Bairnsfather Bitter

Bylinné maceráty, které můžou připomínat absint, ale pravým absintem nejsou.
Odpovědět
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Tibro »

Bych nekoupil ani ten ani onen.
Já jsem s tebou v Rockland.
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Nevím co si stěžujete. S Bairnsfatherem jsem začal a i dnes ho občas rád popíjím - zajímavá je i varianta s ředěním přes 1:5 a rovnou s dvěma kostkama ledu - osvěží v letním dni. Spíš než mentol z něj cítím klasický "pendrek" a pelyněk a louche efekt, byť naprosto nelze srovnat např. s Lautrecem nebo Pernodem, dosažitelný je - velmi pomalým prokapáváním velmi chlazenou vodou. Viz fota.
Přílohy
bairnsfather2.jpg
bairnsfather1.jpg
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Tady nejde ani tak o stěžování, naprostá většina se shodla na tom, že Bairnsfather je dobrý bylinný macerát (taky nepatří do barevných sloučenin). Ale je to pořád macerát.
Když koštuju macerát Antoníčka před destilací, tak je hořký jak peklo samo což potvrdí každý, kdo kdy zkoušel absinthe destilovat (viz moje fotka macerátu St. Antoine před destilací http://absinthemafia.com/download/file. ... &mode=view)
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Bohužel, není možný odfiltrovat absinthin, musíš destilovat.
Já jsem s tebou v Rockland.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Přesně tak, proto je původní absinthe POUZE destilát a jakýkoliv macerát je něco jako. Destilace je nezbytná.
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Asi budu za blba, ale není "Extrait d´Absinthe" oproti "Distillation d´Absinthe" ve francouzštině to samé? Tj. macerovaný oproti destilovanému - obojí prodávané jako "Absinthe" (možná díky absenci legální definice)?
T.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Extrait d´Absinthe je extrakt z pelyňku a ten se dělá destilací. Jasně že ho můžeš získát i macerováním, ale není to ono. Všechny původní absinty jsou destiláty a všechny recepty mluví o destilaci. Není žádný rozumný důvod zkoušet jiný typ výroby, když to k tomu prostě nepatří. Absinthe v původní podobě MUSÍ být destilát!

Je logické že i v preban období existovaly i maceráty, které si dělala největší chudina, která si nemohla dovolit ani v té době velice levný absint (jednu dobu byl absinthe levnější než víno!), které byly barveny modrou skalicí a podobným hnusem. Toto byl ale největší podomácku vyráběný odpad, komerčně se absintové maceráty nevyráběly. Tyto maceráty s modrou skalicí mohly určitě za to, že někteří lidé z toho zmagořili či se otrávili a díky nim měli odpůrci absintu další důvod k jeho zákazu.

edit: teď jsem to ze zajímavosti počítal. Kdyby byl můj absinthe další z řady macerátů, tak by stál asi o 50% méně! S litrem 60% macerátu bych se dostal i na 450 korun s DPH. Jenže já jsem destilatér.
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombik »

No Martine a teď si představ že by sis hodil prodejní cennu jako někteří macerující "konkurenti" :lol: ....

V žádném případě nechci naznačit že by měl být Antoníček dražší (teda asi měl, ale nebyl bych za to rád :oops: ) ale to že taková 35ka od LORu stojí na jejich strankach 840kč/l :roll:
B.r.T

Příspěvek od B.r.T »

Hmm... jake jsou potom rozdíly ve výrobě? ty máš jako macerát a ten ještě vydestiluješ? nebo je ten postup úplně jiný?....
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Pro odpověď jsem založil raději nové téma http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=2&t=92
Odpovědět