Recenzent
Habu
Datum
2026-06-26
Absinthe
La Riotte
Verze
Blanche
Typ
destilát
Šarže
2026.01
Barva
9 /10
Komentář
Čistý blanche to je, ale jakoby tam nějaký malý náznak barvy (žluté?) byl.
Louche
6 /10
Komentář
To je ale zvláštní louche... začíná poměrně pozdě a tvoří zničehonic všude, ale přestože je zákal dlouho spíše průhledný, tak přesto se na hladině tvoří silná olejová vrstva, která ale zase taky rychle mizí. Závěr je nakonec lepší, než jsem čekal, ale i tak to má do uspokojující hutnosti daleko.
Aroma
12 /20
Komentář
Vůně je taková zvláštně sterilní, mírně pelyňková, trochu zeleninová a ten anýz je těžce podprůměrný. Sem tam jsou nějaké tóny příjemně svěží, ale celkově jde o něco spíše nezajímavého. Přesně takhle voní absintové prvotiny od těch, kteří s výrobou absintů teprve začínají - plytké, málo hutné, málo intenzivní. Na druhou stranu nejde o nic rušivého, tak čenichat nad hladinou mi vůbec nevadí.
Hutnost
9 /10
Komentář
Překvapivě hutné.
Chuť
10 /20
Komentář
Eh... uf... začínáme hned z ostra zeleninovou hořkostí, která se přelévá do velice silné trpkosti. Často je to naopak, nejdříve trpkost a když už, tak potom hořkost. Z tohoto se mi ale křiví ústa okamžitě, hned s prvním douškem. A ta zeleninová nať... jakoby všechny byliny, které v tomto absintu jsou, nebyly vysušené. Druhý doušek začíná o ždibec lépe, ale stále nejde ani z daleka o něco, co bych si vychutnal. Mám zkřivenou tlamu, jako bych si kousl do citrónu. Závěr po druhém doušku taktéž o něco lepší. Po ještě lepším třetím doušku se nakonec rozhoduji pro to, že La Riotte do dřezu nevyliji. Je to ale absolutně hraniční.
Celkový dojem
5 /10
Komentář
Podprůměrný začátečnický blanche, který bych si do sklenky podruhé rozhodně nenalil. Nevím, jak moc se palírna Ker Marson bude snažit o zlepšení, jde o podnik mimo absintovou oblast, takže si nejsem jist, zda-li dostanou nějakou zpětnou vazbu. A že by ji potřebovali.
Celkové skóre na základě hodnocení: 57.9 %