Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Terminus

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Hektor
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Re: Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Nouvelle Orleans

Příspěvek od Hektor »

Best je pro mne Edouard.
PF je takove normalni na me az moc vyvazene a dokonalost me nejak neoslovuje. Pripada mi jako neco kazdodenniho, nic vystredniho, ale je to jen muj nazor.

Habu: Dost by me zajimal tvuj nazor na Edouard. Co si o nem presne myslis? ;)

Mozna jsem se prehlidnul, ale nikde v recenzich jsem nenasel ani jedno hodnoceni o Edouardovi. Jestli jej nekdo najdete, tak bych byl vdecnej za odkaz, diky :)
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Já jsem pil jak Edouard, tak VS (na srazu si konečně chystám doplnit zkušenost o PF) a zatím se určitě kloním na stranu VS. Ne, že by byl Edouard špatný - byl netradiční. Nesl v sobě takovou zvláštní chuť, kterou nejsem schopný identifikovat. Těžce soudit po jedné sklence, k pravým chutím se člověk musí propít, ale ta chuť mi nebyla nelibá. Jen by potřebovala lahev na stole a čas. První si dovolit momentálně nemůžu (a na archív pán Bůh mě chraň abych sáhl), druhé sice ano, ale čas samotný je k ničemu. :-D A VS, ten byl chuťově fakt výborný. Už jen od čichání, kdy jsem opravdu mocně čichal (víc než běžně čichám), tak každý doušek. Docela by mě zajímalo přímé srovnání s Berthe de Joux, které je vynášeno do nebes. Jestli se objeví někdy vzorky obou najednou, budu si musit od každého vzít jeden a porovnat, který mi přijde lepší.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Mno Edouard už stejně není ;) Pokud bych se rozmýšlel já, tak asi PF1901 na archivaci, na vypití VS. Oba jsou vynikající. PF je hodně poctivý absinthe v pravém základu, VS je košatější vůní i chutí. Delší čas jsem preferoval VS, ale nedávno jsem si dal po delší době PF a byl jsem nadšen...

edit: recenze na Edouard http://www.wormwoodsociety.org/index.ph ... view&id=56
Hektor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hektor »

No skoda jakehokoliv vypiteho Jade pokud neni v zaloze jeste jedna rezerva ;) Prave Edouarda mam v archivaci, ale pouze jednu flasku, takze budu hodne dlouho premyslet nad tim kdy prijde její cas :D A taky se modlim abych na svuj archiv delsi dobu nesahl jako Slovi :lol:
Diky za odkaz Wajte.
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Ty jo, zatím mám lahve v archivu skoro dva měsíce a snáším to dobře. Resp. impulzivní stavy typu "kašlu na to, nemám co pít, hrrr na ně" naštěstí nemívám. Uvidíme, uvidíme... plány mám megalomanské. :-D
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Hektor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hektor »

Slovi píše:Ty jo, zatím mám lahve v archivu skoro dva měsíce a snáším to dobře. Resp. impulzivní stavy typu "kašlu na to, nemám co pít, hrrr na ně" naštěstí nemívám. Uvidíme, uvidíme... plány mám megalomanské. :-D
No ja to resim tak, ze si proste nekoupim vodu :lol: Protoze michat absinth s vodou z kohoutku..To opravdu neni ono ;) + mame tvrdou vodu a ten chlor v absinthu pozna kazdy a neni to nic prijemne.
Takze bez vody neni absinth a uchranis archiv :D A nejlepsi voda je Natura lebo Bonaqua.
Arthur Charles Clarke
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Já to řeším tak, že nenechám v mrazáku chladit led. A když přijde chuť, tak než by se led udělal, zas mě přejde a je dobře. :-D
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

Jak to tak ctu, meli byste se zacit lecit a ja s vama :D
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

To já jsem na tom dobře, protože máme rekonstrukcema rozpáraděnej barák, takže na nějaké extra absinthové rituály není vůbec čas ani místo. :twisted: Kdybych se neodstěhoval z pražského bytu, tak bych patrně dodnes žádný archiv neměl. :lol:
- Moderní absinthe chutná moderně.
wilkinsl
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wilkinsl »

Já mám v baru otevřených 5 lahví a nejake vzorky, takze je archiv v bezpeci :mrgreen:
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
Odpovědět