Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Terminus
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Nouvelle Orleans
Super -takže za 60 let je Jade zpět se starou/dnešní receptůrou

Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- wilkinsl
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Tak alespoň se máme na co těšit.Absinther píše:Super -takže za 60 let je Jade zpět se starou/dnešní receptůrou![]()
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
To snad ani nebude muset. Pokud budu obdařen dlouhověkostí, někdy v té době budu otvírat poslední flašky svého archivu, což budou pravděpodobně Jade, pokud do té doby nenashromáždím větší skvosty.Absinther píše:Super -takže za 60 let je Jade zpět se starou/dnešní receptůrou![]()
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že největším pokusným králíkem je v tomto případě Martin, jenž absinthe pije poctivě každý den. (má to někdo štěstí...)Slovi píše:my jsme TA generace, která na sobě škodlivost/prospěšnost absintu vyzkouší a za 60 let si na mně můžou klidně zkoumat, jak mě to ovlivnilo. Já se pro vědu, pánové, obětuju rád. Hlavně když budu mít sklenku dobrého, poctivého absintu plnou.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Ano přátelé, to je holt můj úděl. Musím pít skoro každý den abych si mohl dělat poznámky o vývoji jednotlivých složek. Snad si na mě budoucí generace vzpomenou 
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si chcete doplnit sbírku Jade absintů o Nouvelle Orleans z října 2009, tak mám k dispozici pouhých 6 lahví. Na náladu to kvůli množství ani dávat nebudu, a tak pokud budete mít zájem, objednejte jakýkoliv Jade a do poznámky napište že chcete Nouvelle Orleans.
- xsonnyk5
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Vidím je ještě na náladě, takže předpokládám, že jsou všechny Jade ještě skladem. Nikdy jsem žádný z nich nepil a rád bych alespoň jeden vlastnil. Nicméně je to drahá legrace a tak váhám, který z nich vybrat. Četl jsem celou diskuzi a viděl, že každý máte jiné preference, nešlo by tedy přirovnat alespoň přibližně jednotlivé Jady k jiným absinthům? Jinak asi budu vybírat podle etikety. 
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Výběr se ti trochu zužuje, poslední Edouard se expeduje dnes. Skladem je VS, PF a NO. A pokud chceš být ovlivněný, tak podle statistiky z minulého roku byl nejprodávanější VS.
- xsonnyk5
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Ovlivnit jsem se nechal, i když jsem těžce přemýšlel i nad tím PFkem. Nakonec ale objednaný VS a aby se neřeklo, tak ještě Antoníček, protože jeho zásoba se mi povážlivě tenčí.Martin píše:Výběr se ti trochu zužuje, poslední Edouard se expeduje dnes. Skladem je VS, PF a NO. A pokud chceš být ovlivněný, tak podle statistiky z minulého roku byl nejprodávanější VS.
Můžu se ještě zeptat, jak jsi na tom s tím PF? Vydrží ještě chvíli?
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Verte Suisse je podle mě nejlepší z řady Jade. Mnozí by spíše preferovali PF 1901, ale pokud chceš aromatickou i chuťovou bombu, tak jedině VS. PF 1901 je naopak hodně vyvážený absinthe, nic nevykukuje ani nevyčnívá a vše je dokonale zakulaceno.
- Moderní absinthe chutná moderně.