dmn

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
dmn

Re: dmn

Příspěvek od dmn »

Tuvy: jsem věčný student přebývající v Praze. Jak píšeš o obsahu odpovídajícím zhruba všem, tak domnívám se že přesně to, na co se ptáš, směruje právě tam. Vskutku nic zajímavého k mojí osobě není, proto vás tím zde nebudu nudit.

Martine a Habu: měl jsem to štěstí mít osobní známost s dnes již zesnulým p. Šeborem (netřeba představovat?), díky vcelku malému desetitisícovému městečku jménem Rumburk, kde jsem stejně jako p. Šebor tehdy žil. Moje absintové základy jsem kolem roku 2001 tedy začal stavět na produktech, co do oficiálních řad Šebor Absinth, Krásná Lípa Absinth, Havel's Absinth apod., tak i na speciálních skvostech, které v rámci omezeného objemu nebyly určené k prodeji.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Nedá mi to abych se nezeptal, a něco z jeho produkce ti nezůstalo v archívu, že ne? Když už ne plné láhve, tak apoň fotky etiket. Přeci jen je Šebor součást české absintové historie.
dmn

Příspěvek od dmn »

Martin: archiv a různé artefakty vedu až někdy od 2006. Ohledně toho se obrať na Kyla, původní lahve má určitě, myslím že i nějaký ten obsah. Pokud máš vážný zájem, můžu je nafotit. Budu se za ním stavovat příští týden.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

U Kyla jsem viděl jen ty chemické Šeborovy absinty, žádný destilát. Ale možná má něco zašité v archívu.
dmn

Příspěvek od dmn »

Martin: až doposud mě nenapadlo se o to zajímat. Vybavily se mi vystavené lahve v jeho kanceláři, cca 8 z tehdejší produkce. Takhle z hlavy nevím přesně které to jsou, určitě i s obsahem Havel's Absinth, Havel's Alpen Absinth, Krasna Lipa Absinth, Sebor Absinth, Strong, ale ty další... Poptám se.
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Vypadá to, že tu budeš člen s nejstarší absintovou zkušeností. :-) Tedy vítej mezi nás. ;-)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Vítej na mafii! Nedá mi to, abych se nezeptal - měl jsi možnost ochutnat Šeborův Havel's Alpen Absinth, případně můžeš alespoň potvrdit či vyvrátit, zda se jednalo o pravý destilovaný blanche absinthe?
dmn

Příspěvek od dmn »

Wajt: Pár lahví alpenu jsem pokořil. Krásně čirý absint, světlá modrá etiketa (viz mini obrázek), spíš slabší louche. Mělo by se jednat o obdobu (jak říkáš pravý) původních Švýcarkých blanche absintů, nicméně jistojistě potvrdit nemůžu, protože z technologického hlediska se o absint nezajímám, spíš naopak... Názor na kvalitu si dělám po ochutnání, nikoliv na základě dočtených výrobních postupů. K původním švýcarským blanche absintům jsem se nedostal, tudíž mi přijde zvrácené vyjadřovat se k tomu ve smyslu pravý či levý.
Přílohy
absinth.jpg
absinth.jpg (3.15 KiB) Zobrazeno 861 x
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Vítej, vypadá to, že budeš mít opravdu zajímavé příspěvky, neboť tato naše absintová minulost mě dost zajímá ;)
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Odpovědět