Točený absinthe v OC Letňany???
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Točený absinthe v OC Letňany???
Před chvílí jsem viděl v pražském obchodním centru Letňany velmi zajímavou věc. V jednom z tamních obchodů "Vom Fass" s lihovinami nabízí v akci "točený francouzský absinthe"! Nevím co si o tom mám myslet. Mají ho ve fontánce detesk s nápisem "Libertine", barva vypadá zcela v pořádku (docela mi připomněla bittera od Bairnsfatheru), v komentu uvádí pelyněk, anýz, fenykl atd...nicméně taky jsou tam doporučení o ředění absinthu vínem. Placku 0,1l nabízí za 174,-, bohužel již měli zavřeno a nemohl jsem získat víc informací. Rovněž fotka je hodně narychlo, jakmile jsem začal fotit naběhla ochranka...Nevíte o tom někdo něco bližšího? Chci se tam zastavit a získat víc info, případně koupit vzorek, ale informace, že jde o brak či jen něco z české produkce by mi ušetřila cestu.
Trošku je podezírám, zda tam nemají St.Antoine nebo Bairnsfathera ve fontáně....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Wajt dne ned 21. bře 2010 23:37:20, celkem upraveno 1 x.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Re: Točený absinthe v OC Letňany???
Vzorek jsem si ráno koupil, dle prodavače jde o francouzský destilát. Vůně není špatná, jsem zvědav až ochutnám...
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Tak právě koštuju
Není to vůbec špatné, rozhodně jde o pravý absinthe. Louche krásný, aroma žádná bomba, ale v klidu, chuť specifická, lehce trpká (ale příjemně), podle mého dost badyánu. Každopádně bych v hodnocení určitě šel nad 70%. Recenzi asi nemá cenu psát, když je výrobce neznámý. Každopádně pokud by měl někdo cestu kolem a přebytečných 180kč v kapse, doporučuju, za ochutnání rozhodně stojí. 
Tak to je mazec! Jako ale rozhodně dobrá zpráva, co může být na publicitu lepší, než pravý absinthe v Tesku.
Ale ta anonymnost se mi moc nelíbí. To ani prodejci nevěděli, co ti čepujou?
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Ne, výrobce mi prodavač - zřejmě pouze základně informovaný - neprozradil. Na Fee Verte jsem našel recenzi absinthu "Emanuelle", který má Vom Fass nabízet také, nicméně tohle není ten případ, už jen proto, že "tesco absinth" má 72%.
http://www.feeverte.net/guide/country/f ... _vom_fass/
Nicméně, je pravděpodobné, že výrobce bude stejný, konkrétně Paul Devoille. Na jeho webu je Verte de Fougerolles absinthe 72, který je tomu co nabízí v letňanech velice podobný. Tipoval bych, že to bude on, recenze na Fee Verte mi přijde hodně trefná.
http://www.feeverte.net/guide/country/f ... rolles_72/
Možná by neškodilo změnit název tématu na "Verte de Fougerolles 72"
http://www.feeverte.net/guide/country/f ... _vom_fass/
Nicméně, je pravděpodobné, že výrobce bude stejný, konkrétně Paul Devoille. Na jeho webu je Verte de Fougerolles absinthe 72, který je tomu co nabízí v letňanech velice podobný. Tipoval bych, že to bude on, recenze na Fee Verte mi přijde hodně trefná.
http://www.feeverte.net/guide/country/f ... rolles_72/
Možná by neškodilo změnit název tématu na "Verte de Fougerolles 72"
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Určitě je to absinthe od Paula Devoille. Na jeho webu nabízí stejnou fontánu i lžičky. http://www.devoille.com/libertine.php# Vyrábí ještě Libertine Amer 72, ale ten jsem chutnal v Paříži a zcela jistě šlo o jiný absinthe.
-
Kubas
Právě to popijím a musím říct že se jedná o velmi dobré pití,dost mi to připomíná Jade Pf,stejně jako komusi z Feeverte v té recenzi,vůbec jsem se tam shodnul na mnoha věcech takže to asi opravdu bude verte Fougerolles.Louche to má podobnej jak nějakej preban.Mimochodem,dneska jsem se ještě stavoval v R a R Drinks v Počernicích a k mému zklamání tam mají již jen druhou šarži St.Antoine(dle nápisů a sedimentu)nepošleš jim něco Martine?Díky
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo, oni mají ještě někde druhou šarži? Zkusím zjistit podrobnosti.
BTW až po Kubasově zmínce o recenzích na Feeverte jsem se dnes podíval jestli neaktualizovali recenze St. Antoine (který dosud obsahoval je ty na první šarži) a hele ho, aktualizovali!
Tak za tři, čtyři týdny budu do světa posílat vzorky A5 a jsem dost zvědavý na reakce. Už dnes je finální blend SA jiný, než byl den po destilaci. Zraje to fakt hezky.
BTW až po Kubasově zmínce o recenzích na Feeverte jsem se dnes podíval jestli neaktualizovali recenze St. Antoine (který dosud obsahoval je ty na první šarži) a hele ho, aktualizovali!
Tak za tři, čtyři týdny budu do světa posílat vzorky A5 a jsem dost zvědavý na reakce. Už dnes je finální blend SA jiný, než byl den po destilaci. Zraje to fakt hezky.
-
Dark Knight
Gratuluji Martine, jestli to takhle půjde dál, pětka sebere 99 až 100
Jinak díky za třetí šarži, dneska dorazila a už si ji vychutnávám
musím velmi postupně, na čtyřku dojde časem a pětku taky (i když, když už budeš v tom posílání vzorků...
)