Kdosi se ho tady ptal, jaké má po KoS s 35mg thujonu halucinogenní stavy a také ještě čekám na odpověďAbsinther píše:A já pořád čekám na to Pavlovo slibované vyjádření k tématu--docela ně to zajímá
Absintherie v Jilské
-
DarkenCZ
Re: Absintherie v Jilské
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 702
- Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintherie v Jilské
No jasně ale to jsou takové rýpance........Mě fakt zajímá jak se k tomu všemu staví on-jestli mu to tak připravené chutná-jestli věří své reklamě-jestli ho nezajímají důsledky toho rožšiřování bludů a jede jen po penězích...Prostě bych se rád o tom všem kolem L´oru dozvěděl více..
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
-
DarkenCZ
Re: Absintherie v Jilské
To není rýpanec, alespoň já sem to tak nevnímal. Je to jen součástí toho o čem píšeš ty, falešný mýtus o účincích thujonu. Mě opravdu zajímá, jestli tomu člověk co tyhle věci šíří opravdu věří a jestli to má podložené vlastní zkušeností. Stejně jako mě zajímá, jak často si dá vlastní "absinth" jen proto, že mu opravdu chutná.Absinther píše:No jasně ale to jsou takové rýpance........Mě fakt zajímá jak se k tomu všemu staví on-jestli mu to tak připravené chutná-jestli věří své reklamě-jestli ho nezajímají důsledky toho rožšiřování bludů a jede jen po penězích...Prostě bych se rád o tom všem kolem L´oru dozvěděl více..
- keltos
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 30. zář 2009 10:18:34
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintherie v Jilské
Tu otázku o thujonu jsem myslel vážně, jelikož před nějakým časem, ještě když neexistovalo toto forum, Pavel psal do diskuse na svých stránkách, že stavy opojení thujonem se stupňují po množství vypitého absintu
Těším se na konkrétní vysvětlení jak to tedy mezi nebem a zemí je..
Těším se na konkrétní vysvětlení jak to tedy mezi nebem a zemí je..
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Příspěvky: 1318
- Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintherie v Jilské
Tak zase ta studená voda se tam dává jenom proto aby se to dalo pít, za svých tvrdých let jsem to pil jednou zapálené na exx a můžu vám říct že tak po půl minutce hoření jsem pil velmi dobrý, jak čaj teplý petrolej
už nikdy víc něco takovýho 
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 989
- Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintherie v Jilské
Přiznám se, že ve svých absinthových začátcích jsem cukr nad macerátem (A35) také párkrát zapálil. Nicméně dával jsem pozor, aby nehořel nápoj ale cukr. Domníval jsem se, že cukr se v 70% alkoholu nerozpustí, tak jsem se ho snažil karamelizovat. Nicméně chápu, že zapálit "pro efekt" je jedna věc, ale udělat si z drinku dobrovolně strojní olej, to už někde jinde. Jak jsem už psal - ohnivý rituál je v absintherii dotažen do takového extrému, že zůstává rozum stát.
-
Pavel Varga
Re: Absintherie v Jilské
Pánové, děkuji za strpení mé odpovědi, jak jsem psal v seznámení, někdy to trvá. Thujon je neurotoxická droga, kteru mimo jiné rostliny obsahuje pelyněk. Z kvalitního pelyňku thujon získáme zacerací v lihu, destilací, nebo stačí jej vyvařit ve formě čaje a čaj pít . Pokud čaj je vydatný, můžou vzniknout křeče v žaludku, bušení srdce.....a jiné stavy. Tedy z čaje, co si doma může kdokoliv uvařit. Po vypití jedné láhve..nemůže thujin působit na člověka, je to moc malá dávka. Pokud někdo konzumuje alkohol, který ve značném množství obsahuje thujon velice často ( thujin se tak rychle z těla nedostane jako ethanol ) zakusí jak thujin funguje. Můžete osobně vyzkoušet. Absinth piji málo z důvodu, že neustále ochutnávám ve výrobě a hodně jezdím autem. Potom když piju, jedu v rumech ve víně. Z našeho mám rád 35.
Jestliže by se v ČR prodávaly jen destilované anýzové absinty, měl by v ČR a jiných zemích jen velmi málo konzumentů a příznivců. Anýzová chuť buď chutná nebo nechutná. V Rusku nemáme žádný marketing a jsou tam za podobnou cenu absinty z FR, CH... a nejvíce se prodávaji naše výrobky. Takže žádná masáž, jen to, že si každý pije to, co mu chutná. ( Hills, Fruko se na tomto trhu vůbec nechytají ). Na ( vyjetý olej, kekel..) zase zítra, musím mazat domů.
A děkuji moc za příspěvky v tomto fóru. Šaman
Jestliže by se v ČR prodávaly jen destilované anýzové absinty, měl by v ČR a jiných zemích jen velmi málo konzumentů a příznivců. Anýzová chuť buď chutná nebo nechutná. V Rusku nemáme žádný marketing a jsou tam za podobnou cenu absinty z FR, CH... a nejvíce se prodávaji naše výrobky. Takže žádná masáž, jen to, že si každý pije to, co mu chutná. ( Hills, Fruko se na tomto trhu vůbec nechytají ). Na ( vyjetý olej, kekel..) zase zítra, musím mazat domů.
A děkuji moc za příspěvky v tomto fóru. Šaman
-
Pavel Varga
Re: Absintherie v Jilské
Ještě jsem zapoměl, do Absintherie Jilska chodi samozřejmě i příznivci destilovaných absintů, na každém stole je fontána, podáváme ve sklenici se lžičkou, někdo kape přes cukr, někdo chce bez cukru, někdo ( jako já ) nepoužívá vodu. Nikomu v absintherii nevadí, že soused u stolu pije přepálený absinth, ba naopak, lidé diskutují a posuzují. Muzika, nemyslel jsem orchest V. Hybše
Šaman
-
Pavel Varga
Re: Absintherie v Jilské
Tak jsem se zase zdržel v práci, tak ještě k přepálenému absintu. Jo, ta barva ...absint přepálený s karamelem.....jo jo
není to opálově zakalený anýzový nápoj, je to hnědá barva vlivem obarvení karamelem. Je to tak a lidem to chutná. Nevymyslel jsem tento způsob konzumace, dělám to pro to, že tak je zvykem české macerované absinty podávat, osobně nemám nic proti, ba naopak. Nikdy bych samozřejmě Martinovo absint nepodával jako přepalovaný . Nepiji takto upravený drinky, nepiji ani s vodou, piju vše na surovce. To, že vše nalévám do našich sklenic je proto, že tyto sklenice nám vyrábí ve FR, tudíž je to pro nás levná varianta. Každý podnik má velkou spotřebu skla a dávat do ručně dělaného skla...hej to je velký luxus.
Na zimu jak jsem psal ..každý měsíc nová vernisáž obrazů, autorské čtení, lidi z divadla....pokud tohle někdo považuje za zvrácenou myšlenu, tak ať jde do p....e . Děláme tyto věci zdarma s myšlenou podpořit někoho, kdo umí a nemá jméno. Nebude to brnkání na kytaru abych přitáhl cizince z ulice, ale snaha v našem podniku podpořit a DOTOVAT a zároveň ukázat umělce, kterým se těžko prosazuje díky tomu, že nemají jméno. Kdo k nám bude chtít jít, ať přijde, nemusí nic platit, ať si dá co chce, navíc voda je u nás zdarma. Šaman
PS: Odpověděl jsem na vše ????
Na zimu jak jsem psal ..každý měsíc nová vernisáž obrazů, autorské čtení, lidi z divadla....pokud tohle někdo považuje za zvrácenou myšlenu, tak ať jde do p....e . Děláme tyto věci zdarma s myšlenou podpořit někoho, kdo umí a nemá jméno. Nebude to brnkání na kytaru abych přitáhl cizince z ulice, ale snaha v našem podniku podpořit a DOTOVAT a zároveň ukázat umělce, kterým se těžko prosazuje díky tomu, že nemají jméno. Kdo k nám bude chtít jít, ať přijde, nemusí nic platit, ať si dá co chce, navíc voda je u nás zdarma. Šaman
PS: Odpověděl jsem na vše ????
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 702
- Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintherie v Jilské
OK ...Takže jaké stavy zažíváš(nebo zažívá někdo tobě blízký)po dostatečně dlouhém pití čehokoliv s vysokým obsahem thujonu?..Chápej-je to takový začarovaný kruh a zní to prostě jako smyšlená reklamní báchorka..to je pořád samé:Každý si to může zkusit-nejlépe na produktech L´or žejo
-a je nutné těchto produktů konzumovat hodně a dost dlouho..ale o nějákých konkrétních účincích jsem ještě od nikoho nic neslyšel-čím to může být?.............
Co se tvých produktů týče-vysvětlils nám to tu vlastně stejně jak to máš na svých stránkách:Anýz lidem nechutná=Mám to chápat tak,že anýz nechutná většině alkoholiků v čr a proto jim pod názvem Absinth(který láká všechny alkoholiky)prodáváš něco co vlastně není absinthem-jen proto aby ti to sypalo prachy-bez dalšího se zamýšlení nad tím,co to znamená pro pravý Absinthe....?..
Chápu,že zapalování absintu jsi nevymyslel ty a lidi to chcou...ale tím,že sis otevřel Absinterii-tozn.podnik,který se tváří jako jakýsi seriózní zástupce Absinthe-jsi na sebe (chtě-nechtě)naložil jistou morální zodpovědnost a měl bys lidem předhodit nějákou osvětu..Je fajn,že tam máš fontánký a destiláty ale to je dost na houby,když nikdo neví,k čemu jsou a na baru jsou razantně prosazovány tvé maceráty...Lidé pak odchází z ABSINTHÉRIE a myslí si,že ta přeškvařená pachuť,co mají v puse je chuť pravého Absinthe... a zde dochází k prznění čehosi tradičního a kvalitního pod tlakem zaprachamasepachtících obchodníčcích(Hill to dělal stejně(u něj se dá ale uvěřit tomu,že minimálně ze začátku sám nevěděl o své chybě)
Jen tak na okraj-pití pravého absinthe bez vody je docela bezvýznamné--vím,že to víš a chápu,že ti to tak asi chutná a je to jen tvá věc...ale osobně takové plýtvání dobrým pitím a penězi nechápu
Jinak díky,že jsi napsal
...sice k tvé obchodnické politice moc pochopení nemám ale vážím si toho,že jsi ochotný vést diskusi
Co se tvých produktů týče-vysvětlils nám to tu vlastně stejně jak to máš na svých stránkách:Anýz lidem nechutná=Mám to chápat tak,že anýz nechutná většině alkoholiků v čr a proto jim pod názvem Absinth(který láká všechny alkoholiky)prodáváš něco co vlastně není absinthem-jen proto aby ti to sypalo prachy-bez dalšího se zamýšlení nad tím,co to znamená pro pravý Absinthe....?..
Chápu,že zapalování absintu jsi nevymyslel ty a lidi to chcou...ale tím,že sis otevřel Absinterii-tozn.podnik,který se tváří jako jakýsi seriózní zástupce Absinthe-jsi na sebe (chtě-nechtě)naložil jistou morální zodpovědnost a měl bys lidem předhodit nějákou osvětu..Je fajn,že tam máš fontánký a destiláty ale to je dost na houby,když nikdo neví,k čemu jsou a na baru jsou razantně prosazovány tvé maceráty...Lidé pak odchází z ABSINTHÉRIE a myslí si,že ta přeškvařená pachuť,co mají v puse je chuť pravého Absinthe... a zde dochází k prznění čehosi tradičního a kvalitního pod tlakem zaprachamasepachtících obchodníčcích(Hill to dělal stejně(u něj se dá ale uvěřit tomu,že minimálně ze začátku sám nevěděl o své chybě)
Jen tak na okraj-pití pravého absinthe bez vody je docela bezvýznamné--vím,že to víš a chápu,že ti to tak asi chutná a je to jen tvá věc...ale osobně takové plýtvání dobrým pitím a penězi nechápu
Jinak díky,že jsi napsal
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?