Stránka 1 z 7

A co cukr???

Napsal: stř 09. pro 2009 23:12:00
od Nihilium
Hele, lidi, asi je to dementní dotaz, ale mě to nedá! Du si takhle do Tesca pro kostkovej cukr, úchvatný to český vynález, a tam regál pojímající asi tak bambilión druhů cukru. Zajímá mě jakej používáte vy? Klasiku nebo jste zkusili i nějaký špeciality? Pač cukr asi taky dokáže dost ovlivnit chuť výslednýho drinku. Bo se mejlim??? Pochlubte se, případně mě poučte pls!

Re: A co cukr???

Napsal: stř 09. pro 2009 23:23:35
od Tuvy
Když už (a to když už zdůrazňuji) cukr použiji, tak mám koupené co je k dispozici: Český korunní kostkový (vyrobeno v EU - takže z Polska). Ale to je spíš pro Bairnsfathera, Cami (Sinopale), Antoine II. i III. spíš bez cukru.
T.

Re: A co cukr???

Napsal: stř 09. pro 2009 23:29:49
od Jenda
Můj postřeh, sice cukr moc nepouživám, ale když už tak v see-saw problém s polským šuntem, neb se to pak ucpává a odmítá to cvakat. Kostka se totiž nerozpustí, ale spíše rozsype na krupicový cukr a okamžitě se to ucpe. Při použití (zdůraznuji) českých kostek či kostek z hnědého cukru no problemo.

Re: A co cukr???

Napsal: čtv 10. pro 2009 11:40:47
od Tuvy
Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.

Re: A co cukr???

Napsal: čtv 10. pro 2009 11:49:33
od davar
Tuvy píše:Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.
Martin nam tusim povidal, ze na absinthe je i nejakej specialni cukr, ktery se nejak pomaleji rozpousti nebo co. Martine, je to tak?

Osobne jsem cukru na chut neprisel - horke maceraty nepiji a u kvalitnich absinthe si zase co nejvice chci uzit "koncertu" pro chutove bunky a tady IMHO cukr docela prekazi.

Re: A co cukr???

Napsal: čtv 10. pro 2009 12:06:12
od Jenda
Tuvy píše:Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.
Skoro všechny byly zrušeny po odkoupení zahraničnimi firmami, ovšem stále se drží Cukrovar Dobrovice a Cukrovar České Meziříčí. Zbytek byl srovnán se zemí (a to jsme bejvávali největší výrobce cukru na světě...)
Poláci používají u výroby kostek jinou, levnější technologii, proto se divně rozpouští.

Re: A co cukr???

Napsal: čtv 10. pro 2009 15:15:46
od Martin
Mám tu zásobu absintových cukrů, které jsou součástí našich dárkových krabiček. Jsou to speciálně připravené cukry pro přípravu absintu, mají větší pórovitost a lépe se rozpouštějí. Pokud by byl zájem tak je můžu nabídnout i samostané. V tom jednom balení jsou dvě kostky v ideální velikosti na lžičku a hlavně na chuť absintu.

Re: A co cukr???

Napsal: čtv 10. pro 2009 15:30:15
od dEffect
ja by som mal urcite zaujem

Re: A co cukr???

Napsal: čtv 10. pro 2009 15:42:09
od Tuvy
Souhlas, zájem by byl. Přece nebudu popíjet vzorek MoL s nějakým polským šmejdocukrem.

Re: A co cukr???

Napsal: čtv 10. pro 2009 15:43:22
od keltos
Jo jo, taky bych vyzkoušel..