L'Ancienne 2025

Recenze pravých destilovaných absintů, bylinných macerátů snažících se býti absintem a bohužel i chemických sloučenin nemajících se jménem absint nic společného.
Odpovědět
Recenze
Recenze
Oblíbený absinthe: Preban

L'Ancienne 2025

Příspěvek od Recenze »

Obrázek

Recenzent
        PSY3

Datum
        2025-11-13

Absinthe
       L´Ancienne 2025

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        2015

Barva
        10 /10
Komentář
        Barva je červenooranžová se zlatavou průhledností, takovou barvu od absintu tohoto jména očekávám a vzhledem k čistotě je mi ctí udělit plný počet.

Louche
        10 /10
Komentář
        U tohoto absintu si dávám na ředění velmi záležet a očekávám jen to nejkrásnější, což se naštěstí dostavilo. Ukázkový louche při kterém sem si rád položil hlavu na stůl a pozoroval tu bouřící reakci. Po kompletním naředění je výsledek jen těžko prosvítitelný.
Poznámka k barvě
        0

Aroma
        14 /20
Komentář
        Aroma souznění? No pokud se bavíme o společném jmenovateli L´Antique, L´Ancienne blanche a verte, tak ano, ve všech po otevření vzorku se line souznící vůně grappy. Budiž k dobru tomuto dílu, že zde je opravdu ve vzduchu při ředění cítit i souhra dalších bylin a ta prokletá vínovice je oproti jeho blanche verzi tak na polovici intenzity. Nicméně jak čuchám tak čuchám, to co mi zaklepalo na nos při průběhu louche, je zase to tam a tak nezbývá než to detekovat v chuti, protože přes vůni to nezvládnu dost dobře.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Hutnost na jedničku, tohle se krásně táhne.

Chuť
        17 /20
Komentář
        Po prvním loku se musím znovu ujistit, co jsem to právě pozřel, protože.... hned jak mi stekl absinthe do chřtánu sem vytřeštil oči a začal přemýšlet co mi to jen připomíná v tom konci.... o tom že se zde zase hraje stejná píseň o použitém základu na vínovici už netřeba se rozepisovat, ale tady není ten fenykl tak jasně intenzivní a anýz je jak kdyby až do sladova, připomíná mi to Tabákový likér Perique od Jade Spirits, jo! S nadšením se hrnu do dalšího loku, a jsem zase tam, buď je to dosaženo kombinací těch bylin nebo mi už hrabe, ale jestli mi to něco připomíná, tak právě tohle. Což znamená, že se starým L´Anciennem to moc společného nemá, ale tak dám hodnocení podle chuti a ne podle "návaznosti" a to za svou originalitu a lehkost pití s přetrvávajícím aftertastem, který mě nutí pít dál, musím dát vyšší, než by tomu bylo kdybych jej srovnával.

Celkový dojem
        8 /10
Komentář
        Kdybych měl říct, že je tohle nástupce L´Ancienne, takového, který jsem poznal prvně a mám ho navždy v paměti tvrdě vyrytého, tak s čistým srdcem říkám NE, tohle je něco jiného, ALE! Ale vůbec to není zlé, dokonce to rád dopiju a někdy si mlsně dám sklenici znovu, po nějakém čase, abych se ujistil, že tohle bude zrát velmi dobře a třeba mě bude mrzet, že jsem si láhev nekoupil.

Celkové skóre na základě hodnocení: 82.4 %

<< x >>

Odpovědět