Zdravím vás.
Po delší době nejistoty jsem se konečně rozhodla registrovat se na tomhle pěkném, zeleném fóru. Důvodem mého vyčkávání nebylo to, že by se mi tu nelíbilo. Jednoduše řečeno: Vím, že nic nevím. A u absinthu to platí dvojnásob.
Byť ve virtuálním světě raději zůstávám v anonymitě, myslím, že tady menší výjimku udělat můžu.
Mé jméno je Jana a je mi 19 let. Za nedlouho mne čeká maturitní zkouška a jestli vše vyjde tak, jak má, a jak bych chtěla, mým dalším životním krokem bude studium filosofie.
Přestože bydlím poblíž Prahy a poměrně často se v ní vyskytuji, nikdy jsem nenavštívila žádný absinthový bar, ani jiný podnik, kde je tento nápoj k dostání. Někdy totiž nerada "otevírám dveře" do nových míst. Zvlášť, pokud ta místa obsahují větší množství lidské populace, nedej bože pokud jsou zamořena chlastuchtivými turisty. (Snad to tam tak doopravdy nevypadá, ale podobný pocit ve mně navozuje kupříkladu Jilská ulice v podvečer.
V popíjení absinthu jsem naprostý nováček (takové to svinstvo, co hoří, se ke mě naštěstí dostalo jen jednou a to dávno). Zatím jsem měla příležitost oblažit své hrdlo jen několika málo dobrými kousky (škoda, že se nepočítá Reality a možná mě za to zabijete, ale dovoluji si říct, že mi tenhle "neabsinth" chutná). Měla jsem Mansinthe, St. Antoine 4. 5. a 6. šarže a Mead Base. Poslední jmenovaný exemplář je pořád tak z poloviny obsažen v láhvi a já se snažím si ho šetřit. Jenže to NEJDE. -Martine, God bless you, něco tak úžasného jsem nikdy nepila a i když nejsem žádný znalec, vůbec tomu nerozumím a neumím ho odborně ohodnotit, vím, že mi strašně chutná.
Rozhodně si chci rozšiřovat obzory a chutě o další absinthy, jen musím počkat, až bude za co nakupovat.
To je asi tak všechno. Ráda se tu dozvím něco nového (vlastně skoro vše, co se týká absinthu, je pro mě nové).
Snad tu budu mít k některým tématům co říct a nezůstane u jednoho příspěvku.