Recenzent
Habu
Datum
2025-11-13
Absinthe
Les Fantomes de Montmartre
Verze
Verte
Typ
destilát
Šarže
1825
Barva
8 /10
Komentář
Hezká žluto-zelená barva. Bohužel můj vzorek pochází ze spodní části láhve, takže o nějaké čistotě nemůže být řeč.
Louche
9 /10
Komentář
Moc hezký nástup, byť ne úplně mravně ode dna sklenky. Ani za to chování olejové vrstvy by si "Fantomasové" nezasloužili extra vysoké hodnocení, ale jelikož je nakonec louche poměrně hutný a konzistentní, tak 9/10.
Poznámka k barvě
0
Aroma
17 /20
Komentář
Áha! Už z nezakaleného absintu na mě vylezlo to velice podobné, co jsem cítil v naprosto dokonalé šarži Estivale 2024! Dal bych krk za to, že ta ona jedna bylinka (co si budeme, je to svízel
Hutnost
10 /10
Komentář
Plný počet.
Chuť
18 /20
Komentář
Hmmm... joj, začínáme sametovou sladkostí, která je převlečena v tom svízelovém hávu. To se poté přelévá do svěžího mentolu, který poté finišuje v té kombinaci anýz-svízel, což v dojezdu trvá setsakramentsky dlouho. Vlastně docela neobvyklý typ long-drinku. Druhý doušek funguje naprosto identicky, jen v závěru se tentokrát objevují i další bylinky, které ale nedokážu identifikovat. Pije se to ale samo! Sametové, mírně, ale zato příjemné sladké, svěží, nádherně to sedí! A nejde vlastně ani o nic extra složitého. Nejde o bůhvíjak komplexní absint. Ale ta kompozice ladí. Přemýšlel jsem o 19/20, ale nakonec dám 18, jelikož ten nedostatek pelyňku na paletě mi na nakonec přeci jen trochu vadí. Ale opravdu jen trochu.
Celkový dojem
9 /10
Komentář
Parádní kousek z palírny La Semilla! Přestože nejde o další pelyňkovou bombu, tak Francois vsadil na povedenou notu z Estivale 2024 a je to znát! Výborné osvěžující pití a pár láhví do budoucna si určitě koupím.
Celkové skóre na základě hodnocení: 87.9 %