martin
- martin1.resl
- Zelenáč
- Oblíbený absinthe: Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
martin
Zdravím,
Jmenuji se Martin Resl.
Absinthe mě naučil pít Martin Dvořáček v létě 2009, za což jsem mu nesmírně vděčný. Uskutečnili jsme tehdy s přáteli několik absinthových večerů. Tyto zážitky vedli k tomu, že jsem přes Martina objednal 4 lahve St. Antoine Jednu jsem vypil a zbylé tři si spolu se skleničkami Swirl a lžičkou Fléche vzal na lezecký výlet žigulíkem po Řecku a jiných zemích v listopadu 2009. Měl jsem následující vizi: vypít v každém větším městě spolu s tehdy novou přítelkyní jednu láhev absinthu. Docela se to splnilo. První láhev padla v Sarajevu na náměstíčku a posléze v arabské čtvrti. Myslím že prožívání nočního Sarajeva bylo absinthem luxusně katalyzováno. Druhou láhev jsme otevřeli v Athénách, zázračně objevili nákupní vozík postavený volně na ulici a projížděli jsme se s ním při západu slunce, zbytek láhve jsme dopili v neuvěřitelně enigmatické oblasti Meteora, kde jsme začali lézt. Třetí láhev jsme načali Na Kalymnosu (řecký ostrov, ráj lezců) a dopili ve společnosti neznámých Turků v Istanbulu, kteří se pak stali známějšími a pravděpodobně pod vlivem absinthové víly nás naložili do taxíků a provedli po Cařihradských barech. Potom flaška u nich doma, otázky na tělo a nakonec raní meditace vleže v Modré Mešitě.
V Českých Budějovicích provozuji čajovnu (Čajový ateliér), která se minulý rok stala základnou pro noční pití absinthu s různými lidmi. Časem jsem se opět přes Martina seznámil s Martinem Žufánkem a objednal od něj většinu jeho lahví, sklenic, fontánu. Absinthe se dal u mě v čajovně obědnat plus mínus i během otevírací doby, byl to ale spíše zkušební provoz. Před týden slavil Martin u mě narozeniny, pili jsme absinthe a on mi řekl, že už se o mě zmínil v absinthové komunitě a že by bylo hypoteticky možné uspořádat v atraktivním prostoru čajovny absinthové setkání. V sobotu jsem se tedy odhodlal a udělal razantnější krok, kdy jsem z čajového krámku vyházel všechno čajové nádobí a překřtil jsem ho na absinthový bar. Jsou tam vystaveny ve speciální vitríně všechny lahve od Martina Žufánka (vypadá to fakt noblesně) a v dalším oddílu absinthové sklenice, houpačky, lžičky, cukr. Časem tam chci ještě přidat saké. Na baru je trvale fontána Antique lady. Trochu se obávám nepříznivých reakcí zaměstnanců, ale s tím jsem do toho šel. Teď jsem dopsal absinthový lístek, stanovil napevno ceny, zítra to vytisknu.
Zvu vás tedy tímto oficiálně do nového " Absinthe baru" v Českých Budějovicích, Krajinská 22 a těším se, že poznám osobně co nejvíc účastníků tohoto fóra.
Martin Resl
Jmenuji se Martin Resl.
Absinthe mě naučil pít Martin Dvořáček v létě 2009, za což jsem mu nesmírně vděčný. Uskutečnili jsme tehdy s přáteli několik absinthových večerů. Tyto zážitky vedli k tomu, že jsem přes Martina objednal 4 lahve St. Antoine Jednu jsem vypil a zbylé tři si spolu se skleničkami Swirl a lžičkou Fléche vzal na lezecký výlet žigulíkem po Řecku a jiných zemích v listopadu 2009. Měl jsem následující vizi: vypít v každém větším městě spolu s tehdy novou přítelkyní jednu láhev absinthu. Docela se to splnilo. První láhev padla v Sarajevu na náměstíčku a posléze v arabské čtvrti. Myslím že prožívání nočního Sarajeva bylo absinthem luxusně katalyzováno. Druhou láhev jsme otevřeli v Athénách, zázračně objevili nákupní vozík postavený volně na ulici a projížděli jsme se s ním při západu slunce, zbytek láhve jsme dopili v neuvěřitelně enigmatické oblasti Meteora, kde jsme začali lézt. Třetí láhev jsme načali Na Kalymnosu (řecký ostrov, ráj lezců) a dopili ve společnosti neznámých Turků v Istanbulu, kteří se pak stali známějšími a pravděpodobně pod vlivem absinthové víly nás naložili do taxíků a provedli po Cařihradských barech. Potom flaška u nich doma, otázky na tělo a nakonec raní meditace vleže v Modré Mešitě.
V Českých Budějovicích provozuji čajovnu (Čajový ateliér), která se minulý rok stala základnou pro noční pití absinthu s různými lidmi. Časem jsem se opět přes Martina seznámil s Martinem Žufánkem a objednal od něj většinu jeho lahví, sklenic, fontánu. Absinthe se dal u mě v čajovně obědnat plus mínus i během otevírací doby, byl to ale spíše zkušební provoz. Před týden slavil Martin u mě narozeniny, pili jsme absinthe a on mi řekl, že už se o mě zmínil v absinthové komunitě a že by bylo hypoteticky možné uspořádat v atraktivním prostoru čajovny absinthové setkání. V sobotu jsem se tedy odhodlal a udělal razantnější krok, kdy jsem z čajového krámku vyházel všechno čajové nádobí a překřtil jsem ho na absinthový bar. Jsou tam vystaveny ve speciální vitríně všechny lahve od Martina Žufánka (vypadá to fakt noblesně) a v dalším oddílu absinthové sklenice, houpačky, lžičky, cukr. Časem tam chci ještě přidat saké. Na baru je trvale fontána Antique lady. Trochu se obávám nepříznivých reakcí zaměstnanců, ale s tím jsem do toho šel. Teď jsem dopsal absinthový lístek, stanovil napevno ceny, zítra to vytisknu.
Zvu vás tedy tímto oficiálně do nového " Absinthe baru" v Českých Budějovicích, Krajinská 22 a těším se, že poznám osobně co nejvíc účastníků tohoto fóra.
Martin Resl
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Re: martin
Za toto máš 100 bodů!martin1.resl píše: kdy jsem z čajového krámku vyházel všechno čajové nádobí a překřtil jsem ho na absinthový bar.
Mimochodem, v tvém představovacím příspěvku je krásně přeMartinováno.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Dan
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Mansinthe
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, moc pěkný
Už abych měl cestu do Budějovic...
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
Vitej! Absinther bude mit dalsi praci 
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Vítej Martine.
Tvůj krok je rozhodně odvážný a revoluční! Nedávno tu problikávaly nestoudné myšlenky o tom, že zavést v čajovně absint může být pro čajomilce rouhání, ale tys to vyřešil! Vyházet čajíčky a nahradit je absintem chtělo pořádného kus chlapa.
Přeju ti ať toho ani na sekundu nebudeš litovat a ať se ti daří.
Do Budějovic to mám rozhodně víc z ruky, než do Prahy, ale tohle musím vidět na vlastní oči. Zorganizujeme tam tedy absintové setkání a hezky si popijeme a popovídáme.
Tvůj krok je rozhodně odvážný a revoluční! Nedávno tu problikávaly nestoudné myšlenky o tom, že zavést v čajovně absint může být pro čajomilce rouhání, ale tys to vyřešil! Vyházet čajíčky a nahradit je absintem chtělo pořádného kus chlapa.
Přeju ti ať toho ani na sekundu nebudeš litovat a ať se ti daří.
Do Budějovic to mám rozhodně víc z ruky, než do Prahy, ale tohle musím vidět na vlastní oči. Zorganizujeme tam tedy absintové setkání a hezky si popijeme a popovídáme.
- Vaultboy
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Taky tě tady vítám. Kdyby se u tebe konalo setkání s radostí bych dorazil.
Pamatujte:Cogito ergo sum.To vám nikdo nevezme tak nebuďte jen články v řetězu, jen členy stáda,only bricks in the wall,jen beztvará masa.Každý jedinec je jedinečný tak se nenechte pomlít v tom obřím mlýnku na maso do kterého nás ti nahoře chtějí nacpat.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Martine, mam radost, ze ses konecne taky zaregistroval 
budu se muset na tu tvoji nadheru zase prijit podivat...ta cajovna se den odedne meni
tedkon bude zkouskovy, takze budu mit vic casu, tak bych se nekdy stavil....
jen tak mimochodem - hejbal si este nejak s cenama?
budu se muset na tu tvoji nadheru zase prijit podivat...ta cajovna se den odedne meni
tedkon bude zkouskovy, takze budu mit vic casu, tak bych se nekdy stavil....
jen tak mimochodem - hejbal si este nejak s cenama?
Omnia mea mecum porto.
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
Jeste me napadlo, to jako budes prodavat pouze Absinthe? Me by totiz strasne zajimalo jestli se s takovym barem da uzivit, samozrejme se to neda ted posoudit, kdyz jsi teprve zacal, ale mozna by nebylo od veci pozdeji napsat jenom okrajove jak to slape, popripade srovnani s cajovnou.
Prijel bych pokecat osobne, ale jsem z dalekeho kraje, takze mi zatim zbyva pouze net. 
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze ste to nepochopili zcela spravne...je cast cajovny, ktera se bere jako obchod - je tam pultik, prostor pro obsluhu a za nim police na ruzne cajove nacinni a nadobi. Tudiz myslim, ze Martin zrusil tenhle kout cajovny, misto cajoveho nacinni zaujalo misto nacinni absinthove, misto konvicek stoji na polickach lahve a na baru stoji fontana.
Alespon podle toho, co nekteri prijdete to znelo jako kdybyste mysleli, ze vyhazel veskery caje a ma tam jen absinth
....ale treba sem to pochopil spatne ja
...
takze ne treba to neni tak razantni, jak to ste to mozna nekteri pochopili...ale krucek po krucku...

Alespon podle toho, co nekteri prijdete to znelo jako kdybyste mysleli, ze vyhazel veskery caje a ma tam jen absinth
....ale treba sem to pochopil spatne ja
takze ne treba to neni tak razantni, jak to ste to mozna nekteri pochopili...ale krucek po krucku...
Omnia mea mecum porto.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Martine a OMG!
Tedy pokud jsem to pochopil špatně (?) jak píše Dworzaaa.
Ono to z Tvého příspěvku imho opravdu vypadá, že jsi zahodil čajovnu do smetí a lokál přeměnil na absinthové doupě.
Nu čekám na další info, jelikož pokud by to byl ryze absinthový podnik, ve kterém by se naléval dobrý pravý absinthe, tak by ve své podstatě šlo o vůbec první podnik tohoto typu v ČR! Hemingway je primárně cocktail bar, Absintherie je (byť mají i dobré absinthy) L'OŘina a Absinthe Time zde ani nezmiňuji. Podnik nabízející POUZE pravý absinthe tu v Čechách zatím zkrátka není.
Jinak to vyprávění, jak jste si vzali láhve na dovolenou a v jednotlivých lokalitách jste je postupně vypíjeli, ve mně vyvolalo hřejivé představy s notnou dávkou nefalšované české závisti!
Buď jak buď, vítej!
P.S.: A já pořád odkud to jméno znám... a ono z facebooku.
Jinak to vyprávění, jak jste si vzali láhve na dovolenou a v jednotlivých lokalitách jste je postupně vypíjeli, ve mně vyvolalo hřejivé představy s notnou dávkou nefalšované české závisti!
Buď jak buď, vítej!
P.S.: A já pořád odkud to jméno znám... a ono z facebooku.
- Moderní absinthe chutná moderně.