Pro kuchaře

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Uživatelský avatar
xsonnyk5
Pokročilý absintista
Příspěvky: 138
Registrován: úte 03. srp 2010 21:41:15
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Bydliště: Strakonice a Brno
Kontaktovat uživatele:

Pro kuchaře

Příspěvek od xsonnyk5 »

S absinthem to má pramálo společného, nicméně popíjení zeleného potěšení není moje jediná radost. Také velmi rád jím (v rodině tomu říkají nenažranost) a rád bych se s vámi podělil o dvě videa - v prvním se dozvíte, jak správně připravit maso a čemu se říká epické vaření (hehe :twisted:). Ve druhém bude vysvětlen pojem speed cooking. 8-) Enjoy.

EPIC cooking - Do you also like bacon strips?

SPEED cooking - aneb k čemu všemu se nedá použít křovinořez :)
Uživatelský avatar
Blackhawk
* Zkušený piják *
Příspěvky: 528
Registrován: stř 29. pro 2010 19:14:05
Oblíbený absinthe: Jade
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od Blackhawk »

Ja velice rad varim a mam rad dobre jidlo, nesnasim ceske hospody, kde te oberou nejenom o penize.

K prvnimu videu: nevim jestli tohle je obzerstvi, urcite to musi byt dobre a pro Brity vyborne :D Mala otazka: tohle si pripravujes doma? Pokud ano, stavim se :D

Druhe video je k pobaveni, ze? Asi by me doma zabili :D
Uživatelský avatar
Night_Sun
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 306
Registrován: stř 22. zář 2010 7:56:50
Bydliště: Litoměřice, Ústí nad Labem, Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od Night_Sun »

Z toho prvního jsem vážně dostal hlad! :lol: Brutální záležitost. A to druhé je opravdu rychlostní zkouška ze stáje formule 1. Rád vařím, ale takhle rychle uvařeno jsem snad nikdy neměl 8-) By mě zajímala další část videa: Speed Cleanning.
Uživatelský avatar
Slovi
Vymývač
Příspěvky: 1237
Registrován: úte 14. dub 2009 16:32:07
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Bydliště: czech republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od Slovi »

1. video - kluci, tohle neukazujte chlapíkovi, který jedl naposledy včera kolem třetí odpoledne!!! :-D

2. video - "speed cooking in USA", no ať poslouchám jak poslouchám, takhle Američani nemluví. Tohle jsou jsou Britové. Nicméně styl těchto videí nemusím, protože to je hloupá exhibice a nemá to jakýkoliv užitečný smysl. Navíc mi to ani nepřišlo vtipné. :)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Uživatelský avatar
Tuvy
* Zkušený piják *
Příspěvky: 757
Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od Tuvy »

Tohle je fakt dost odvislé téma, ale napadlo mě - jaké další s jídlem a pitím související "projekty" sledujete či se účastníte?

Já mám rád Fajnšmekr, přes který jsem se dostal k několika zajímavým restauracím, Cuketku a líbí se mi i nový Scuk. (tak od boku, mě napadá, ať je pochopitelné na co se ptám).
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Uživatelský avatar
Blackhawk
* Zkušený piják *
Příspěvky: 528
Registrován: stř 29. pro 2010 19:14:05
Oblíbený absinthe: Jade
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od Blackhawk »

Cuketka a Scuk
Uživatelský avatar
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 405
Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od tombik »

Video 1: No davam prednost trochu jine kuchyni, takove prostší...flák svíčkový nebo tak, sushi...prostě jednodušší chutě. I když uznávám, že teď mám před obědem a takovou horu masa bych si líbit nechal, prostě jen z kalorických důvodů :D

video2: Tak to fakt ne :D

No a teď něco co se hodí k absinthu:
http://www.youtube.com/watch?v=qtaZ6lj1 ... re=related
Uživatelský avatar
Hektor
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 293
Registrován: sob 19. zář 2009 18:18:38
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od Hektor »

Syrovej fondau k absinthu? Sice jsem to nechutnal, ale myslim, ze syr v pevne forme je lepsi.
Takovej kozi syr je lahudka ;)
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Uživatelský avatar
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 405
Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od tombik »

Švýcarské fondue, k švýcarskému absinthu ne? ;)

Jinak Kozí sýr jsem ještě k absinthu nezkoušel. Ale shodou okolností mám v lednici jak přírodní, tak s plísní. Asi hned vyzkouším :)
Uživatelský avatar
Blackhawk
* Zkušený piják *
Příspěvky: 528
Registrován: stř 29. pro 2010 19:14:05
Oblíbený absinthe: Jade
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro kuchaře

Příspěvek od Blackhawk »

Odpovědět