martin

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
martin1.resl
Zelenáč
Oblíbený absinthe: Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

martin

Příspěvek od martin1.resl »

Zdravím,

Jmenuji se Martin Resl.

Absinthe mě naučil pít Martin Dvořáček v létě 2009, za což jsem mu nesmírně vděčný. Uskutečnili jsme tehdy s přáteli několik absinthových večerů. Tyto zážitky vedli k tomu, že jsem přes Martina objednal 4 lahve St. Antoine Jednu jsem vypil a zbylé tři si spolu se skleničkami Swirl a lžičkou Fléche vzal na lezecký výlet žigulíkem po Řecku a jiných zemích v listopadu 2009. Měl jsem následující vizi: vypít v každém větším městě spolu s tehdy novou přítelkyní jednu láhev absinthu. Docela se to splnilo. První láhev padla v Sarajevu na náměstíčku a posléze v arabské čtvrti. Myslím že prožívání nočního Sarajeva bylo absinthem luxusně katalyzováno. Druhou láhev jsme otevřeli v Athénách, zázračně objevili nákupní vozík postavený volně na ulici a projížděli jsme se s ním při západu slunce, zbytek láhve jsme dopili v neuvěřitelně enigmatické oblasti Meteora, kde jsme začali lézt. Třetí láhev jsme načali Na Kalymnosu (řecký ostrov, ráj lezců) a dopili ve společnosti neznámých Turků v Istanbulu, kteří se pak stali známějšími a pravděpodobně pod vlivem absinthové víly nás naložili do taxíků a provedli po Cařihradských barech. Potom flaška u nich doma, otázky na tělo a nakonec raní meditace vleže v Modré Mešitě.

V Českých Budějovicích provozuji čajovnu (Čajový ateliér), která se minulý rok stala základnou pro noční pití absinthu s různými lidmi. Časem jsem se opět přes Martina seznámil s Martinem Žufánkem a objednal od něj většinu jeho lahví, sklenic, fontánu. Absinthe se dal u mě v čajovně obědnat plus mínus i během otevírací doby, byl to ale spíše zkušební provoz. Před týden slavil Martin u mě narozeniny, pili jsme absinthe a on mi řekl, že už se o mě zmínil v absinthové komunitě a že by bylo hypoteticky možné uspořádat v atraktivním prostoru čajovny absinthové setkání. V sobotu jsem se tedy odhodlal a udělal razantnější krok, kdy jsem z čajového krámku vyházel všechno čajové nádobí a překřtil jsem ho na absinthový bar. Jsou tam vystaveny ve speciální vitríně všechny lahve od Martina Žufánka (vypadá to fakt noblesně) a v dalším oddílu absinthové sklenice, houpačky, lžičky, cukr. Časem tam chci ještě přidat saké. Na baru je trvale fontána Antique lady. Trochu se obávám nepříznivých reakcí zaměstnanců, ale s tím jsem do toho šel. Teď jsem dopsal absinthový lístek, stanovil napevno ceny, zítra to vytisknu.

Zvu vás tedy tímto oficiálně do nového " Absinthe baru" v Českých Budějovicích, Krajinská 22 a těším se, že poznám osobně co nejvíc účastníků tohoto fóra.

Martin Resl
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Re: martin

Příspěvek od Slovi »

martin1.resl píše: kdy jsem z čajového krámku vyházel všechno čajové nádobí a překřtil jsem ho na absinthový bar.
Za toto máš 100 bodů! :shock: Tak se to má dělat. Každopádně vítej, doufám, že se ti tu bude líbit mezi námi a přeju ti, aby ti ta tvoje vize absintového baru v Budějkách vydržela (jak ideologicky, tak funkčně).

Mimochodem, v tvém představovacím příspěvku je krásně přeMartinováno. :-D
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Dan
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Mansinthe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

Zdravím, moc pěkný :) Už abych měl cestu do Budějovic...
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

Vitej! Absinther bude mit dalsi praci :D
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Vítej Martine.

Tvůj krok je rozhodně odvážný a revoluční! Nedávno tu problikávaly nestoudné myšlenky o tom, že zavést v čajovně absint může být pro čajomilce rouhání, ale tys to vyřešil! Vyházet čajíčky a nahradit je absintem chtělo pořádného kus chlapa.

Přeju ti ať toho ani na sekundu nebudeš litovat a ať se ti daří.

Do Budějovic to mám rozhodně víc z ruky, než do Prahy, ale tohle musím vidět na vlastní oči. Zorganizujeme tam tedy absintové setkání a hezky si popijeme a popovídáme.
Vaultboy
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaultboy »

Taky tě tady vítám. Kdyby se u tebe konalo setkání s radostí bych dorazil.
Pamatujte:Cogito ergo sum.To vám nikdo nevezme tak nebuďte jen články v řetězu, jen členy stáda,only bricks in the wall,jen beztvará masa.Každý jedinec je jedinečný tak se nenechte pomlít v tom obřím mlýnku na maso do kterého nás ti nahoře chtějí nacpat.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Ahoj Martine, mam radost, ze ses konecne taky zaregistroval :D
budu se muset na tu tvoji nadheru zase prijit podivat...ta cajovna se den odedne meni :)
tedkon bude zkouskovy, takze budu mit vic casu, tak bych se nekdy stavil.... ;)
jen tak mimochodem - hejbal si este nejak s cenama?
Omnia mea mecum porto.
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

Jeste me napadlo, to jako budes prodavat pouze Absinthe? Me by totiz strasne zajimalo jestli se s takovym barem da uzivit, samozrejme se to neda ted posoudit, kdyz jsi teprve zacal, ale mozna by nebylo od veci pozdeji napsat jenom okrajove jak to slape, popripade srovnani s cajovnou. :-) Prijel bych pokecat osobne, ale jsem z dalekeho kraje, takze mi zatim zbyva pouze net. ;)
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Myslim, ze ste to nepochopili zcela spravne...je cast cajovny, ktera se bere jako obchod - je tam pultik, prostor pro obsluhu a za nim police na ruzne cajove nacinni a nadobi. Tudiz myslim, ze Martin zrusil tenhle kout cajovny, misto cajoveho nacinni zaujalo misto nacinni absinthove, misto konvicek stoji na polickach lahve a na baru stoji fontana.
Alespon podle toho, co nekteri prijdete to znelo jako kdybyste mysleli, ze vyhazel veskery caje a ma tam jen absinth :D
....ale treba sem to pochopil spatne ja :D ...

takze ne treba to neni tak razantni, jak to ste to mozna nekteri pochopili...ale krucek po krucku... :twisted: :ugeek:
Omnia mea mecum porto.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Ahoj Martine a OMG! :shock: Tedy pokud jsem to pochopil špatně (?) jak píše Dworzaaa. ;) Ono to z Tvého příspěvku imho opravdu vypadá, že jsi zahodil čajovnu do smetí a lokál přeměnil na absinthové doupě. :twisted: Nu čekám na další info, jelikož pokud by to byl ryze absinthový podnik, ve kterém by se naléval dobrý pravý absinthe, tak by ve své podstatě šlo o vůbec první podnik tohoto typu v ČR! Hemingway je primárně cocktail bar, Absintherie je (byť mají i dobré absinthy) L'OŘina a Absinthe Time zde ani nezmiňuji. Podnik nabízející POUZE pravý absinthe tu v Čechách zatím zkrátka není.

Jinak to vyprávění, jak jste si vzali láhve na dovolenou a v jednotlivých lokalitách jste je postupně vypíjeli, ve mně vyvolalo hřejivé představy s notnou dávkou nefalšované české závisti! :twisted:

Buď jak buď, vítej!

P.S.: A já pořád odkud to jméno znám... a ono z facebooku. ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
Odpovědět