St. Antoine v centru Prahy za 48,-
St. Antoine v centru Prahy za 48,-
Přátelé, nepochopitelná věc se mi stala, víceméně náhodou jsem zalezl do nenápadné hospůdky Malá ryba kousíček od Národního divadla (http://maps.google.cz/maps?oe=utf-8&rls ... CBYQnwIwAA), kde v nápojovém lístku stálo "Absinth Žufánek - 48,-". I nedalo mi to a okusil jsem. Pravda, servis trochu zaostával, pán se sice zhrozil, když jsem se zeptal na lžičku, že prý snad to nebudeme zapalovat, ale stejně nakonec žádnou neměl. Samotný absinthe přinesl v nehezké panákové skleničce, která neměla daleko do duritky, vodu k tomu v půllitru Gambrinus, takže logicky byla polovina vody spíš na stole, o nějakém přikápávání nebyla řeč, ale aspoň v ní byl led. Na druhý pokus jsem požádal alespoň o sklenici na víno, tak jsem dostal Bonaqu. Ale za ty prachy.
Opravdu by mě zajímalo, jak to počítali, ale nevěřím, že by na tom mohli jakýmkoliv způsobem vydělávat, nicméně pro pijáky z řad studentstva rozhodně doporučeníhodný podnik, protože za dvě stovky můžete jít domů velmi příjemně ovíleni.
Navíc i pivo za rozumnou cenu, takže se dá vyrazit klidně s někým, kdo absinthu neholduje.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine v centru Prahy za 48,-
huh...Emef opět boduje, musí mít snad absinthe radar
Tohle je podle mě přesně příklad lokálu, kde by měla proběhnout základní osvěta v přípravě, jelikož správný rituál a nádobíčko by mohlo zvýšit míru konzumace absinthu.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Antoine za 48? A byly to 2cl nebo 4cl? Pokud to byla celá 4cl štamprla, tak je to nejnižší cena, jakou znám. Na rozlévané láhvi by ten podnik "vydělal" 80,- Kč a to je charitativní akce.
Normálně velký 4 cl panák za 48,-. Nejdřív jsem si dal melého 2 cl (24,-), ale pak jsem si řekl, že za ty prachy je skoro ostuda si nedát velkého. Jako jejich matematiku opravdu nechápu, ale upozorňovat je na to v nejbližší době nehodlám, to si tam radši ještě párkrát zajdu a tiše popiju. 
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Mají tam IV. šarži nebo ještě III.?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak se v Praze distribuuje už jen 4. Třetí šarži od nás Praha nedostala od Vánoc.
Přiznám se, že i kdybyste mě zabili, tak bych asi jen tak od boku podle chuti netrefil, která to je šarže, nicméně úplně nová lahev, otevřená pro nás, s lednovou cedulkou na dně dává tušit, že je to lahodná čtyřka. 
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
...uf, zítra jedu do Plzně, takže dostaveníčko v Malé rybě se bude konat maximálně v pátek.
Legrace je, že ten podnik je ve stejné ulici jako Absinthe time nebo známá turistická pivnice U Fleků.
Dobrá práce!
Dobrá práce!
- Moderní absinthe chutná moderně.
- PytelBrambor
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: Libertine
- Kontaktovat uživatele:
Toto mě potěšilo, pár metrů odtamtud chodím do menzy. Nebude problém zabloudit vedle, bude-li stále na lístku. 
,,Svět stál a stojí na práci, ne na náladě, svět udržuje se jen prací, a to prací drobnou, prací stálou."
T.G. Masaryk
T.G. Masaryk