A co cukr???

Absintové nádobí (lžičky, fontány, sklenice) a příprava samotného absintu.
Odpovědět
Nihilium

A co cukr???

Příspěvek od Nihilium »

Hele, lidi, asi je to dementní dotaz, ale mě to nedá! Du si takhle do Tesca pro kostkovej cukr, úchvatný to český vynález, a tam regál pojímající asi tak bambilión druhů cukru. Zajímá mě jakej používáte vy? Klasiku nebo jste zkusili i nějaký špeciality? Pač cukr asi taky dokáže dost ovlivnit chuť výslednýho drinku. Bo se mejlim??? Pochlubte se, případně mě poučte pls!
Uživatelský avatar
Tuvy
* Zkušený piják *
Příspěvky: 757
Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Tuvy »

Když už (a to když už zdůrazňuji) cukr použiji, tak mám koupené co je k dispozici: Český korunní kostkový (vyrobeno v EU - takže z Polska). Ale to je spíš pro Bairnsfathera, Cami (Sinopale), Antoine II. i III. spíš bez cukru.
T.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Uživatelský avatar
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 456
Registrován: stř 13. kvě 2009 19:22:21
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Bydliště: Praha 3 Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Jenda »

Můj postřeh, sice cukr moc nepouživám, ale když už tak v see-saw problém s polským šuntem, neb se to pak ucpává a odmítá to cvakat. Kostka se totiž nerozpustí, ale spíše rozsype na krupicový cukr a okamžitě se to ucpe. Při použití (zdůraznuji) českých kostek či kostek z hnědého cukru no problemo.
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Uživatelský avatar
Tuvy
* Zkušený piják *
Příspěvky: 757
Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Tuvy »

Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Uživatelský avatar
davar
* Zkušený piják *
Příspěvky: 597
Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od davar »

Tuvy píše:Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.
Martin nam tusim povidal, ze na absinthe je i nejakej specialni cukr, ktery se nejak pomaleji rozpousti nebo co. Martine, je to tak?

Osobne jsem cukru na chut neprisel - horke maceraty nepiji a u kvalitnich absinthe si zase co nejvice chci uzit "koncertu" pro chutove bunky a tady IMHO cukr docela prekazi.
Uživatelský avatar
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 456
Registrován: stř 13. kvě 2009 19:22:21
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Bydliště: Praha 3 Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Jenda »

Tuvy píše:Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.
Skoro všechny byly zrušeny po odkoupení zahraničnimi firmami, ovšem stále se drží Cukrovar Dobrovice a Cukrovar České Meziříčí. Zbytek byl srovnán se zemí (a to jsme bejvávali největší výrobce cukru na světě...)
Poláci používají u výroby kostek jinou, levnější technologii, proto se divně rozpouští.
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Martin »

Mám tu zásobu absintových cukrů, které jsou součástí našich dárkových krabiček. Jsou to speciálně připravené cukry pro přípravu absintu, mají větší pórovitost a lépe se rozpouštějí. Pokud by byl zájem tak je můžu nabídnout i samostané. V tom jednom balení jsou dvě kostky v ideální velikosti na lžičku a hlavně na chuť absintu.
Uživatelský avatar
dEffect
Pokročilý absintista
Příspěvky: 213
Registrován: úte 22. zář 2009 18:40:43
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKA REPUBLIKA
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od dEffect »

ja by som mal urcite zaujem

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Uživatelský avatar
Tuvy
* Zkušený piják *
Příspěvky: 757
Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Tuvy »

Souhlas, zájem by byl. Přece nebudu popíjet vzorek MoL s nějakým polským šmejdocukrem.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Uživatelský avatar
keltos
* Zkušený piják *
Příspěvky: 660
Registrován: stř 30. zář 2009 10:18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od keltos »

Jo jo, taky bych vyzkoušel..
Odpovědět