Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Husqvik

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Husqvik »

Souhlas s Davarem, fakt hardcore. Klid bych mohl mít jen jedině, že bych všechno kolem totálně ignoroval. Ale na druhou stranu, většina ostatních si to určitě pamatovat bude. Zatím neznám nikoho, koho by vůně zředěného absinthu obtěžovala, takže výsledný dojem by měl být v nejhorším případě neutrální.
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Na pití alkoholu na veřejnosti nevidím nic pohoršujícího, hospody a kavárny jsou přeci také veřejnost a pijeme tam alkohol.

Na cestování mezi Brnem a Prahou si beru většinou první třídu, je tam méně lidí, pohodlnější sezení a většinou i záskuvka pro notebook :-). Cestu vlakem mám rád, je to pohodlné a uklidňující. Dokážu hodinu sedět a koukat z okna na ubíhající krajinu, takže sklenka absintu tento můj prožitek spíše umocnila, než abych se tam cítil nějak zvlášť rušen.

A vůbec, slyšeli jste někdy o orient expressu? Proč by cesta vlakem nemohla být příjemně stráveným časem?

A mimochodem, větší ostudu jsem způsobil, když jsme ještě za časů kuřáckých vagónů kouřili ve vlaku vodní dýmku :-)
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

DarkenCZ píše:Na pití alkoholu na veřejnosti nevidím nic pohoršujícího, hospody a kavárny jsou přeci také veřejnost a pijeme tam alkohol.
Ano, to jsou místa, kde se konzumace alkoholu běžně koná. Nicméně tou "veřejností" jsem myslel prostory a la lavička v parku, zastávka, dopravní prostředky atd. Samozřejmě, když je ve vlaku zařazen restaurační vůz, nebo například autobusová linka ČR-SR Nobles Line má dole v autobusu také něco jako restauraci, tak to má své opodstatnění a ani slůvka. Ale... nebudeme se v tom pitvat, moje pointa je snad jasná. :-)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Right or wrong, I know who I'd rather travel with.
Já jsem s tebou v Rockland.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Heh, krapet off topic, ale zajímavé téma. Mám také raději vlak. Autobusy nesnáším. Ve vlaku můžete vstát a jít se projít vlakem (pokud tedy zrovna není narván k prasknutí, což zrovna ty nedělní nebo páteční vlaky Praha <-> Brno jsou), můžete jít normálně na záchod (pravda, žádnej velkej luxus, ale je to záchod) a jak pravil DarkenCZ, je to uklidňující. Rozhodně lepší než koukat z okna autobusu buď do protějšího pruhu nebo na zamlžené sklo. A pohodlí si člověk v autobusu taky moc neužije. Mnohdy musí dávat pozor, aby se moc nevrtěl, jinak se spolucestující začne vrtět taky. A natáhnout si v autobusu nohy? O tom si můžete nechat zdát. Vlaky se navíc celkem dobře vyhnou dopravním zácpám (pokud nejsou zrovna vichřice a nepadají stromy).

Absinthe bych si dal v kupé pouze pokud by tam bylo málo lidí, vlak by příliš nedrncal a byla by k tomu vhodná atmosféra, např. půlnoční expres. ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Vlak mám taky raději, důvody jsi vlastně uvedl výše. Nicméně na dopravě teď za studií šetřím co to jde a proto jezdím levnějším autobusem.

A aby to nebylo úplně off-topic, tak ve středu jsme s kamarádem dorazili zbytek lahve 5. šarže Antoníčka a ve čtvrtek se konal větší absintový dýchánek kde jsme ochutnali po sklence od La Clandestine, Nouvelle Vague, Doubs Mystique a Brevans A.O. Spare. (Psáno v pořadí "od nejlepšího k méně lepšímu" jak mě chutnaly.)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Abych taky nebyl OT, dnes večer, La Valote Fornoni, Brevans A. O. Spare, MUHU s bylinkami z Val de Travers.
- Moderní absinthe chutná moderně.
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

dnes mam v planu (konecne) radne zdegustovat: La Grenouille, Mysterysinthe a St. Antoine #6.
(timto se Martine omlouvam, ale v posledni dobe nejsem panem sveho casu, recenze ASAP)
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagi »

Já včera se ženou - Butterfly - jí chutnal, ale na mě byl moc exotickej...

A MedBase - žena vůbec,, a já od toho čekal něco,, něco jinýho takže jsem byl zklamán........
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Wagi píše:Já včera se ženou - Butterfly - jí chutnal, ale na mě byl moc exotickej...

A MedBase - žena vůbec,, a já od toho čekal něco,, něco jinýho takže jsem byl zklamán........
Medový absint je už venku?
Odpovědět