Obchody, web-shopy a jiná místa, kde lze absinthe získat.

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: Obchody, web-shopy a jiná místa, kde lze absinthe získat.

Příspěvek od Wagi »

a je Martine někde nějaké internetové prewiev ohledně absintherie? :D
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Takže, před chvílí jsem nakoukl do onoho podniku s názvem Absintherie a takže krátký report. Podnik vypadá na první pohled příjemně. Na druhou stranu je pořád rozestavěný a hodnotit prostředí je tedy předčasné. Vypadá to, že to bude rozdělené na bar, prodej lahví a posezení a na nadstavbě. Mají pěkné sklo, lžičky, pár karaf. Teď k zásadnějším věcem. Prvně jsem potěšen, že L'or začíná kvalitativně alespoň na svých produktech. Podle mého očekávání tedy podnik nenabízí nejhorší odpad likéry ala Hill's, PuZS atd...Maceráty jsou (pochopitelně) zastoupené hojně. Krom kompletního sortimentu L'or jsem tam zahlédl ještě přírodního Metelku. Bairnsfather nic. Na baru mají nicméně i poměrně dost rozlévaných pravých absinthů. Brevans, Duplais, Clandestine a Heironymus Bosch Verte určitě, zbytek v podobě Mansithe a St.Antoine si nejsem jistý. Celé lahve ale prodávají. Teď k přípravě. Byl jsem tam pouze chvíli a pozoroval, jak si povede barman na skupině mladých turistek. Drinky jim připravoval sám. Oheň jsem kupodivu neviděl, ale to vzhledem k mému krátkému pobytu není směrodatné. Voda je čepována z oněch L'or fontán za 5tisíc s potiskem King of Spirits a Staroplzenecký. Ceny jsou na to místo v pohodě - neviděl jsem naceněné drinky pravých absinthů, ale L'oří produkce se pohybuje od 80,- (většina), přes 150,- (KoS, Beetle) až k 500,- (Gold) za velkého panáka. Z lahví pro představu St.Antoine 730,- a La Clandestine 1270,- což je méně než na Můstku nebo v Žitné. O thujonu, ohni atd..jsem nic nezaslechl ani neviděl, leč jak říkám, rozhodně to chce zjistit více. Dnes jsem měl fofr a jen nakoukl, až to bude víc zaběhnuté stavím se na drink a zhodnotím víc.
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

no- zní to o poznání lépe než jsem čekal
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Souhlas, vypadá to nadějně.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Taky jsem tam dnes byl na takovém miniškolení. Až budu doma tak pošlu fotky.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Jak jsem psal včera z mobilu, navštívil jsem novou Absintherii.

Venkovní bednění dveří vyloženě láká ke vstupu, všichni turisti co šli kolem si to minimálně fotili. Při vstupu si první všimnete pultu a nabídky rozlévaných absintů. Komu přišlo moc dát za Jade v Hemingwayi 220, může si tady dát 4cl Golda za 500,- Antoine rozlévají stejně jako moje Švýcarské importy, tedy 120,- za sklenici.
Potěšující bylo, že prodavač věděl která bije. Kostku cukru pálí nad L'or produkty a Antoine a Švýcarsko ředí vodou. Každopádně pohled na uhel opálené lžičky nebyl dvakrát rajcovní.

Za pultem je prosvětlený regál všech produktů v nabídce a celou jednu stěnu zabírá část "absintového muzea", tedy vyskládané láhve všech absintů, které mohli sehnat. United colours of absinthe.
Po schodech se dá dostat do ještě uzavřeného balkonu, ve kterém jsou barové stolečky a židličky.

V rychlosti jsem mladému klukovi za pultem vysvětlil absintové základy a upaloval dál.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dEffect »

Tie dvere su fakt pekne :) ale tie lyzicky ...

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

No zovnajsok by ma tiez hned prilakal, typicky stylovy napis a zelena farba. Ponuka ako tak, interier dost strohy, a tie spalene "prazske" lyzicky bleee :?
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

No podle všeho to nedopadlo jako naprostá katastrofa ale pokud tam někdy nakouknu tak jen ze zvědavosti...bude to(podle všeho) asi typický turisticý podnik a reklama L´oru do kterého bych já asi pravidelně nechodil......Osobně se těším až myšlenku Absinthe baru někdo dotáhně do konce a se vší zodpovědností-třeba i v menším městě ,pryč od turistů,bez zbytečného pozlátka....jen tak pro příjemné posezení nad sklenkou dobrého pití :)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Absinther píše:No podle všeho to nedopadlo jako naprostá katastrofa ale pokud tam někdy nakouknu tak jen ze zvědavosti...bude to(podle všeho) asi typický turisticý podnik a reklama L´oru do kterého bych já asi pravidelně nechodil......Osobně se těším až myšlenku Absinthe baru někdo dotáhně do konce a se vší zodpovědností-třeba i v menším městě ,pryč od turistů,bez zbytečného pozlátka....jen tak pro příjemné posezení nad sklenkou dobrého pití :)
To se neuživí :( kolik je absinthových pijáků.. a v preban éře taky nebyly čistě absinthové podniky, ale bylo to vždy k něčemu přifařeno jestli ne nemejlím vašnosto :)
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Odpovědět