Absintové bylinky
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintové bylinky
Taky máte od Tibra tak plodnou rostlinku jako já?
Kolem původní rostlinky už klíčí další tři. Už jsem začal uvažovat o přesazení! 
- Moderní absinthe chutná moderně.
-
racik
Sice mi nic kolem neraší, ale přesazení jim dost prospělo, už jsou min. dvojnásobné 
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Dnes odpoledne přišly pardubické lesy o pár gramů voňavé lesní zeminy.
Až zítra dorazím domů, budu přesazovat. Nechal jsem květináč na parapetu, tak snad nespadl.
Moje malé ratolesti!
btw. jaká je nejlepší zemina pro pelyněk římský? Kdybych chtěl přesazovat ve velkém...
btw. jaká je nejlepší zemina pro pelyněk římský? Kdybych chtěl přesazovat ve velkém...
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
kvalitni cernozemi namichanou s piskem tak, aby byla dobre propustna nikdy nic nezkazis 
kdyz budem vychazet z naroku pro obycejnej pelynek:
humozni, na ziviny bohata, dobre propustna puda, teply stanoviste chraneny pred pruvanem. Puda by nikdy nemela uplne vyschnout...
A nemel by se pestovat v zahradce u ostatnich rostlin... Jednak proto,ze to je plevel a ze by moh zadusit okolni rostlinky a jednak proto,ze thujon udajne pusobi jako herbicid a moh by zahubit okolni rostlinky...
kdyz budem vychazet z naroku pro obycejnej pelynek:
humozni, na ziviny bohata, dobre propustna puda, teply stanoviste chraneny pred pruvanem. Puda by nikdy nemela uplne vyschnout...
A nemel by se pestovat v zahradce u ostatnich rostlin... Jednak proto,ze to je plevel a ze by moh zadusit okolni rostlinky a jednak proto,ze thujon udajne pusobi jako herbicid a moh by zahubit okolni rostlinky...
Omnia mea mecum porto.
-
racik
no ja na presazeni pouzil nejaky zahradnicky substrat, co byl doma po ruce, a svedci mu to naprosto. Ale jinak vychazim z toho, ze je vcelku nenarocny, takze nic moc specielniho nepotrebuje...
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
je to plevel...to poroste dobre ve vsem..jen v necem lip 
Omnia mea mecum porto.
-
racik
no, moje rostlinky jsou vysazene na zahradce, uspesne jim vyrazeji nove a nove vyhonky... jen doufam, ze nechutnaji srnkam :/
Napadl me dotaz - kdyz se pouziva tenhle ponticky pelynek pro vyrobu absinthu, kolik se ho (na urcite mnozstvi) priblizne pouziva?
Napadl me dotaz - kdyz se pouziva tenhle ponticky pelynek pro vyrobu absinthu, kolik se ho (na urcite mnozstvi) priblizne pouziva?
- davar
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
- Kontaktovat uživatele:
Pontica se pouziva hlavne pri druhe maceraci (barveni) - a krome specificke vune a chuti barvi vysledny destilat do zlutozelena. Zridka se pouziva i v prvni maceraci (tj. pred destilaci).racik píše:no, moje rostlinky jsou vysazene na zahradce, uspesne jim vyrazeji nove a nove vyhonky... jen doufam, ze nechutnaji srnkam :/
Co se tyka mnozstvi Ponticy pro barveni destilatu - radove jednotky gramu na litr destilatu. Obvykle se pri barveni krome Pelynku Pontskeho pouziva jeste yzop lekarsky, medunka, koren angeliky a take nat z rozrazilu lekarskeho,.. a pripadne jeste i jine bylinky.