Podla mna Brainsfather ...Wagi píše:Tak počítám že když tam bude Martin že to budou spravovat spíš hoši od Loru než nějakej Hill´s![]()
Obchody, web-shopy a jiná místa, kde lze absinthe získat.
- dEffect
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obchody, web-shopy a jiná místa, kde lze absinthe získat.
**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Wagi je všímavý, na něj pozor.... 
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Safra -já taky doufal minimálně v bairnsfathera-jestli to mají pod palcem LO´ráci tak z toho mám strach 
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
U zeléneho stromu. Fruko. Metelka. Delis. To jedno.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Uvidíme jak to tam zařídí, ale bude to holt jako v ostatních pražských absintových shopech, minimum destilátů, maximum lihovin. Výrobců destilátů je mnohem méně a zahraniční destiláty jsou drahé a v ČR obtížně prodávané. Vím to sám z prodejů zahraničních absintů na náladě.
Kdybych měl já otevřít prodejnu v Praze na podobném místě, platit 60k jen za nájem a prodávat jen Antoine, Clandestine a Mansithe, tak skončím po měsíci. Sad but true.
Kdybych měl já otevřít prodejnu v Praze na podobném místě, platit 60k jen za nájem a prodávat jen Antoine, Clandestine a Mansithe, tak skončím po měsíci. Sad but true.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
No, být to Bairnsfather tak je to ještě relativně cajk, u L'oru se bojím jedné a to zcela zásadní věci - chlapci prosazují oheň a budou tak připravovat i pravé absinty, tudíž jejich kvalita oproti macerátům natolik nevynikne. 
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
na téhle obavě asi něco budeWajt píše:No, být to Bairnsfather tak je to ještě relativně cajk, u L'oru se bojím jedné a to zcela zásadní věci - chlapci prosazují oheň a budou tak připravovat i pravé absinty, tudíž jejich kvalita oproti macerátům natolik nevynikne.
Z obchodního hlediska zcela chápuMartin píše:Uvidíme jak to tam zařídí, ale bude to holt jako v ostatních pražských absintových shopech, minimum destilátů, maximum lihovin. Výrobců destilátů je mnohem méně a zahraniční destiláty jsou drahé a v ČR obtížně prodávané. Vím to sám z prodejů zahraničních absintů na náladě.
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Hodně ale sázím na informovanost. Jak už Absinther poznamenal, dnes je trochu jiná doba než před lety. Mnohem více lidí ví co je to absinthe a jak se vůbec pije. Zkuste si na seznamu vyhledat cokoliv s absintem a uvidíte sami.
Náhražky tu budou pořád (tak jako u stovek dalších potravin), ale lidi budou vědět, že když chtějí pravý absinthe, musí koupit destilát. No a kdo se bude chtít bohapustě ožrat a neřkuli hledět na plamen nad sklenicí, tak toho nikdy nepředěláte.
Náhražky tu budou pořád (tak jako u stovek dalších potravin), ale lidi budou vědět, že když chtějí pravý absinthe, musí koupit destilát. No a kdo se bude chtít bohapustě ožrat a neřkuli hledět na plamen nad sklenicí, tak toho nikdy nepředěláte.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Jemináčku, to je mi ale dokonalá definice smíšených pocitů!Již za pár dní se bude v Praze otevírat specializované absintové doupě spojené s absintovým muzeem! Nemám zatím povolení pustit si hubu ma špacír, takže jen ve zkratce:
- bude to téměř v centru a na historickém místě, ve kterém by absint nikdo nečekal
- bude to patřit jednomu významnému českému producentovi, jehož maceráty jste dodnes všichni pili
- bude tam především jejich sortiment, ale taky St. Antoine a německé Cami absinty
- budou tam fontány, lžičky, skleničky
- bude tam velká, velká sbírka absintových flašek
- budou tam takové věci, jako absintové pralinky či absintový čaj
- bude se tam moct posedět celou noc
- bude se otvírat v podstatě za 14 dní
- budu u toho
"Tak tenhle, tenhle má 100mg/l thujonu a já Vám garantuji, že po něm budete víc v rauši, než samotnej Gogh, kterýho tu na etiketě zrovna máme."
"A co tamhleten, ten v té pěkné láhvi?"
"St. Antoine. Ten je taky dobrej, ale toho thujonu tam moc není."
Spousta turistů jsou prostě stupidos a s přesvědčováním o pravdě se na ně musí buď hodně opatrně, nebo hodně polopatě. Nestačí jim poslat odkaz na věrohodné stránky, musíte jim to rovnou přečíst a zároveň se nějak nedotknout jejich "jemných" citů poznámkou, že pijou břečky. Mám velikou chuť tam jít, ale cítil bych se jako v jámě lvové, jelikož jsem se na vícero místech o jejich produktech nevyjadřoval zrovna pozitivně. Vím, stihomam, ale to, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že po mě nejdou.
Představme si (možná krapet utopistický) scénář, že díky přítomnosti St. Antoine návštěvníci skutečně začnou preferovat pravý absinthe. A teď co? Bar postavený na bitter macerátech přestane nabízet své produkty, nechá na ně sedat prach a bude postupně rozšiřovat sortiment s pravým absinthem? ...můžeme jen doufat.
Pokud to bude na aktraktivním místě, tak mám strach, že půjde o pouhou turistickou atrakci pro opilé cizáky, kteří se někde večer nalili a teď svým sádelnatým roštěnkám musí ukázat, jak jsou vodvázaní, protože si daj utrejch, kterej je fucking zákazanej úplně všude kolem worldu.
Jen to absinthe muzeum mi tam nějak nesedí, resp. ve mě probouzí plamínek naděje.
No co si budeme povídat, jsem zvědavý, až se z toho třesu!
Díky Martine za přímo intimní odhalení nového tajného projektu!
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Tak, uvidíme sami. Ale kluci u mě koupili jak Antoine, tak Clandestine a Mansinthe a dokonce i kompletní servis včetně podšálků, sklenic, lžiček a houpaček.
Když se to tam zvrtne, tak to holt proklejeme a pojedem dál.
Když se to tam zvrtne, tak to holt proklejeme a pojedem dál.