Obchody, web-shopy a jiná místa, kde lze absinthe získat.

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: Obchody, web-shopy a jiná místa, kde lze absinthe získat.

Příspěvek od Absinther »

Jó tak pokud se chystáš rozšiřovat obzory,tak tady jsi správně ;) ...zdejší Mafiáni vždy rádi poradí-zcela nestranně,oběktivně a s důrazem na kvalitu 8-) ............Na tvé spojení s Bainsfatherem jsem se ptal,protože Reality jsem se kdysi něco napil(přecejenom ve své době to bylo snad nejlepší tuzemské"Absintové"pití) a měl bych pár kritických,čistě suběktivních připomínek :twisted: ...........No když už jsme u toho,tak se asi přesunu do sekce pitelné bylinné maceráty a napíšu to tam 8-)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

A já už čekal, že Brno bude mít konečně přímý odběr s pravým absinthem a on to zase Bairnsfather. :roll: Na druhou stranu jak píše Absinther, stránky jsou pěkné, přehledné. A jestliže někdo upřednostňuje Bairnsfathera, tak budiž, proti gustu žádný dišputát, ale do jednoho si rýpnout musím a to do sekce Vše o pravém absinthu. Podle všeho tam ještě něco asi přibude, ale už teď jde o klamavou reklamu a vědomé lži, protože Bairnsfather není pravým absinthem.

Navíc např. věta:
Předvede-li se Vám absinth svým louche efektem, můžete si být naprosti jisti, že se jedná o nejkvalitnejší přírodní absinth. Bairnsfather Absinth se hrdě řadí právě do téhle kategorie nejkvalitnejších absinthů.
je naprostý blábol, jelikož louchuje i Absinthium 1792 a ten neviděl přírodní výrobu ani z okna vlaku.

Nedá mi to a musím citovat větu, kterou jsem četl jinde a dokonale nalamuje argument, na kterém airnsfather i vlastně L'OR staví: "Moje hovno je také vyrobeno 100% přírodní cestou."
- Moderní absinthe chutná moderně.
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Hej, Toofy, proč neprodováš tohle: http://www.centuryabsinthe.com/ ? Vím že Kyle ještě má víc. "Thujone 100 mg/kg" - YOWZER!!! Já to potřebuju.

Co že? Není legální? Škoda.
Já jsem s tebou v Rockland.
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Zapomněl jsem: Obrázek
Já jsem s tebou v Rockland.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ahoj Toothy. Vítej na absintové mafii, zastánců pravého absintu.

Tvůj nový obchod je po řemeslné stránce na parádní úrovni, opravdu se mi líbí. Produkty samotné už bohužel moc ne. Pročti si prosím důležité témata na našem fóru a taky web absinthe.cz. Pak bys měl poznat rozdíl mezi absinthe a absinth.

Věřím že Kyle bude dobrý člověk a obchodník, ale jeho maceráty jsou teprve na poloviční cestě být absinty. Macerát je totiž při výrobě absintu ta nejjednodušší část, která nepotřebuje skoro vůbec žádné znalosti. Navážíš si totiž bylinnou směs, necháš ji x-hodin vymacerovat v lihu, přefiltruješ ji a stočíš do láhve. Tento postup dokáže naprosto každý amatér a podobným amatérům se prodávají "absintové kity" s hezkýma plastovýma pytlíčkama s bylinkama a návodem na macerování v 50% vodce.

Výroba pravého absintu při založení macerátu teprve začíná. Po vymacerování dochází k nejdůležitějšímu kroku - destilaci. Destilací získáš z bylin aromatické a chuťové látky, které macerací nikdy nedostaneš. Zbavíš se taky hořkosti pelyňku.

Možná si řekneš, proč nedestiluje i Kyle. Je to proto, že si celou výrobu absintu neskutečně ztížíš, zkomplikuješ a zdražíš. Při destilaci mecerátu dochází k velkým ztrátám drahého lihu a destilací můžeš hlavně všechno zkazit. Stačí neoddělit tzv. hlavu a ocas destilátu a vše je zkaženo.

Toho všeho se Kyle vyvaroval. Jeho výroba je mnohem levnější, ale paradoxně cena tomu neodpovídá. Pokud prodáváš Reality za 549,- za 0.7, tak to je jako 400,- za 0.5l. Můj St. Antoine je destilát se kterým se mazlím víc než se ženou a stojí 495,- Pokud bych šel jednodušší cestou a prodával macerát, který mi vzniká na samotném začátku výroby, tak bude stát odhadem 300,- Pokud bych v něm ještě používal byliny od českých obchodníků, tak bude stát pod 300,- a ještě bych i něco vydělal.

Takže ano, Bairnsfather lihoviny jsou opravdu 100% přírodní, ale nejsou to absinty. Je to podobné, jako bys vzal 50% líh a v něm maceroval zralé švestky. Výsledek by rozhodně nebyla slivovice.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Rád bych ale z tebou vyměnil aspoň decovky některých absintů a hlavně toho vanilkového likéru. Jeho popis je totiž hezký hype. Uvedená vanilka (která kvete jen jeden den) je původní Vanilla planifolia, která se pěstuje pouze v Mexiku. Díky svému květenství může vanilku opylovat jen jeden včelí druh a kolibřík. Všechna ostatní vanilka je opylována uměle což umožnilo její pěstování po celém světě a taky ke snížení ceny.
Toothy

Příspěvek od Toothy »

Habu píše:A já už čekal, že Brno bude mít konečně přímý odběr s pravým absinthem a on to zase Bairnsfather. :roll: Na druhou stranu jak píše Absinther, stránky jsou pěkné, přehledné. A jestliže někdo upřednostňuje Bairnsfathera, tak budiž, proti gustu žádný dišputát, ale do jednoho si rýpnout musím a to do sekce Vše o pravém absinthu. Podle všeho tam ještě něco asi přibude, ale už teď jde o klamavou reklamu a vědomé lži, protože Bairnsfather není pravým absinthem.

Navíc např. věta:
Předvede-li se Vám absinth svým louche efektem, můžete si být naprosti jisti, že se jedná o nejkvalitnejší přírodní absinth. Bairnsfather Absinth se hrdě řadí právě do téhle kategorie nejkvalitnejších absinthů.
je naprostý blábol, jelikož louchuje i Absinthium 1792 a ten neviděl přírodní výrobu ani z okna vlaku.

Nedá mi to a musím citovat větu, kterou jsem četl jinde a dokonale nalamuje argument, na kterém airnsfather i vlastně L'OR staví: "Moje hovno je také vyrobeno 100% přírodní cestou."

Děkuji za upozornění, větu jsem dal pryč.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

V této zajímavé diskuzi pokračujme prosím v příslušném tématu http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=2&t=92 Stávající příspěvky přesunu.
xsonnyk5
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsonnyk5 »

Můžu se zeptat, jak často či po jaké době je obvykle expedováno zboží z lepsinalady? Ne, že bych chtěl někoho popohánět, jen se už prostě docela těším :)
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Omlouvám se za zpoždění, obvykle odesíláme zboží na druhý den od objednání, ale tento týden je vyjímka. Destiluju totiž velice speciální absinty a musím u toho být skoro 12 hodin denně a proto jsem nestihl odeslat ani jeden balík :(
Odpovědět