Recenzent
Habu
Datum
2025-04-04
Absinthe
Koala Absinthe Verte
Verze
Verte
Typ
destilát
Šarže
2024
Barva
10 /10
Komentář
Tmavě hnědá khaki plus tmavě olivově zelená. Není důvod nedat 10/10.
Louche
4 /10
Komentář
Jeden z nejpozoruhodnějších louche efektů, jaký jsem kdy viděl. Když už byla sklenka z poloviny plná, obával jsem se, že už se nic dít nebude. Jenže pak jsem si všiml olejové vrstvy na povrchu a došlo mi, že už se to vlastně kalí, ale všude... jako opravdu všude, nejen v rezervoáru. Zároveň jsem ještě neviděl olejovou vrstvu v tak mizerném zakalení. Inu asi ta speciální bylinka dělá své.
Poznámka k barvě
Průhledná zelená mýdlová voda.
Aroma
12 /20
Komentář
Aroma je nadějné!
Hutnost
9 /10
Komentář
Ale jo, hutnost tam je, byť ne 9/10.
Chuť
17 /20
Komentář
Wow... wow... nenacházím slova. Cože? Vůbec první nástřel je sladce sametový marcipán, který je ale následně zadupán do země extrémní smrští štiplavého mátového kulometu, který svou trpkostí sežehne celou dutinu ústní. Jenže to není fenykl! Ani Anýz. Tato podivnost se dále rozvine i do dojezdu a najednou je cítit trochu metalické chuti, tóny připomínající šalvěj s mátou Je to sice překvapující, ale podivně omamné. Druhý doušek... ten začátek je absolutně slastný! A ve druhém doušku trvá ještě o něco déle. Ta podivně kousavá potvora se dostavuje nyní později a jakoby si tentokrát ten marcipánový odér oblékla, aby zmátla chuťové buňky. Ve třetím doušku jakoby tento metalicko-mátovo-šalvějový tón převzal housle a marcipán hodil překvapivě směrem k dojezdu. Tohle je ale divoká jízda! Chuť je, stejně jako vůně, od klasického absintu daleko, byť náznaky tam alespoň trochu jsou. Teď tam dokonce cítím i trochu toho specifického tónu Okeny. V tom dobrém slova smyslu.
Celkový dojem
7 /10
Komentář
Naprostá šílenost! Mizerný louche, mdlá vůně, ale zatraceně zajímavá chuť. A po pár doušcích se dostavuje zajímavý stav neklidu kombinovaný s klasickými lucidními "stavy" po "dobrém" absintu. Tento neklid se projevuje tím, že přikládám sklenku ke rtům častěji a rychleji než obvykle. Před degustací této druhé, resp. třetí šarže Koaly jsem si byl jist, že celou láhev nekoupím. A než jsem to začal usrkávat, byl jsem o tom dokonce přesvědčen. Ale teď, po půlce sklenky pryč, přehodnocuji své rozhodnutí. Podle mě to šlape, funguje, nabíhá. Kdo ví, ví. Habu doporučuje!
Celkové skóre na základě hodnocení: 73.2 %