Díky za info!
Nakonec jsem i docela rád, že jsem propásl otevření... jestliže se tam k absinthu chovají takhle...

Podávat absinthe jako panák a ještě si (předpokládám) je třeba říct o vodu, tak to sorry...
Kubas to výborně vystihl! Hemingway bar je skutečně jedinečný v tom, že nabízí nejlepší světové absinthy, nicméně je fakt, že tyto tématické bary mohou sloužit jako lákadlo pro turisty, nebo lokál snobských kravaťáků. Zaplaťpánbůh, že to není pravidlem!
Jericho je v tomto případě možná to, o čem Kubas mluví.

Pravý absinthe má tu smůlu, že jejich výrobců je málo a jde vlastně o raritku, proto tak vysoké ceny. Aby ceny šly dolů, je třeba nejen získat zájem co největší skupiny lidí, ale také zvýšit počet výrobců, rozmanitost. Podívejte se, kolik mají Čechy pivovarů a kolik tu u nás stojí pivo. Bohužel si nemyslím, že ceny absinthu půjdou dolů podobně jako v 19. století. Přijde mi, že nejen EU se k alkoholu a tabáku staví čím dál tím více negativně. Zvyšující se spotřební daň je toho jasný důkazem. Nevím, jak na tom byla spotřební daň v 19. století, ale mám dojem, že takové regule, jaké jsou dnes, nebyly.