Padělaný alkohol
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Padělaný alkohol
V posledních dnech není možné nevšimnout si medializace kauzy alkoholu vyráběného pomocí sava z polského denaturáku. Bylo mi jasné, že levný alkohol aka tuzemák za šest pětek a vodka od vietnamců se obdobnou cestou vyráběl vždy, nicméně dost mě zarazila informace, že se tímto způsobem v ČR padělá i pravý rum, whiskey atd...měl bych otázku na Martina jakožto na výrobce - je opravdu možné tímto stylem jednoduše padělat veškerý alkohol, jak uvádí média a sami údajní padělatelé? U likérů je to vcelku jasné, ale co klasické destiláty?
- Jenda
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: Padělaný alkohol
Padělat jde všechno, proč by jinak určitá sorta lidí vybírala nádoby na tříděný odpad a prahnou po láhvích po značkovém alkoholu?
Mě by spíš zajímalo, jak to poznat... když jistotou dnes nebývá ani nákup v solidních obchodech (teda když si na to hrajou).
Mě by spíš zajímalo, jak to poznat... když jistotou dnes nebývá ani nákup v solidních obchodech (teda když si na to hrajou).
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Padělá se z 90% vodka (to není nic složitého) a tuzemák. Ale padělají se zamozřejmě i destiláty, slivovice, hruškovice atd. Ono když ve stánku vidíš tuzemák za 70,- Kč, když jen DPH a SD z 40% půllitru je 68,50 je něco určitě špatně.
Když jsem na začátku podnikání zajel s naším alkoholem do Ostravy, tak se ti zmrdi (sorry, ale je to tak) ve velkoobchodech popadali za svoje přežrané břicha na kterých se jim klimbaly zlaté řetězy.
S oficiálních a zdaněným alkoholem jsem tam prostě neměl šanci, protože oni i když prodávali láhev za 50,- Kč (!), tak i na tom stejně vydělávali.
Mrzí mě, že se o tom začíná veřejně mluvit až teď, když se hledá kde všude by se našly peníze do rozpočtu státu. Pár skupin se na tomto byzu neskutečně napakovalo.
Zajímavý je třeba tento rozhovor.
Jo a ještě něco, já sám bych se anonymního, zaručeně domácího, alkoholu nikdy nenapil (čest jsou jen vyjímky u vašich absintů). Když vidím co dokáží domácí paliči dělat s úkapama (metanolem), tak mám vážně obavy.
Když jsem na začátku podnikání zajel s naším alkoholem do Ostravy, tak se ti zmrdi (sorry, ale je to tak) ve velkoobchodech popadali za svoje přežrané břicha na kterých se jim klimbaly zlaté řetězy.
S oficiálních a zdaněným alkoholem jsem tam prostě neměl šanci, protože oni i když prodávali láhev za 50,- Kč (!), tak i na tom stejně vydělávali.
Mrzí mě, že se o tom začíná veřejně mluvit až teď, když se hledá kde všude by se našly peníze do rozpočtu státu. Pár skupin se na tomto byzu neskutečně napakovalo.
Zajímavý je třeba tento rozhovor.
Jo a ještě něco, já sám bych se anonymního, zaručeně domácího, alkoholu nikdy nenapil (čest jsou jen vyjímky u vašich absintů). Když vidím co dokáží domácí paliči dělat s úkapama (metanolem), tak mám vážně obavy.
- davar
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
- Kontaktovat uživatele:
jak to poznat-napada mne jit po nezreagovanem savu, resp. chlornanu. je to silne oxidovadlo co rozlozi ten alkaloid bitrex a on uz neni horky. musi tam ale dat vzdycky prebytek chlornanu. takze by to mohlo jit s jodoskrobovym papirkem. vezme se roztok skrobu, do nej se da neco cisteho jodidu draselneho a napusti se tim filtrak, ktery se pak vysusi. pokud se na to kapne alkohol s chlornanem, mel by se zabarvit papirek cerne az modre-dle koncentrace-vznika tam komplex vylouceneho jodu se skrobem. strilim od pasu, ale melo by to fungovat... zkusim, dam vedet
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
A safra-davar mluví tou divnou řečídavar píše:jak to poznat-napada mne jit po nezreagovanem savu, resp. chlornanu. je to silne oxidovadlo co rozlozi ten alkaloid bitrex a on uz neni horky. musi tam ale dat vzdycky prebytek chlornanu. takze by to mohlo jit s jodoskrobovym papirkem. vezme se roztok skrobu, do nej se da neco cisteho jodidu draselneho a napusti se tim filtrak, ktery se pak vysusi. pokud se na to kapne alkohol s chlornanem, mel by se zabarvit papirek cerne az modre-dle koncentrace-vznika tam komplex vylouceneho jodu se skrobem. strilim od pasu, ale melo by to fungovat... zkusim, dam vedet
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Jenda
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Davare díky! máme doma pár láhví s pochybným původem, takže to vyzkouším, u jedné víme stopro, že se jedná o falsum. Škoda, že tu nejsou nějaká ocenění za činnost, hned bych tě navrhl na metál 
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
- kamamura
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Pamatuju se, že před Listopadem byla oblíbená metoda čistit lihobenzen z lékáren (přesný postup neznám), a výsledný "rumajzl" pak otvíral dveře národních výborů a podobných blahodějných institucí