Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
V Berlíně teď hodně navštěvuju pivovárek ESCHENBRÄU (http://www.eschenbraeu.de" onclick="window.open(this.href);return false;), mají sezónní nabídku piv. Vřele doporučuju. Standardně mají světlý a polotmavý ležák + weissbier. K tomu vždy jeden "speciál".
Navíc si pálí vlastní ovocné pálenky. Především hruškovici mají excelentní.
Navíc si pálí vlastní ovocné pálenky. Především hruškovici mají excelentní.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem si udělal výlet do města a jelikož je teplo, rozhodl jsem se, že je čas, odzkoušet nějaká nová piva.
Nakoupil jsem Smoky Joe, Břevnosvký Benedecit Imperial Pilsner a Herold - světlý kvasnicový ležák.
Zatím jsem otevřel Smoky Joe, protože jsem na to byl nejvíc zvědavej. Tvrdí, že to dozrávalo v sudech po whisky. Nu, tak jsem otevřel okusil a skutečně, je tam cítit jemně kouřovost, ne nepodobná skotským. Vůně je blízká kávě, chuťový průběh je asi následovný: tmavé pivo, kouř, hořká čokoláda.
Je to pivo tmavé, celkem hutné, 16°, 6,2% alkoholu. Zajímavosti ze složení:"Pale ale, 45 ppm whisky malt, Carapils, chmel: challenger a Fuggles."
Neumím si představit, že by to někdo pil tak, jak se u nás běžně chodí na pivo, ale jako zajímavost či na chuť to určitě doporučuju.
No, uvidíme co ten zbytek, jsem zvědavej hlavně na Břevnov.
Nakoupil jsem Smoky Joe, Břevnosvký Benedecit Imperial Pilsner a Herold - světlý kvasnicový ležák.
Zatím jsem otevřel Smoky Joe, protože jsem na to byl nejvíc zvědavej. Tvrdí, že to dozrávalo v sudech po whisky. Nu, tak jsem otevřel okusil a skutečně, je tam cítit jemně kouřovost, ne nepodobná skotským. Vůně je blízká kávě, chuťový průběh je asi následovný: tmavé pivo, kouř, hořká čokoláda.
Je to pivo tmavé, celkem hutné, 16°, 6,2% alkoholu. Zajímavosti ze složení:"Pale ale, 45 ppm whisky malt, Carapils, chmel: challenger a Fuggles."
Neumím si představit, že by to někdo pil tak, jak se u nás běžně chodí na pivo, ale jako zajímavost či na chuť to určitě doporučuju.
No, uvidíme co ten zbytek, jsem zvědavej hlavně na Břevnov.
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
V Nota Bene maji Oesterstout z pivovaru Scheldebrouwerij, nevim jak dlouho tam bude, ale jde o velmi tmavě až čokoládově hnědé svrchně kvašené pivo s pěnivou krémově nahnědlou pěnou. Vyniká neobvyklou sladovou chutí s náznaky čokolády, karamelu, kávy a ústřec. Jedinečnou ústřicovou příchuť získává v procesu vaření, kdy se mladina filtruje přes lastury ústřic. Je to pivo odborníky velmi ceněné.
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
Ústřice jsou skoro tak dobré jako vousaté škeblí.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Nechci vypadat jako konzervativec, ale ustřice bych do piva rozhodně nedával. Co je moc, to je moc 
- Deda
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle vidím poprvé,sice to vypadá lákavě,ale bál bych se té chuti u piva,káva,čokoláda,karamel a ještě když se to filtruje přes lastury ústřic
ale ochutnal bych 
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Ústřicový bych taky nemusel, ale asi hlavně proto, že mi chuťově vadí cokoliv, co žilo ve vodě.
Dneska jsem náhodou zasedl v hospůdce, kde bylo na pípě pivo Kout na Šumavě, nefiltrovaná 12ka. V životě jsem o tom neslyšel, takže to byla jasný volba. Teda takovej říz jsem u českýho piva na pípě dlouho nepocejtil, výborná pivní, možná by se dalo říct chlebová, chuť, plnost a chmelová dochuť. Kdybyste na to narazili, stojí za ochutnání.
Dneska jsem náhodou zasedl v hospůdce, kde bylo na pípě pivo Kout na Šumavě, nefiltrovaná 12ka. V životě jsem o tom neslyšel, takže to byla jasný volba. Teda takovej říz jsem u českýho piva na pípě dlouho nepocejtil, výborná pivní, možná by se dalo říct chlebová, chuť, plnost a chmelová dochuť. Kdybyste na to narazili, stojí za ochutnání.
- Deda
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Hm tak to bych musel přes celou naší zemi,u nás to netočí
nejraději mám stejně ochutnávku lokálních piv
taky hodně záleží jak to hospodský/á načepuje 
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Viděno a koupeno dnes v Tescu.
Olivětínský Opat s příchutí absinthu z Pivovaru Broumov.
Složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel, absinth, přírodní výtažek z absinthu, antioxidant kys. askorbová
5% alc. vol.
No, co už.
Olivětínský Opat s příchutí absinthu z Pivovaru Broumov.
Složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel, absinth, přírodní výtažek z absinthu, antioxidant kys. askorbová
5% alc. vol.
No, co už.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Louchuje?
- Moderní absinthe chutná moderně.