Oblíbené alkoholy

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
electricmud

Re: Oblíbené alkoholy

Příspěvek od electricmud »

Proč ne, ale aby to na vás nezanechalo následky. :)
viz. http://www.youtube.com/watch?v=vUOO9Sqt0z4

Na Voodoo jsem koukal a asi ho zkusim.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

:shock:

To je lepší než jsem čekal! Ty jsi který člen kapely? ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
electricmud

Příspěvek od electricmud »

Díky.
Ten nejtlustší s basou :lol:
Absinthe Review Ben

Příspěvek od Absinthe Review Ben »

Martin, you are also a rum drinker? I would not have guessed, I suppose you learn something new everyday. 8-)

When I'm not drinking absinthe, I'm usually drinking sake (only brewed drink I enjoy, I do not care for beer). Some of the forum members at SakeSocial.com are doing an online tasting with the Beau, who wrote the book "Sake: a modern guide". It should be very fun, you all are of course welcome as well. Any other sake drinkers here, then? Or is it not much available in Czech Republic?
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Heya Ben. Long time no see you here at Mafia club ;)

I am not a typical drinker. You know, I am doing all the sales in our distillery, everyday car driving etc, so have to be sober all the time ;)
BUT when I want to drink myself nicely I choose just quality. No chance for damned cheap variations of anything. So when I feel like having rum, I take Caribbean or Cuba rums (no way for Czech variation called Tuzemák). My current favorite is Legendario or Voodoo.

Unfortunately there is no chance to buy sake here in Czech. I got some back in Dubai and it was really refreshing!
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Sake se da v cechach sehnat :)
Sef z prace to nak shanel pres lidi ktery se toci kolem cinskyho caje, nabytku a keramiky...ale asi to nebude nic snadnyho sehnat dobry sake..
Omnia mea mecum porto.
Loki

Příspěvek od Loki »

No tak to vezmem popořadě:
Pivo moc nepiju, chutná mi nejvíc na zapití mastnýho jídla.
Zato víno, to je něco jiného. Miluju víno, piju ho často, k jídlu i jen tak. Nejradějí mám francouzská červená vína. Navíc v Mikulově příbuzného, který zasvětil život vínu, má sklep a dělá především úžasná bílá a růžová vína, takže o přísun vína nemám nouzi.
Dále jsem nadšenec veškerých vinných stařených pálenek - koňak, španělská solera brandy de jerez - kromě Metaxy (to je karamelem barvená, navoněná vodka). Chtěl bych ochutnat arménskou brandy.
Moc nemusím ovocné pálenky (slivovice, meruňkovice).
Ale co je mou srdeční záležitostí, to jsou francouzské likéry: pomerančové Cointreau, Grand Marnier nebo bylinné Bénédictine, Chartreuse. A ještě Crème de cassis, po kterém se můžu utlouct. Další mé oblíbené likéry jsou Disarrono, Cuarenta y tres, Apricot brandy a Cherry Brandy.
Jinak třtinový rum, vodku, gin, tequilu, cachaçu konzumuji hlavně jako součast míchaných nápojů. Mezi mé favority patří: klasické daiquiri a marguerita a jejich ovocné verze (bez těchhle drinků bych nepřežil parné léto :) ). Zbožňuji klasické koktejly jako Manhattan, Martinez, Cosmopolitan, Side Car, Old Fashioned a samozřejmě Mojito.
A konečně v poslední době ujíždím na zelené víle...
ummagumma
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Tequila

Příspěvek od ummagumma »

Chtěl bych si koupit nějakou láhev tequily a potřeboval bych poradit, poněvadž o ní nic moc nevím a ani s ní nemám moc zkušeností. Pijete ji někdo?

Po přečtení různých článků, na wikipedii i jinde, už vím, jaké jsou rozdíly mezi tequilami mixto a 100% agave. No a vzhledem k tomu, že jsem za tu flašku schopen dát maximálně 400 až 500 Kč, tak se k těm lepším asi nedostanu :(

Nemáte někdo zkušenosti s nějakými těmi levnějšími značkami? Zatím uvažuju o El Jimador, Olmeca, Sauza, Casco Viejo nebo Jose Cuervo...
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Pro zajímavost. Nejlepší vodka je z Británie a značka je dva roky stará. Rusové styďte se!
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Velké komerční značky vodky dopadly stejně, jako české pivo - všechny chutnají stejně unifikovaně. Nejlepší vodka jakou jsem kdy pil je Purity. Stačilo mi okoštovat vzorek a během hodiny jsem ve Švédsku objednal paletu.
Odpovědět