinthový večer používám fontánku, což se děje mnohem pravidelněji. Velice mě láká "houpačka" brouilleur, bude to určitě další hračka, kterou si k absinthu koupím!
Osobně plánuju nákup fontánky na menší pohodové akce,, sám pro sebe to vařím stejně jako všiš ostatní i díky skleničce od Martina
Jinak jak ste na tom s poměrama dávám tak 04-05cl Äbsinthu tak na 1,2-1,5 vody cca
No ja osobne taky s Martinovou sklenkou. Akorat Brouille tim ledem fakt naplnim, na dno kostku cukru. A prekapavat. Ma to mensi nevyhodu. Po nejakem case cukr ucpe Brouille natolik ze priprava absinthe trva i 15-20 minut...
Az bude kde a budou prostredky tak take planuju fontanku...ale kdo z nas ne ze?
Co se pomeru tyce tak proste naplnim spodni cast sklenky a cekam az zmizi posledni pruhledna vrstvicka. V pripade ze si delam druhou sklenku tak necham vody trochu vic.